volio bih da si u pravu. meni bi jako odgovarao rujan.
zato ne se delati s nikoga norca .
Mirka Norca?
potpuno se slazem s kolegom posejdonom ali sam misljenja da ovakveo plasirabe informacije idu u prilog referentnim ulagacima. raspisujem natjecaj I dajem iljadu marki novinaru koji napise da ce listanjem na burzi fondovi [potencijalno najveci kupci] licitirati -10 posto na kupnji, ukljuceni I novinari glorije…. zbog 10 iljada baba manje na IPU ja plakal nebum, ha ha….
Točno sam ovakav scenarij sa fondovima i očekivao. Nakon optimističnih anketa oko broja zainteresiranih za upis IPO-a HT-a, fondovi igraju igrice sa INA-om kako bi potencijalne dioničare HT-a obeshrabrili i sebi osigurali veće kvote upisa.[smiley5]
Točno sam ovakav scenarij sa fondovima i očekivao. Nakon optimističnih anketa oko broja zainteresiranih za upis IPO-a HT-a, fondovi igraju igrice sa INA-om kako bi potencijalne dioničare HT-a obeshrabrili i sebi osigurali veće kvote upisa.[smiley5]
Ne bih se baš složio da je to neki razlog pada INE. Vidjeli smo svi rezultate i generalnu ocjenu da INA pod MOL-om loše radi…dok se ne riješe nove investicije i vlasništvo nad drugih 25%, ništa od ove dionice. 2-3% gore ili dolje…tako je svejedno za nas… IMHO[smiley2]
Indexi u Aziji doslovce poludjeli svi rastu preko 5 i 6 % , što se stvarno rijetko viđa.
Europa je također kompletno otvorila u zelenom, nastavak od petka.
Mislim da nam se dobro piše danas.[smiley2]
“Time želimo dodatno potvrditi neovisnost analitičkog odjela od dnevnog poslovanja banke”, kazao je Igor Kodžoman, član Uprave Hypo Alpe Adria banke, koji je najavio da će Hypo banka početi kupovati dionice hrvatskih kompanija za svoje ime, a ne samo za ime komitenata, što je i glavni motiv pozivanja na Basel II i reduciranja analiza hrvatskih tvrtki. “Ne želimo da nam se spočitava sukob interesa budući da naši alitičari komentiraju tvrtke i dionice”, kaže Kodžoman.
evo umjesto da prodaju piše da će počet još i kupovat…kad će krenut..
Evo stanje na Ingri / za navučene i glumce u glavnim ulogama:
Kupnja:
45 799 – 11
45 005 – 5
Prodaja:
46 900 – 1
46 999 – 2
47 000 – 2
47 400 – 2
47 500 – 5
47 999 – 5
48 000 – 7
Super je stanje. Iznesi točno koliko ima od 45000 kuna na kupnji, a koliko na prodaji do 50000, možda to i pomogne. Pitam se zašto je nestalo interesa za kupnju po 47000 kuna odjednom. Možda indeksi na Jakarti??[smiley8]