Slažem se s kolegom plavim, ali to važi samo za zaista iznimne situacije. Ako se ne varam, i W. Buffet je jednom rekao: Diversifikacija je zaštita od neznanja. Ukoliko ste u nešto posve sigurni, ona je suvišna.
Ipak, budući da se na tržištu nikad ne može biti sasvim siguran, smatram da je uvijek potrebna barem minimalna diverzifikacija, a i Graham to nedvojbeno zastupa.
Slijedi, u toku dana; ono što ja nazivam “povratni udar” baziran na iznenadnom optimizmu izazvanom mogućnošću “jevtine kupnje”, ali to je samo kratkotrajno. Korekcija je zbilja žestoka.
Vjerojatno je i logična nakon višemjesečnog intenzitetom neodrživog rasta.
Pozdrav
Veliki Grizli opet mudro zbori. Kucilo se slaže s njim. Howgh
Danas vise nema rasprodaje…
gotovo je…
vidjet cemo sto sutra nosi…
E ovo je situacija koju sam dugo čekao!!!
Ali ne zato jer sam prepun keševine!!!
Živo me zanima kako će reagirati tžišta jugo-istočno od nas.
Sad će se pokazati jel ovo naše tržište lokomotiva regije ili ne.
plavi: ” Ne bih se složio sa vama kolega , bitno je ne sva jaja u jednu korpu, zašto ne bi uložili 50-80 % u nešto ako ste tako sigurni u to? Istina to je kod mene rijetkost , dapaće , do sada se desilo samo jednom i to kod Plive. ” Ne bih više zalazio u dublje rasprave, kolega. Ali mislim (možda pogrešno), da je to još uvijek premala diverzifikacija portfelja. Znam, svatko ima svoj pogled, i svoju viziju. Zato poštujem vašu odluku i ispričavam se zbog primjedbe da vam je previše fonda u jednoj dionici. [smiley10]
Možda sam i ja u krivu, mene samo tješi činjenica da mi je ulaz u toj dionici ( večina ) trenutno 25-30 % niži od trenutne sadašnje ( korektirane ) cijene.
No mišljenja su različita naravno, ja i dalje ostajem pri svojem.
Vrijeme će pokazati.
sve čestitke dioničarima ARNT, CEBA i JAKT na zelenoj boji u postotku promjene. Mi ostali teža pušiona.
Ali braćo brzo će to nazad. Opet ćemo biti bogati.
Slažem se s kolegom plavim, ali to važi samo za zaista iznimne situacije. Ako se ne varam, i W. Buffet je jednom rekao: Diversifikacija je zaštita od neznanja. Ukoliko ste u nešto posve sigurni, ona je suvišna.
Ipak, budući da se na tržištu nikad ne može biti sasvim siguran, smatram da je uvijek potrebna barem minimalna diverzifikacija, a i Graham to nedvojbeno zastupa.
heh, vidim čita se Inteligentni investitor… neka, i ja sam…[smiley11]
Samo ste zaboravili da Buffet ima itekako diverzificiran fond. Sigurno je glup čovjek…[smiley11][smiley11]
Vrijeme će pokazati.
Tako je, kolega. Nadam se da će vrijeme biti dobro za sve nas.
[smiley11]
tony: ” Slažem se s kolegom plavim, ali to važi samo za zaista iznimne situacije. Ako se ne varam, i W. Buffet je jednom rekao: Diversifikacija je zaštita od neznanja. Ukoliko ste u nešto posve sigurni, ona je suvišna. Ipak, budući da se na tržištu nikad ne može biti sasvim siguran, smatram da je uvijek potrebna barem minimalna diverzifikacija, a i Graham to nedvojbeno zastupa. ” heh, vidim čita se Inteligentni investitor… neka, i ja sam…[smiley11] Samo ste zaboravili da Buffet ima itekako diverzificiran fond. Sigurno je glup čovjek…[smiley11][smiley11]
Kolega, niste dobro pročitali moj post. Pročitajte još jednom pomno i s razumijevanjem, a ne površno preletjeti pa davati komentare koji nemaju opravdanja u tekstu. Molim lijepo.
SLK:
”
tony: ” Slažem se s kolegom plavim, ali to važi samo za zaista iznimne situacije. Ako se ne varam, i W. Buffet je jednom rekao: Diversifikacija je zaštita od neznanja. Ukoliko ste u nešto posve sigurni, ona je suvišna. Ipak, budući da se na tržištu nikad ne može biti sasvim siguran, smatram da je uvijek potrebna barem minimalna diverzifikacija, a i Graham to nedvojbeno zastupa. ” heh, vidim čita se Inteligentni investitor… neka, i ja sam…[smiley11] Samo ste zaboravili da Buffet ima itekako diverzificiran fond. Sigurno je glup čovjek…[smiley11][smiley11]
”
Kolega, niste dobro pročitali moj post. Pročitajte još jednom pomno i s razumijevanjem, a ne površno preletjeti pa davati komentare koji nemaju opravdanja u tekstu. Molim lijepo.
NC