Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

jel netko primjetio da je danas na burzi pravilo (skoro u svim dionicama koje sam danas pratio) da veliki nalozi u pravilu udaraju po kupnji i ruše cijenu i onda mali nekako pokušavaju vratiti ravnotežu…i prije se to događalo ali danas je to tako pravilno da me zbilja čudi…što se događa…nije li možda orkestrirano kreiranje korekcije…mali kupuju i to drži tržište ali veliki nalozi/igrači su fakat svi udri po bidu…

mislio sam možda fondovi vade lovu za atlantic (i građani možda izvlače lovu iz fondova za istu namjenu), ali nekako mi ne drži vodu…previše mi je to samo zbog atlantica

Mislim da je HT još u igri a možda još koja,VERN npr.[smiley7]

do kad se može očekivati prodaja zbog Atlantika, tj. kad je zadnji dan za uplatu na IPO. (- 3 dana za namiru)

Kod HT-a je priča trajala cca tjedan dana.
Ovdje bi moglo do kraja ovog tjedna ,a onda mislim neće biti zime za dobre dionice.Polako stižu i izvješća – turisti , građevinari , brodari……….i neki drugi….bi mogli doći na razine svojih fundamenata.

primus:

do kad se može očekivati prodaja zbog Atlantika, tj. kad je zadnji dan za uplatu na IPO. (- 3 dana za namiru)

Kod HT-a je priča trajala cca tjedan dana.
Ovdje bi moglo do kraja ovog tjedna ,a onda mislim neće biti zime za dobre dionice.Polako stižu i izvješća – turisti , građevinari , brodari……….i neki drugi….bi mogli doći na razine svojih fundamenata.

Tog se ja i bojim, da ne bi prema fundamentima… brrrr, odmah me strecne nesto oko srca.

"Stocks have reached what looks like a permanently high plateau."

Neki su ocekivali da ce nakon HT-a ici gore neke likvidne kao ADRS, INA … , a kad ono novi investitori vole
ZDNK, IPKO, CRAL, MDPL ….. [smiley1]

Ja sam primjetio da su jače oscilacije svjetskih indexa,kod nas Crobex ili miruje ili grabi jako prema gore!!!

Kad je dobar vjetar i purani lete!

Sutra i dalje očekujem laganu korekciju, nažalost, također, očekujem brzo novi IPO da ne bude dosadno na tržištu, barem je korekciju lakše predvidjeti.[smiley1]

Don't be convinced of your super knowledge of the market, the market does what it wants, and you are just along for the ride!

Evo U Kini 11:10 a index vec na -3.3 %…samo oni su ludi, ako ne skoci ili ne padne barem 2% ko da se nije nista desilo [smiley1]

Evo U Kini 11:10 a index vec na -3.3 %…samo oni su ludi, ako ne skoci ili ne padne barem 2% ko da se nije nista desilo [smiley1]

Tehnicka analiza (EWT) pokazuje na mogucu VECU korekciju (Pad).
HangSeng,Nikkei,Nasdaq i td…svi pokazuju na to.

Privatno ja sam likvidan i samo cinim manje daytrading kupnje.

Croman

Europa se lijepo zeleni

NE CVETA CVEĆE NI U NAŠE PREDUZEĆE

Danas smo nekakvo normalno tržište, sve u okviru -2, +2 %.[smiley2]

Uvijek kukate i zovete korekciju ( pojedinci ) kad se vani crveni…a danas kad je za nas najvažnija burza jako u zelenom šutite!!!
ATX 1,15% +
DAX 0,70% +

Samo mi smo posebna burza Crobex – 0.03%.

New Report

Close