Malo info:
Simbol Dionica Udio u Croemi indeksu
HT-R-A Hrvatske telekomunikacije 15,00%
INA-R-A Industrija nafte 14,29%
ADRS-P-A Adris grupa 11,73%
ATPL-R-A Atlantska plovidba 8,82%
ERNT-R-A Ericsson Nikola Tesla 7,46%
PODR-R-A Podravka 5,72%
INGR-R-A Ingra 5,54%
DLKV-R-A Dalekovod 5,38%
IGH-R-A Institut građevinarstva Hrvatske 5,20%
KOEI-R-A Končar 4,24%
PBZ-R-A Privredna banka Zagreb 2,61%
KORF-R-A Dom holding 2,29%
VIRO-R-A Viro tvornica šećera 2,15%
TNPL-R-A Tankerska plovidba 1,99%
BLSC-R-A Belišće 1,85%
RIVP-R-A Riviera Holding 1,60%
MGMA-R-A Magma 1,22%
ISTT-R-A Istraturist Umag 1,15%
PTKM-R-A Petrokemija 1,11%
BLJE-R-A Belje 0,63%
Odlican dan za portfelj (JDPL, HT, ATPL, EIG, ERNT (jedini malo steka).
Nazalost jos nisam ubacio sav novac (ni 50%) na burzu planiran za ovu jesen; ali biti ce jos ovakvih dana i u buducnosti (mozda vec i sutra slijedi nastavak).[smiley9][smiley9]
btw netko je komentirao kako HT raste sporije od blue-chipova. Cini se da je ipak pogrijesio; a pogotovo kad se probije barijera na 400; ide onda bez poteskoca do 450. Treba samo biti strpljiv i uzivati u polaganom rastu.[smiley9]
btw netko je komentirao kako HT raste sporije od blue-chipova. Cini se da je ipak pogrijesio; a pogotovo kad se probije barijera na 400; ide onda bez poteskoca do 450. Treba samo biti strpljiv i uzivati u polaganom rastu.[smiley9]
Pregledom današnjeg trgovanja vidi se da je 17 dionica postiglo ATH.
To me nekako podsjeća na početak Listopada 2005 kada je Carla rekla da surađujemo s Haagom, a sada smo dobili IPO HT-a i rasprodaju pred sam IPO koja je očigledno bila pravi temelj ovom rastu.
jjjaaakkooo zadovoljan sa svojom ekipom……….ATPL,INGR,VIRO te DLKV al brokeri se bas ne iskazuju a zaradit ce vise nego svi,zbog njih sam platio JDPL -83x mjesto 7xx ……….uuuuuuffffffff BOLI ME DUSA
koliko god smo pljuvali HT zbog korekcije tek se sad vidi malo šira slika. a to je na stotine milijuna kuna koji će u narednih par tjedana dolaziti na burzu. novi ulagači se neće mjerkati za par %. svi samo po asku. a da ne govorimo kad fondovi počnu derati. jedino će se sve malo usporiti u slučaju da sdp dođe na vlast ali poznato je da za svaki zakon treba bar godinu dana da se donese. u svakom slučaju želim svima da uživaju u svojim portfeljima.
Pozdrav!
nemoguće provest taj zakon o kapitalnoj dobiti,, nemaju ljude infrastrukturu zakone ma ništ,,,imju samo ideju ..i to u predizborno vrijeme jako jako lošu…
znaju i sami sdp-ovci to ali ne kužim zašto to pričaju..da ohlade malo tržište…
leon swpr:
”
”
Tako je kolega, upravo tako. Osim specifičnosti HT-a (ogromne ponude i potražnje) sve više preferiram i druge ‘normalne’ dionice, koje rastu polako ali sigurno, koje imaju fundamente… zasitio sam se i smučile su mi neke dionice koje su dobro počele a završile kao obična špekulacija, gdje – istina – možete zaraditi i 4-5 puta više i za kraće vrijeme, ali jednako tako i grdo izgubiti!… [smiley5]
upravo tako,zbog nemogucnosti kupovine prije par dana kad je jos i bilo nekak sad je to vec pretjerano i ovo je vrlo opasno tak da do daljnjeg bas i neidem na putovanja i necu graditi stanove.Zao mi je jedino ljudi i 2. stampeda kad cu ja strpljivo cekati i onda ribu loviti.Previse tu ima spekulacija[smiley3]
puno ljudi ne može niti dati naloge za kupnju ovih dana s obzirom na količine investitora i novaca koji se vrte po burzi. CROBEX će svakao doći do 10 000. Hrvatska u idućim godinama postaje moćna zemlja unutar EU.
Prije pola godine pisao sam o nedostatku radne snage koji čeka Hrvatsku i to se već poćinje gadno osjećati.
Trgovci nemaju radnika ni za lijek (danas traže doozvole za uvoz radne snage iz susjednih zemalja), a isto čeka i turizam. O brokerima da i ne govorimo, fali ih na sve strane, a nema ih ni za lijek.
Sve to u idućim godinama dovesti će do snažnog rasta tržišta kapitala.
@vedric
PKD ćeš ti, stari moj, sam prijavljivati. Nikakva njima dodatna infrastruktura i ljudstvo nije potrebno.
Lijepo popuniš obrazac i doneseš u poreznu, i to u roku od 30 dana od ostvarenja kapitalne dobiti.
Kako nas neiskusno krdo sada nosi gore, tako će nas i lijepo ohladit.
Kad krene prva slijedeća korekcija, evo panike i rušenja cijena. [smiley5]