Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Malo info:

Simbol Dionica Udio u Croemi indeksu

HT-R-A Hrvatske telekomunikacije 15,00%
INA-R-A Industrija nafte 14,29%
ADRS-P-A Adris grupa 11,73%
ATPL-R-A Atlantska plovidba 8,82%
ERNT-R-A Ericsson Nikola Tesla 7,46%
PODR-R-A Podravka 5,72%
INGR-R-A Ingra 5,54%
DLKV-R-A Dalekovod 5,38%
IGH-R-A Institut građevinarstva Hrvatske 5,20%
KOEI-R-A Končar 4,24%
PBZ-R-A Privredna banka Zagreb 2,61%
KORF-R-A Dom holding 2,29%
VIRO-R-A Viro tvornica šećera 2,15%
TNPL-R-A Tankerska plovidba 1,99%
BLSC-R-A Belišće 1,85%
RIVP-R-A Riviera Holding 1,60%
MGMA-R-A Magma 1,22%
ISTT-R-A Istraturist Umag 1,15%
PTKM-R-A Petrokemija 1,11%
BLJE-R-A Belje 0,63%

Vaš link

Don't be convinced of your super knowledge of the market, the market does what it wants, and you are just along for the ride!

Odlican dan za portfelj (JDPL, HT, ATPL, EIG, ERNT (jedini malo steka).
Nazalost jos nisam ubacio sav novac (ni 50%) na burzu planiran za ovu jesen; ali biti ce jos ovakvih dana i u buducnosti (mozda vec i sutra slijedi nastavak).[smiley9][smiley9]
btw netko je komentirao kako HT raste sporije od blue-chipova. Cini se da je ipak pogrijesio; a pogotovo kad se probije barijera na 400; ide onda bez poteskoca do 450. Treba samo biti strpljiv i uzivati u polaganom rastu.[smiley9]

Stara kineska: Pas koji laje, nije dovoljno kuhan!

btw netko je komentirao kako HT raste sporije od blue-chipova. Cini se da je ipak pogrijesio; a pogotovo kad se probije barijera na 400; ide onda bez poteskoca do 450. Treba samo biti strpljiv i uzivati u polaganom rastu.[smiley9]
Tako je kolega, upravo tako. Osim specifičnosti HT-a (ogromne ponude i potražnje) sve više preferiram i druge ‘normalne’ dionice, koje rastu polako ali sigurno, koje imaju fundamente… zasitio sam se i smučile su mi neke dionice koje su dobro počele a završile kao obična špekulacija, gdje – istina – možete zaraditi i 4-5 puta više i za kraće vrijeme, ali jednako tako i grdo izgubiti!… [smiley5]

Artificial Intelligence stands no chance against Natural Stupidity.

Pregledom današnjeg trgovanja vidi se da je 17 dionica postiglo ATH.
To me nekako podsjeća na početak Listopada 2005 kada je Carla rekla da surađujemo s Haagom, a sada smo dobili IPO HT-a i rasprodaju pred sam IPO koja je očigledno bila pravi temelj ovom rastu.

jjjaaakkooo zadovoljan sa svojom ekipom……….ATPL,INGR,VIRO te DLKV al brokeri se bas ne iskazuju a zaradit ce vise nego svi,zbog njih sam platio JDPL -83x mjesto 7xx ……….uuuuuuffffffff BOLI ME DUSA

Ako me nema ,znaci da nisam tu.

koliko god smo pljuvali HT zbog korekcije tek se sad vidi malo šira slika. a to je na stotine milijuna kuna koji će u narednih par tjedana dolaziti na burzu. novi ulagači se neće mjerkati za par %. svi samo po asku. a da ne govorimo kad fondovi počnu derati. jedino će se sve malo usporiti u slučaju da sdp dođe na vlast ali poznato je da za svaki zakon treba bar godinu dana da se donese. u svakom slučaju želim svima da uživaju u svojim portfeljima.

Pozdrav!

nemoguće provest taj zakon o kapitalnoj dobiti,, nemaju ljude infrastrukturu zakone ma ništ,,,imju samo ideju ..i to u predizborno vrijeme jako jako lošu…

znaju i sami sdp-ovci to ali ne kužim zašto to pričaju..da ohlade malo tržište…

leon swpr:

Tako je kolega, upravo tako. Osim specifičnosti HT-a (ogromne ponude i potražnje) sve više preferiram i druge ‘normalne’ dionice, koje rastu polako ali sigurno, koje imaju fundamente… zasitio sam se i smučile su mi neke dionice koje su dobro počele a završile kao obična špekulacija, gdje – istina – možete zaraditi i 4-5 puta više i za kraće vrijeme, ali jednako tako i grdo izgubiti!… [smiley5]

upravo tako,zbog nemogucnosti kupovine prije par dana kad je jos i bilo nekak sad je to vec pretjerano i ovo je vrlo opasno tak da do daljnjeg bas i neidem na putovanja i necu graditi stanove.Zao mi je jedino ljudi i 2. stampeda kad cu ja strpljivo cekati i onda ribu loviti.Previse tu ima spekulacija[smiley3]

više boli kada drugome raste, nego li kada tebi pada

puno ljudi ne može niti dati naloge za kupnju ovih dana s obzirom na količine investitora i novaca koji se vrte po burzi. CROBEX će svakao doći do 10 000. Hrvatska u idućim godinama postaje moćna zemlja unutar EU.
Prije pola godine pisao sam o nedostatku radne snage koji čeka Hrvatsku i to se već poćinje gadno osjećati.
Trgovci nemaju radnika ni za lijek (danas traže doozvole za uvoz radne snage iz susjednih zemalja), a isto čeka i turizam. O brokerima da i ne govorimo, fali ih na sve strane, a nema ih ni za lijek.

Sve to u idućim godinama dovesti će do snažnog rasta tržišta kapitala.

dobit od 450 milja kuna uz povrat od 15 godina znači da ptkm vrijedi 2020 kuna.

@vedric
PKD ćeš ti, stari moj, sam prijavljivati. Nikakva njima dodatna infrastruktura i ljudstvo nije potrebno.
Lijepo popuniš obrazac i doneseš u poreznu, i to u roku od 30 dana od ostvarenja kapitalne dobiti.

No respect

Kako nas neiskusno krdo sada nosi gore, tako će nas i lijepo ohladit.
Kad krene prva slijedeća korekcija, evo panike i rušenja cijena. [smiley5]

No respect

SLK – jesi već složio portfelj za korekciju?[smiley2]

Hell is Empty and all the Devils are Here

New Report

Close