jadroplov i atlansku. fućkaš spol [smiley1]
Vidi nexe, 250k kn prometa… HT je cak i misa iz te rupe istjero.
jahhy,
Ja mislim da ce THT prvenstveno kupovati mirovinci, ne investicijski fondovi. Obzirom da su to jedne te iste kuce (ZABA, PBZ, RBA, Erste) mislim da ce mirovinci kupovati do jedno 370KN, a da ce investicijski istodobno iskoristiti svoj (poreostali) kes za kupnju drugih dionica.
Sto se tice malih, mislim da se na forumu precjenjuje postotak “povratnika”; uostalom kao i kod Plive. Vrlo, vrlo, veliki postotak ljudi koji su kupili THT nece ponovo vratiti novce na burzu, odnosno nece prodavati THT kratkorocno. Da, veci dio nas na forumu hoce, ali mi ionako imamo slozene financijske konstrukcije da mozemo i sada kupovati ostalo i uplatiti IPO pakete.
Možda neće direktno vratiti novce, ali hoće indirektno kroz fondove.
Mirovinci će kupovati HT zbog buduće dividende – čitaj svježeg keša!
Manji dio hoce, ali vecina nece.
Penzici i ostali koji nisu niti prije imali fondove nece ih imati niti poslije.
Da, mirovinci kupuju radi buduceg prinosa od 8-10% godisnje (dividenda + rast).
Da, kad sam govorio fondovi mislio sam i na mirovinske naravno, oni su najvazniji u cijeloj prici. Fazan, slazem se da fondovi racunaju da ce puno novaca ponovno uci u fondove vec u prvih tjedan dana. Bas ti ljudi koje sam sreo u banci su mi rekli da dizu sad, kupuju ht, prodaju odmah i vracaju u fond, sto i nije losa ideja iako naravno mi nadobudni uvijek mislimo da znamo malo bolje od prosjecnih 😉
U medjuvremenu imamo vrlo vrlo zabavnih zadnjih 45 minuta pa cu se sad posvetiti mosticu i brokeru;)
hint:moglo bi se opet jeftino ugrabiti IGH,kupnja na 11.105
HANFA je objavila priopćenje o svojoj 49.sjednici ali nije o 48.sjednici !
Jel to samo neka greška u broju ili…
jahhy,
Ja mislim da ce THT prvenstveno kupovati mirovinci, ne investicijski fondovi. Obzirom da su to jedne te iste kuce (ZABA, PBZ, RBA, Erste) mislim da ce mirovinci kupovati do jedno 370KN, a da ce investicijski istodobno iskoristiti svoj (poreostali) kes za kupnju drugih dionica.
Imaš na HANFA-i stanje novčanih sredstava mirovinaca sa 31.08. Nisu nešto pretjerano novčani.
U tom slucaju, moglo bi biti puno iznenadenih prvih dana trgovanja.
Iako ce neki manji i nadobudni fondovi sigurno kupovati u pokusaju da dignu cijenu.
Milijardu i 600 milijuna. Trecina IPO-a.
To ce biti dosta za prvi val; ako smiju toliko potrositi.
Koliki je maksimalni postotak koji smije ici u istu dionicu? 5% imovine?
Konacno pricate o pravim stvarima, izvrsno. Jako je bitno kako ce proteci prvi dan, sumnjam da ce vise od 10% prodati ili uspjeti prodati prvi dan. Navecer ce se pricati malo na dnevniku pa ce sutradan ljudi biti pametniji sto im je raditi. A tko mislite da ce kupovati na londonskoj?