Slo IFond kupio hoteli novi. 45 mil. eura.
Meni se čini da djeluje poruka EU da se privatizacija ubrza/nastavi. Cerp prodaje udjele u rivp.
To su sad Medora hoteli. Ja kupio hpdg 2005.g. Po nekih 150 kn. Nominala je bila 700 kn. Ali štamparija je radila 2008 g kao i na drugim dionicama.
ovaj fond na KODT-u je glavni klaun svijeta klauna u kojem sve vise zivimo. Jel kapavac ili hripavac ne znam ali neku bolest imaju sigurno kad se ovako ponasaju. Sta takav jedan fond ne moze naci nekog kupca i nek se rijese tog kostura u ormaru kojeg vjerojatno slucajno imaju jer je netko umjesto bida stiso ask pred 7 godina… Ispod 2000 komada su, negdje na kolicini Hitlerovog dolaska na vlast 1930-tih
evo krenulo… valjda treba pisati da bi se nes pokrenulo…
Evo Crobex-a na 2500 gdje nije bio zadnjih 5 godina !:). Samo nek se održi.
Još malo činjenica na dnevnicima..u medijima…pa da te preostale “medvjede” istjeramo iz zimskog sna puno prije proljeca.
Pozdrav
Crobex na 2500+, u zadnjih godinu dana imamo preko 1 milijarde upisa trezorskih zapisa i preko milijarde na HPB stednji za 3%.
Od 1.1. HPB smanjuje kamatu na 12 mjeseci, a ZSE nudi mnoge prilike s dividendnim prinosom preko 3%…
Kad bi bar pola milijardice uslo uz ZSE di bi nam CROBEX bio? 🙂
Crobex na 2500+, u zadnjih godinu dana imamo preko 1 milijarde upisa trezorskih zapisa i preko milijarde na HPB stednji za 3%.
Od 1.1. HPB smanjuje kamatu na 12 mjeseci, a ZSE nudi mnoge prilike s dividendnim prinosom preko 3%…
Kad bi bar pola milijardice uslo uz ZSE di bi nam CROBEX bio? 🙂
Ak sam dobro izracunao, do sada je ove godine protrgovano dionica na zse za cca 278 miliona kuna .
Evo Crobex-a na 2500 gdje nije bio zadnjih 5 godina ! 🙂
Podravka. Zagrebačka banka. ATRG.Nešto sitno HT. (Nadopunite i/ili ispravite.)
Jedan od pokretača CROBEX-a s velikom težinom u indexu (10,36%) je i RIVP koja je relativno nedavno još bila na niskih 4,14 eura, od tada se probudila i danas je završila na najvišoj cijeni u zadnjih godinu dana tj. na 4,63 eura. Trend uzlazni.
Ostale sastavnice Crobexa, koliko vidim ovlaš, su u zadnje vrijeme uglavnom stagnirale, kretale se bočno, neke su čak lagano padale.
Lako za crobex, glavno da ono kaj imamo u portfelju raste. Naravmo ak je netko u indexnom fondu, njemu odgovara da index raste.
CROBEX je indikator trzista za “siroke mase ” a bez njih nece bit rasta ni ostalih dionica.
Kratkotrajno, prebacivanjem iz jedne u drugu , da , ali nesto znacajnije , ne.
Ako CROBEX ostane iznad 2500 , medij objave kako je u godinu dana poratao 30 %..dionice na burzi i vise..neke i po 100 %…pocet ce se vracat “mali” ulagaci pa ce i te vase dionice dobit podrsku rasta.
Pozdrav