Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Ljudi moji što je ovo?!? ja bolestan ležim u krevetu i sada se dignem odem na net i imam što vidjeti [smiley9] tržište u većoj komi od mene.
ali što mi je najgore, već su mi poklopljeni nalozi, DDJH na 135 i SNHO na 185 [smiley3]
trebao sam biti pohlepniji[smiley2]
za nove korisnike evo malo moga iskustva:
1. korekcija me dočekala skroz nespremnog (koje iskustvo, ha?[smiley11])
2. za ovu kjorekciju sam bio polovično spreman, tako da do Q3 očekujem lijepi prinos od 10-15% samo zbog dobrog zatvaranja dugih pozicija i ponovnog otvaranja istih…btw. da sam u CASH otišao prije 6 dana, prinos bi bio i preko 30%[smiley2]…neka idući put

Moja strategija je:
kada ti vrijednost portfelja (divezificiranog na barem 5 dionica) stagnira tj. oscilira između nekakvog Avrga i Maxa, tri dana za redom
iduća tri dana vrijednost pada…tu je već tržište nakon 3. dana ušlo u korekciju
I treba kao lakmus gledati ZIF-ove oni predvode tržište u padu, tj. prvo njih opere korekcija.
ako ovo potraje do petka, a po mojoj procijeni hoće..odo ja u margin[smiley2]

Valjda je jasno da što širi portfelj, manji rizik. A zarada može biti i veća nego s užim portfeljem, jer uvijek barem jedna iz portfelja naraste, prodaš i kupiš ono što je palo.
Pozdrav

Bez straha, pohlepe i sentimentalnosti.

Mislim da se ovdje diverzifikacija nenamjerno krivo prikazuje. To ne znači imati 5 razl. dionica.
Trebalo bi imati 5 dionica iz različitih sektora, sa razl. nesistemskim rizikom. Slažete se, kolege?
Kako kod nas nema bete kao mjerila, treba se osloniti na i skustvo i pomalo na intuiciju.
Gornja strategija od beholdera je i ona koju ja koristim, vrlo korisna za aktivnog tradera.

Be vewy vewy quiet. I'm hunting wabbits!

Valjda je jasno da što širi portfelj, manji rizik. A zarada može biti i veća nego s užim portfeljem, jer uvijek barem jedna iz portfelja naraste, prodaš i kupiš ono što je palo.
Pozdrav

Salut!

BTW, ko provocira s onim ZLJS-R-A? Da mu šamarčinu opalim…[smiley2][smiley2]

No respect

99.7 % protrgovanih dionica u minusu ili se nisu pomaknule……. Na obje burze
Ovo se rijetko gdje viđa………….[smiley11]

Napravi razliku http://pravipotez.blogspot.com/

Mislim da se ovdje diverzifikacija nenamjerno krivo prikazuje. To ne znači imati 5 razl. dionica.
Trebalo bi imati 5 dionica iz različitih sektora, sa razl. nesistemskim rizikom. Slažete se, kolege?
Kako kod nas nema bete kao mjerila, treba se osloniti na i skustvo i pomalo na intuiciju.
Gornja strategija od beholdera je i ona koju ja koristim, vrlo korisna za aktivnog tradera.

Apsolutno! Diverzifikacija je ne samo širenje na druge dionice, nego upravo širenje lepeze na sve sektore. Pa to su osnove. Isto tako, jednog dana, diverzifikacija će značiti i odvajanje dijela portfelja u “nezanimljive” obveznice.

No respect

ZSE
4 – dionice nisu zabiljezile , promjenu vrijednosti
4- dionice su zabiljezile rast
ostale su zabiljezile debele minuse

danas je crobex najmanje 2.5 u minusu

Naravno da su osnove. To su temelji na kojima se grade portfelji. Tek tada dolazi osobna sposobnost dobrog ili manje dobrog trgovanja. Slažem se i sa tim da je to zaštita nepoznavanju i malom interesu za tržište, uglavnom nekom tko dugoročno planira investirati. Nama koji smo “unutra” svaki dan, ne smeta niti 100% u jednoj dionici.[smiley2][smiley2][smiley2]

-3,38[smiley2][smiley2][smiley2]

Ćemu kuknjava. Ja sam skroz početnik. Prošao sam samo jednu korekciju i naučio da je to vrijeme kupnje. Nisam dnevni trgovac i neznam na tome zarađivati, iako pratim i računam dobitke nekih koji to “znaju” odnosno na nekim dionicima, pa mi malo krivo. No svjestan sam svog neznanja pa pokušavam novce staviti u tvrtke koje su za mene “stabilne”. U nekih šest mjeseci zarada je oko 60 posto. Optimista sam prije svega za ptkm i pbz, te prijevozničke tvrtke a i turističke će sigurno rasti. Moj je cilj u godinu i dvije zaraditi za kuću tako da vjerujem da su ove kratkoročne korekcije samo doboro došle za kupnju. Mišljenja sam da je ova korekcija dobrim djelom maslo fondova i većih igrača, te im se pridružujem u kupnji. Molio bih iskusnije, za mišljenje u svezi uloga u dionice na razdoblje od godinu -dvije.

Naravno da su osnove. To su temelji na kojima se grade portfelji. Tek
tada dolazi osobna sposobnost dobrog ili manje dobrog trgovanja. Slažem
se i sa tim da je to zaštita nepoznavanju i malom interesu za tržište,
uglavnom nekom tko dugoročno planira investirati. Nama koji smo
“unutra” svaki dan, ne smeta niti 100% u jednoj
dionici.[smiley2][smiley2][smiley2]

Rekao bi da si u krivu. Naravno da možeš potegnuti veliku zaradu s jednom dionicom, ali možeš i spušiti.
A jednom ćeš sigurno spušiti ako imaš sve u samo jednoj dionici.
Ako imaš više dionica onda s jednom, dvije ili više možeš uvijek spušiti a da imaš sigurnu zaradu.
Znači slobodno možeš fulati a da to i ne osjetiš. A još se nije rodio onaj koji nije nikad izgubio.
Pozdrav

Bez straha, pohlepe i sentimentalnosti.

. A još se nije rodio onaj koji nije nikad izgubio. Pozdrav

Ne da se nije rodio taj koji još nije izgubio, već neki su spušili 2 puta na istim dionicama .
Jedan takav eklatantan primjer sam i ja ( ADRS i PTKM ) .
Ja ih zovem zweimal dionice.
Još nisam imao dreimal dionicu kod pušione , ali zato jesam kod dobitka.

[b]MOŽE LI BOLJE ?![/b]

New Report

Close