je kolega ppeco , preko vikenda uopće nisam mogao do portfelja jučer ga nisam gledao a danas ću vidjet!
neka može im se dogodit , ja sam imao brokera kojeg ka je trebalo nešto dobro kupit ili prodet on je na sastanku ili na službenom putovanju a zamjenik nema licencu[smiley16][smiley15]
jel ima netko da trguje preko Rasta? sto se dogada u zadnje vrijeme? prije bi u 17:00 stanje portfelja bilo izmjenjeno, a sad zna i po cijeli dan ostati jucerasnje stanje? a i preko vikenda im server nesto nije radio, jel ima netko slicnih problema?
Imaju ih stalno zato sam i pobjegao od njih.
Hmm, porast na PBZ-eu 3,49%. Nije puno ali covjeka veseli, hi,hi,hi
Nesto mi je INDG u zadnje vrijeme posustala. Valjda ce i ona potegnuti?
I RIBA isto ide po sitno ali drzi trend.[smiley2]
Gledam malo komentare i dionice koje su na prvoj strani, znači najviše u fokusu, pa si mislim. Nemam osim plive ni jednu dionicu od tih. I onda mi dođe čudno kako to. A ostvarujem dobru zaradu na drugim dionicama.
Mislim si bi li bilo bolje da malo zaigram i sa tim. Ali nikako da dođu na red. Uvijek su mi na spisku za kupnju neke druge.
I onda sam shvatio. Najviše investitora povodi se u svojim odlukama za pisanjem dnevnog tiska. I još jedna mogućnost. Većina je zaglibila u tim dionicama.
Osim tiska povode se i za onim što “netko drugi” kupuje. Ili za onim što većina kupuje. A upravo iz toga treba bježati.
Pozdrav
Takvog konja možeš kupiti samo za velike novce, ali ga je poslije teško prodati za još više love.
Pozdrav
Gledam malo komentare i dionice koje su na prvoj strani, znači najviše u fokusu, pa si mislim. Nemam osim plive ni jednu dionicu od tih. I onda mi dođe čudno kako to. A ostvarujem dobru zaradu na drugim dionicama. Mislim si bi li bilo bolje da malo zaigram i sa tim. Ali nikako da dođu na red. Uvijek su mi na spisku za kupnju neke druge. I onda sam shvatio. Najviše investitora povodi se u svojim odlukama za pisanjem dnevnog tiska. I još jedna mogućnost. Većina je zaglibila u tim dionicama. Osim tiska povode se i za onim što “netko drugi” kupuje. Ili za onim što većina kupuje. A upravo iz toga treba bježati. Pozdrav
Ne bih se složio sa vama Mreich , na dionicama sa manjim prometima može se stvoriti umjetna slika o naglom porastu cijene sa vrlo malo novaca i na taj način navući manji dio ulagaća.
Naravno da će dio ulagaća koji je cijenu doveo na nerealne visine i zaraditi određenu svotu novaca, međutim za ove druge baš i nisam siguran.
Upravo zato večina ulagača više vjeruje dionicama za koje čita i čuje iz tiska , i koje ostvaruju veče promete.
Tu manipulacija nema , a iako je zarada prividno manja , nije , ja bih prije rekao da je zarada prividna na onim drugim dionicama koje vi spominjete .
Davno sam imao takvo iskustvo, i to me naučilo pameti.
[smiley2]
Zanimljivo kako nitko na forumu ne prica o npr. puljanki ili konzumu na kojima se moglo zaradit pa skoro 100% zadnjih 2 mjeseca, a razne rasprave se vode oko petrokemije i djure, mislim da bi ljudi morali malo prosirit vidike, a ne se svadat oko nekih dionica, jer ipak svima nam je cilj zaradit i zato predlazem vise pazne jer prilike odlaze u nepovrat….
slažem se s tobom ppeco,
ovdje bi trebalo udružiti oči, uši i mozgove da bi nam svima bilo bolje i da nikako ne propuštamo prilike
Nisam spominjao nelikvidne dionice. Dapače Lplh, Pljk, Tep, Diok, Ceba, Pdba i dr. dosta su likvidne i može se i s većom svotom trgovati.
Uostalom, što je to veća svota. Relativna stvar. Meni je veliko ono što je drugome vrlo malo, da ne kažem smiješno.
Pozdrav