…
Shodno tome da zakone donosi Vlada, ne vidim zašto to nebi bilo zakonski provedivo………….!?
Ocigledno kolega da ste prespavali koji sat u skoli kad se ucilo o demokraciji [smiley1]
Ocigledno kolega da ste prespavali koji sat u skoli kad se ucilo o demokraciji
A kaj sam krivo reko………..kaj Vlada nije i izvršna vlast tj. izglasava zakone..!!?
A kaj sam krivo reko………..kaj Vlada nije i izvršna vlast tj. izglasava zakone..!!?
Ne. Vlada je izvršna a sabor zakonodavna vlast.
Hm, off-topic smo, ali dobro, ovo je vazno.
Zakone izglasava zakonodavna vlast – Hrvatski sabor. Provodi ih Vlada RH (izvrsna vlast). Sudovi sude (donose odluke na osnovu zakona koje je izvrsna vlast duzna provoditi). Jasnije?
jos malo off topic i bez namjere da tu pametujemo i stvaramo diskusiju. Cista opservacija:
U teoriji to tako jest, no nije Hrvatska jedina zemlja na svijetu gdje sabor(parlament), dakle ljudi koje smo mi izabrali da stite nase interese (haha) izglasuju ono sto im vlada “predlozi prijateljski”…
luki007:
”
”
Ne. Vlada je izvršna a sabor zakonodavna vlast.
ne bih se htio miješati, ali luki007 je posve u pravu: Sabor je mašinerija za glasovanje koja provodi odluke Vlade i donosi onakve zakone kako Vlada (oni koji imaju većinu) odredi, neovisno o svim raspravama i prepucavanjima u Saboru.
Nažalost, ni sudbena vlast najčešće nije baš odvojena od Vlade, što se vidi na milijun primjera u HR.
Jedno je kako bi trebalo biti, a drugo je ono kako jest kod nas u HR. Između to dvoje golema je razlika.
To je nazalost istina… Ne znam kako ce LSE reagirat na krsenje uvjeta iz prospekta?
ne bih se htio miješati, ali luki007 je posve u pravu: Sabor je mašinerija za glasovanje koja provodi odluke Vlade i donosi onakve zakone kako Vlada (oni koji imaju većinu) odredi, neovisno o svim raspravama i prepucavanjima u Saboru.
Ajde hvala ti bože da me neko skužio……………[smiley1][smiley2]
Ajde hvala ti bože da me neko skužio……………[smiley1][smiley2]
Smajlic trebate stavit kolega, smajlic…
Onda možemo reći i da treća vlast u državi, sudska, nije neovisna (a najvažnije je da je ona neovisna), jer sudce odobrava ministar.
Onda možemo reći i da treća vlast u državi, sudska, nije neovisna (a najvažnije je da je ona neovisna), jer sudce odobrava ministar.
Ak mene pitas sudstvo moze biti neovisno samo onda kad se bude samo financiralo. Doklegod to mi svi placamo nemaju oni kaj biti neovisni. Kvaka je u tome da se suci pozivaju na uplitaje u neovisnost sudstva samo onda kad se ukazuje na njihove enorman nerat i kretenske presude koje donose. Ja da sam im ministar pola bi ih na cesti zavrsilo.