Duser: ” @rocky jedino je šteta što dolar stalno pada? – komentar sig-a[smiley2]” Sad mi je palo na pamet, kad si spomenuo taj dolar, a malo je prekasno da sada razmislim , pa molim odgovor, ako tvrtka kupuje sirovinu izraženu u dolarima , a dolar stalno pada, da li je to dobro za tvrtku ili loše? Eh ne rade mi više klikeri.. [smiley6]
Onda i cijena sirovine izražena u dolarima raste pa si opet na istom.[smiley2]
Ma sjetio sam se da sam u prospektu TOZ-a pročitao da sirovine kupuju u dolarima, bilo je nešto oko tečajnih razlika, pa mi je palo na pamet.
Vidiš kako sve ne pohvatam odmah.
…
Aaaaaa kume kako si malo bezobrazan prema meni… A zašto Ameri imaju u Srbiji tvornicu čelika,koja kad se malo povežu konci povezana vrlo blizu Bushu i njegovoj rodbini? Malo se bavimo teorijama zavjera..[smiley4] Barem sam te knjige pročitao..nešto
Salu na stranu, to nije nikakva zavjera nego jednostavno ekonomska zakonitost. Najveci profit tvrtkama donosi – oligopol. Zato se sad vecina industrija svela na 3-4 proizvodjaca. Recimo, kozmetikom vlada 4-5 tvrtki koje proizvode gotovo sve (P&g, J&J, Unilever itd.), samo je brand drugi. Tako je i u ostalima, a na vrhu piramide je uvijek neka mocna politicka oligarhija. Eto tako ovi dovukli pipke do Srbije.
I koga onda oni zele prevariti sa ovim strasilom na prodaji na 400?[smiley2]
ti veliki nalozi na okruglim brojkama su najčešće gomila sitnih naloga fizičkih osoba koje kažu brokeru ili naprave internet nalog na okruglu brojku
ccc… nemoj da te mladju kažem [smiley2]
Bio rat u Srbiji ili ne, nas koji smo u brodarima to neće niti dotaknuti. Nas čak ne zabrinjava ni otapanje leda. Jedino nas brine smrzavanje oceana[smiley2]
Bio rat u Srbiji ili ne, nas koji smo u brodarima to neće niti dotaknuti. Nas čak ne zabrinjava ni otapanje leda. Jedino nas brine smrzavanje oceana[smiley2]
A kad ti luke zavrse pod morem? Gdje ce brodovi iskrcavat robu? Hm…
nije Kostolany to rekao nego je rekao da 90% ljudi gubi novce na burzi a samo 10% ostvaruje veće dobitke![smiley8]
Rekao je da 97% ljudi gubi novac na burzi,a da 90% ljudi koji znaju zaraditi ne znaju uživati u njemu (Mislim da netko ima tu izreku u potpisu),a rekao je i da koji put treba popiti doke se trguje..[smiley2]
I to se može dogoditi kao posljedica eventualnog rata, ali onda novac ionako više ne bu vrijedio ništa.
I tu si jako u pravu, bez obzira koliko ironije bilo. Ja sam o tomu razmišljao.
Dvije su stvari bitne:
a) brodari uglavnom rade na totalno drugom kraju svijeta, bez utjecaja balkanskih konflikata
b) nemaju visoke multiple
budd:
”
”
A kad ti luke zavrse pod morem? Gdje ce brodovi iskrcavat robu? Hm…
Nigdje. I baš zato će služiti kao privremena skladišta i biti će povećana potražnja za njima. Što će generirati dodatan rast vozarina:)
budd: ” Bio rat u Srbiji ili ne, nas koji smo u brodarima to neće niti dotaknuti. Nas čak ne zabrinjava ni otapanje leda. Jedino nas brine smrzavanje oceana[smiley2] ” A kad ti luke zavrse pod morem? Gdje ce brodovi iskrcavat robu? Hm…
U Njemačku…….[smiley2],ali nema vee,ako ih potopi ja imam banke koje će ih kreditirati..
rocky: ” nije Kostolany to rekao nego je rekao da 90% ljudi gubi novce na burzi a samo 10% ostvaruje veće dobitke![smiley8] ” Rekao je da 97% ljudi gubi novac na burzi,a da 90% ljudi koji znaju zaraditi ne znaju uživati u njemu (Mislim da netko ima tu izreku u potpisu),a rekao je i da koji put treba popiti doke se trguje..[smiley2]
Možda ne znaju uživati jer su premalo zaradili da bi im to pokrilo uživanje. I Bill Gates bi bankrotirao kad tri godine zaredom nebi ništa zaradio. Jednostavno zato jer ima velike troškove.