“Babilonski vladar Hamurabi (1792 p.n.e.-1750 p.n.e.) nakon iskopanih stotina kilometara plovnih kanala i tisuća kilometara kanala za navodnjavanje, osigurao svome narodu tri žetve i zapisao: ¨samo primitivni narodi poznaju sušu i poplavu¨.
Što smo kroz povijest nebrojeno puta i pokazali
Ovi s kojima sam ja pričao isto idu u cash, ali zbog HTa. Ne mislim da je Jurčić prebitan faktor trenutno, to je samo još dodatan mali uteg. Nakon rasta indexa od skoro 60% u 4 i pol mjeseca na početku godine šta ste očekivali?
Ali Europa nema IPO HT-a pred sobom..
Malo sam pricao sa svojom ekipom. Dobar dio njih se vecim dijelom sprema u cash ali ne zbog IPO-a nego zbog izbora. IPO ima svoje zasluge ali duboko vjerujem da je ovo izazvano pojavljivanjem Jurcica na raznim portalima, novinama i TV. Izbori su sve blize, tenzije rastu a ishod je neizvjestan. Tu se vise ne radi o drhtavim rucicama na par mjeseci nego na periodu od 4 godine koji bi mogao biti jako ruzan ako crveni kmeri sjednu na vlast. Ulagaci jednostavno smanjuju izlozenost sto je po meni i normalno. Ako pogledate mostic ne izgleda dobro. Takodjer znam njih dosta koji povlace lovu i iz fondova uglavnom za HT ali misle izici van skroz ako im zamirise Jurcic.
¨samo primitivni narodi poznaju sušu i poplavu¨.
Hrvati i Englezi [smiley2]
Hamurabi je napravio Babiloncima, Čobanković će Hrvatima
plavi: ” Ali Europa nema IPO HT-a pred sobom.. ” Malo sam pricao sa svojom ekipom. Dobar dio njih se vecim dijelom sprema u cash ali ne zbog IPO-a nego zbog izbora. IPO ima svoje zasluge ali duboko vjerujem da je ovo izazvano pojavljivanjem Jurcica na raznim portalima, novinama i TV. Izbori su sve blize, tenzije rastu a ishod je neizvjestan. Tu se vise ne radi o drhtavim rucicama na par mjeseci nego na periodu od 4 godine koji bi mogao biti jako ruzan ako crveni kmeri sjednu na vlast. Ulagaci jednostavno smanjuju izlozenost sto je po meni i normalno. Ako pogledate mostic ne izgleda dobro. Takodjer znam njih dosta koji povlace lovu i iz fondova uglavnom za HT ali misle izici van skroz ako im zamirise Jurcic.
Ima do izbora dosta vremena..pa dok “eventualno” zasjednu crveni kmeri…pad dok donesu prijedlog zakona..pa dok ga stave u proceduru….i već su na vidiku novi izbori…
[smiley2][smiley2][smiley2]
Malo sam pricao sa svojom ekipom. Dobar dio njih se vecim dijelom sprema u cash ali ne zbog IPO-a nego zbog izbora. IPO ima svoje zasluge ali duboko vjerujem da je ovo izazvano pojavljivanjem Jurcica na raznim portalima, novinama i TV. Izbori su sve blize, tenzije rastu a ishod je neizvjestan. Tu se vise ne radi o drhtavim rucicama na par mjeseci nego na periodu od 4 godine koji bi mogao biti jako ruzan ako crveni kmeri sjednu na vlast. Ulagaci jednostavno smanjuju izlozenost sto je po meni i normalno. Ako pogledate mostic ne izgleda dobro. Takodjer znam njih dosta koji povlace lovu i iz fondova uglavnom za HT ali misle izici van skroz ako im zamirise Jurcic.
mislim da nisi u pravu, nego pišeš o subjektivnom političkom opredjeljenu i pokušavaš ga prikazati objektivnim.
Zadnji puta kada su crveni kmeri sjeli na vlast ulagači su profitirali (ne kažem da bi to i danas bio slučaj).
O stanju u Hvatskoj poljoprivredi bi mogao pisati pola dana, pa bolje niti neću. I nova tema bi se dala otvoriti.
Zato samo dvije stvari:
– seljak nije jedini krivac za srazmjere štete na njegovim usjevima
– nemamo pravo podcjenjivati način rada poljoprivrednika starije životne dobi
Da živite na selu onda bi znali da se seljak u ovoj priči najmanji krivac
“Babilonski vladar Hamurabi (1792 p.n.e.-1750 p.n.e.) nakon iskopanih stotina kilometara plovnih kanala i tisuća kilometara kanala za navodnjavanje, osigurao svome narodu tri žetve i zapisao: ¨samo primitivni narodi poznaju sušu i poplavu¨.
Toliko su bili napredni da je Babilon propao, a Iraku se dobro ne piše. Mi ovaki primitivni dobili državu, a za svaki pedalj njene zemlje otimaju sesvi živi. Još da se sve navodnjava budi uvjeren da bi uskoro izbio 3. svijetski rat. [smiley1]
SLK: ” ¨samo primitivni narodi poznaju sušu i poplavu¨. ” Hrvati i Englezi [smiley2] Hamurabi je napravio Babiloncima, Čobanković će Hrvatima
ne bi Hamurabi tako govorio da je vidio pljusak sinoć. Nije se ni bijela mačka vidla od kišurine.