Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Moguće, a IMHO, sredinom mjeseca bi se već mogle stvari prokrenuti prema gore. I Crobex i prometi.

Svi govore sa sigurnošću da ćemo na HT-u zaraditi 30 posto i nakon toga idemo gore. A zašto mislite da ne možemo poslije HT-a još dolje??

Svakim padom burze ,sve više ulažem u znanje, iščekivajući onaj dan koji će mi donijeti godine veselja... ;)

SLK:

Moguće, a IMHO, sredinom mjeseca bi se već mogle stvari prokrenuti prema gore. I Crobex i prometi.”

Svi govore sa sigurnošću da ćemo na HT-u zaraditi 30 posto i nakon toga idemo gore. A zašto mislite da ne možemo poslije HT-a još dolje??

Zbog logicke pogreske zvane negatio antecedens

"Stocks have reached what looks like a permanently high plateau."

Ako bi mi mogao ovo zadnje prevesti.?

Svakim padom burze ,sve više ulažem u znanje, iščekivajući onaj dan koji će mi donijeti godine veselja... ;)

deimos:

Ako bi mi mogao ovo zadnje prevesti.?

Imas logicki sud:
Ako P -> Q
Daklem, HT dolazi, trziste pada
negiras antecedens (ne P, nema HT-a) i zakljucis da ce Q nestat (pad trzista).
Jos stari grci su dokazali da to ne drzi vodu.
Jednostavniji primjer:
Kisa pada -> ulice su mokre (to je tocan sud)
ne pada kisa -> ulice su suhe (negatio antecedens). Ne drzi vodu, jer je netko mogao recimo prat ceste. Jasnije?

"Stocks have reached what looks like a permanently high plateau."

SLK: ” Moguće, a IMHO, sredinom mjeseca bi se već mogle stvari prokrenuti prema gore. I Crobex i prometi.” Svi govore sa sigurnošću da ćemo na HT-u zaraditi 30 posto i nakon toga idemo gore. A zašto mislite da ne možemo poslije HT-a još dolje??

evo zašto ja mislim da je puno veća vjerojatnost za gore:

1. nakon ipo tht-a će ući još svježe love na burzu, jer ima onih koji će kupiti dionice sa novcima sa štednje, sa novcima koji nisu na burzi, da to tako kažem . više novca više potražnje = veće cijene
2. zbog rasprodaje dionica za skupljanje keša za ipo puno cijena dionica značajno palo , što inače ne bi … znači neki prodaju i sa npr 10% manjom cijenom jer računaju na 30-40-50% od tht-a
3. vjerojatno će biti i ponešto nealociranog novca , jer čini se da će potražnja biti veća od ponude
4. zato što neke firme imaju značajan napredak u poslovanju
5. jer je crobex na razini od prije 4 mjeseca a prije toga je rastao 3,5 mjeseca a prije toga je stagnirao isto 4 mjeseca .. znači sad dolazi na red recimo 3-4 mjeseca umjerenog rasta , nadam se ne tako jakog kao na početku godine …

Nakon T-HT, svi koji su izvlačili novac se vraćaju na tržište kroz dionice T-HT, plus što će neki (novajlije) nastaviti ulaganje novcem koji su upucali na Burzu preko HT-a. Većina novih će ga ipak povući sa burze, ali dio će se ostati igrati .

No respect

Ne drzi vodu, jer je netko mogao recimo prat ceste. Jasnije?

u potpunosti jasno ,hvala kolega,moramo samo pripaziti da na PKD ne opere cestu..[smiley10]

Meni se cini da Crobex nece znacajno rasti.

Da, pojedine dionice ce rasti (HT, dobri 3Q rezultati), ali postoje dva otezavajuca faktora.
Prvo, dolaze neizvjesni izbori.
Drugo, Crobex je vec narastao oko 50% ove godine. Sto je ekstremno puno, jer je i prosle narastao 60%. Mora nesto ostat i za sljedecu.

Točno stanicu, tako će i biti, ne zato što ja želim nego zato što to Jurčićm naš budući premijer. Vidite li poveznicu?

Mora nesto ostat i za sljedecu.

100 % [smiley2]

vodoinst, 06.09.2007. u 14:25
tihomir
nego zato što to Jurčićm naš budući premijer. Vidite li poveznicu?

Samo u tvojim snovima

SERO VENIENTIBUS OSSA[color=black][/color]

Ljubo može biti predsjednik samo EI, ničega više…[smiley2][smiley2]

Be vewy vewy quiet. I'm hunting wabbits!

New Report

Close