Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Slažem se s kolegom plavim, ali to važi samo za zaista iznimne situacije. Ako se ne varam, i W. Buffet je jednom rekao: Diversifikacija je zaštita od neznanja. Ukoliko ste u nešto posve sigurni, ona je suvišna.

Ipak, budući da se na tržištu nikad ne može biti sasvim siguran, smatram da je uvijek potrebna barem minimalna diverzifikacija, a i Graham to nedvojbeno zastupa.

Slijedi, u toku dana; ono što ja nazivam “povratni udar” baziran na iznenadnom optimizmu izazvanom mogućnošću “jevtine kupnje”, ali to je samo kratkotrajno. Korekcija je zbilja žestoka.
Vjerojatno je i logična nakon višemjesečnog intenzitetom neodrživog rasta.
Pozdrav

Bez straha, pohlepe i sentimentalnosti.

Veliki Grizli opet mudro zbori. Kucilo se slaže s njim. Howgh

Benjamin Graham: "Odlično društvo nije i odlična investicija, ako ste dionicu previše platili." MPT: "Prodali su naše snove Judini sinovi........."

Danas vise nema rasprodaje…
gotovo je…
vidjet cemo sto sutra nosi…

"Naucio sam…da dobre prilike nikada nisu izgubljene: netko ce se uvijek posluziti onima koje ti propustis."

E ovo je situacija koju sam dugo čekao!!!
Ali ne zato jer sam prepun keševine!!!
Živo me zanima kako će reagirati tžišta jugo-istočno od nas.
Sad će se pokazati jel ovo naše tržište lokomotiva regije ili ne.

plavi: ” Ne bih se složio sa vama kolega , bitno je ne sva jaja u jednu korpu, zašto ne bi uložili 50-80 % u nešto ako ste tako sigurni u to? Istina to je kod mene rijetkost , dapaće , do sada se desilo samo jednom i to kod Plive. ” Ne bih više zalazio u dublje rasprave, kolega. Ali mislim (možda pogrešno), da je to još uvijek premala diverzifikacija portfelja. Znam, svatko ima svoj pogled, i svoju viziju. Zato poštujem vašu odluku i ispričavam se zbog primjedbe da vam je previše fonda u jednoj dionici. [smiley10]

Možda sam i ja u krivu, mene samo tješi činjenica da mi je ulaz u toj dionici ( večina ) trenutno 25-30 % niži od trenutne sadašnje ( korektirane ) cijene.
No mišljenja su različita naravno, ja i dalje ostajem pri svojem.
Vrijeme će pokazati.

[b]MOŽE LI BOLJE ?![/b]

sve čestitke dioničarima ARNT, CEBA i JAKT na zelenoj boji u postotku promjene. Mi ostali teža pušiona.

Ali braćo brzo će to nazad. Opet ćemo biti bogati.

dobit od 450 milja kuna uz povrat od 15 godina znači da ptkm vrijedi 2020 kuna.

Slažem se s kolegom plavim, ali to važi samo za zaista iznimne situacije. Ako se ne varam, i W. Buffet je jednom rekao: Diversifikacija je zaštita od neznanja. Ukoliko ste u nešto posve sigurni, ona je suvišna.

Ipak, budući da se na tržištu nikad ne može biti sasvim siguran, smatram da je uvijek potrebna barem minimalna diverzifikacija, a i Graham to nedvojbeno zastupa.

heh, vidim čita se Inteligentni investitor… neka, i ja sam…[smiley11]

Samo ste zaboravili da Buffet ima itekako diverzificiran fond. Sigurno je glup čovjek…[smiley11][smiley11]

No respect

Vrijeme će pokazati.

Tako je, kolega. Nadam se da će vrijeme biti dobro za sve nas.
[smiley11]

No respect

tony: ” Slažem se s kolegom plavim, ali to važi samo za zaista iznimne situacije. Ako se ne varam, i W. Buffet je jednom rekao: Diversifikacija je zaštita od neznanja. Ukoliko ste u nešto posve sigurni, ona je suvišna. Ipak, budući da se na tržištu nikad ne može biti sasvim siguran, smatram da je uvijek potrebna barem minimalna diverzifikacija, a i Graham to nedvojbeno zastupa. ” heh, vidim čita se Inteligentni investitor… neka, i ja sam…[smiley11] Samo ste zaboravili da Buffet ima itekako diverzificiran fond. Sigurno je glup čovjek…[smiley11][smiley11]

Kolega, niste dobro pročitali moj post. Pročitajte još jednom pomno i s razumijevanjem, a ne površno preletjeti pa davati komentare koji nemaju opravdanja u tekstu. Molim lijepo.

i ne misli se na neznanje kao glupost, nego na neznanje u značenju nedovoljnih informacija

SLK:

tony: ” Slažem se s kolegom plavim, ali to važi samo za zaista iznimne situacije. Ako se ne varam, i W. Buffet je jednom rekao: Diversifikacija je zaštita od neznanja. Ukoliko ste u nešto posve sigurni, ona je suvišna. Ipak, budući da se na tržištu nikad ne može biti sasvim siguran, smatram da je uvijek potrebna barem minimalna diverzifikacija, a i Graham to nedvojbeno zastupa. ” heh, vidim čita se Inteligentni investitor… neka, i ja sam…[smiley11] Samo ste zaboravili da Buffet ima itekako diverzificiran fond. Sigurno je glup čovjek…[smiley11][smiley11]

Kolega, niste dobro pročitali moj post. Pročitajte još jednom pomno i s razumijevanjem, a ne površno preletjeti pa davati komentare koji nemaju opravdanja u tekstu. Molim lijepo.

NC

No respect

New Report

Close