Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Nenad Bakic

21 min:$

X

Končar- deep dive (2)?

Prije jedno dva mjeseca sam napisao končar

deep-dive i predvidio još jedan kvartal odličnih

rezultata, što se i ostvarilo

Sada je konsolidirrani EV/EBITDA KOEI oko 5-

što znači da bi grupa končar (da je EBITDA

dobra aproksimacija toka novca od poslovanja

i da nije konsolidirano) mogla SAMU SEBE (sav

dug i svu vrijednost dioničarima) otplatiti u

Svega 5 godina.

Moja slutnja je da kad ‘izbijemo’ dio KODT

koine pripada dioničarima KOEI da bi to moglo

bitijoš dosta niže. Sigurno neću imati vremene

pogledati i što se dogada kad se po ‘suma

dijelova’ izbije i DLKV, za KET nemamo nažalost

kvartalnih podataka

Da li vas zanima takva nekakva analiza

(nemam vremena pa da ne pišem bezveze)?

Fondovi vedre i oblače na ZSE, s obzirom na rast ove godine, očekujem da će držati cijene na ovim razinama ili čak gurati na niže.

Možda je prilika ući u dionice koje imaju solidne dividende?

Ja sam uzeo Zabu i Ernt…

Za Končar uvijek mislim da mi je pobjegla cijena pa ne kupujem zbog problema psihološke naravi.

Imam puno Rivp i lplh pa ne bih više turista.

Gdje država ima upravljačka prava također ne bih.

Što se još nudi?

Ja sam sa slicnim portfeljem uz malo ADRS i HT za stabilnu dividendu i ADPL za buduci rast i povrat na izdasne dividende. Ocekujem da ce RIVP, ERNT imati nesto veci skok dividende za iducu godinu, ostali stabilno.

A cijene svih navedenih, kako fondovi odluce. 🙂

Ovi Končari će proći kao i Span. Što je previše, previše je. Zato sretno imaocima.

to valjda zato kaj ih nemaš!! da si unutra bile bi najbolje dionice u svemiru i šire!!

maro77, 07.11.2023. u 21:18

Ja sam sa slicnim portfeljem uz malo ADRS i HT za stabilnu dividendu i ADPL za buduci rast i povrat na izdasne dividende. Ocekujem da ce RIVP, ERNT imati nesto veci skok dividende za iducu godinu, ostali stabilno.

A cijene svih navedenih, kako fondovi odluce. 🙂

Što dobro možemo očekivati od ADPL?

Ja se nadam povratku na stare dividende kroz 2-3 godine. Kratio sam dosta li ne mogu ju izbaciti iz portfelja. Previse sam subjektivan. 🙂

Sposobna uprava, know-how, odlicne reference kupaca. Snaslo ih je sranje nakon korone i Rusije ali vjerujem da ce se opet vratiti starim navikama (stvaranju dobiti) jer i sa svim problemima, nije da gube novce.

maro77, 13.11.2023. u 13:29

Ja se nadam povratku na stare dividende kroz 2-3 godine. Kratio sam dosta li ne mogu ju izbaciti iz portfelja. Previse sam subjektivan. 🙂

Sposobna uprava, know-how, odlicne reference kupaca. Snaslo ih je sranje nakon korone i Rusije ali vjerujem da ce se opet vratiti starim navikama (stvaranju dobiti) jer i sa svim problemima, nije da gube novce.

Ne gube novce, ali su gubili, a nije da baš sad stvaraju. Ima nekih drugih izdanja na kojima je puno realističnije očekivati dividende. Ne vidim čemu zarobljavati kapital u ADPL s tim ciljem…Ovaj kvartal je bio bolji od očekivanog, barem od mojih očekivanja, ali zašto ulagati isključivo na nadanjima?

Ulaganje nije iskljucivo u nadanjima ako je dionica dio diverzificiranog portfelja. Jednostavno na zse nemam dionicu koja pokriva ovaj sektor i tu mi ADPL i dalje ima mjesto. Znamo da ova dionica brzo reagira na dobro i lose tako da ako netko zeli imati vecu kolicinu, nema druge nego kupovati “u nadi”.

ali i dalje se kazem da sam svijestan da ovo trenutno nije blue chip kakav je bio do prije 3 godine.

maro77, 13.11.2023. u 23:31

Ulaganje nije iskljucivo u nadanjima ako je dionica dio diverzificiranog portfelja. Jednostavno na zse nemam dionicu koja pokriva ovaj sektor i tu mi ADPL i dalje ima mjesto. Znamo da ova dionica brzo reagira na dobro i lose tako da ako netko zeli imati vecu kolicinu, nema druge nego kupovati “u nadi”.

ali i dalje se kazem da sam svijestan da ovo trenutno nije blue chip kakav je bio do prije 3 godine.

Bio si glavni zagovarač rivp i baš u krivom trenutku si prodao. Do kraja tjedna napadamo 4,5 eura.

Ameri rasturaju. Kad će to naše smeće od burze nadoknaditi barem inflaciju.

lojtra, 14.11.2023. u 19:56

Ameri rasturaju. Kad će to naše smeće od burze nadoknaditi barem inflaciju.

Kad fondići kupe svoje trezorce možda?

New Report

Close