Nenad Bakic
21 min:$
X
Končar- deep dive (2)?
Prije jedno dva mjeseca sam napisao končar
deep-dive i predvidio još jedan kvartal odličnih
rezultata, što se i ostvarilo
Sada je konsolidirrani EV/EBITDA KOEI oko 5-
što znači da bi grupa končar (da je EBITDA
dobra aproksimacija toka novca od poslovanja
i da nije konsolidirano) mogla SAMU SEBE (sav
dug i svu vrijednost dioničarima) otplatiti u
Svega 5 godina.
Moja slutnja je da kad ‘izbijemo’ dio KODT
koine pripada dioničarima KOEI da bi to moglo
bitijoš dosta niže. Sigurno neću imati vremene
pogledati i što se dogada kad se po ‘suma
dijelova’ izbije i DLKV, za KET nemamo nažalost
kvartalnih podataka
Da li vas zanima takva nekakva analiza
(nemam vremena pa da ne pišem bezveze)?
Fondovi vedre i oblače na ZSE, s obzirom na rast ove godine, očekujem da će držati cijene na ovim razinama ili čak gurati na niže.
Možda je prilika ući u dionice koje imaju solidne dividende?
Ja sam uzeo Zabu i Ernt…
Za Končar uvijek mislim da mi je pobjegla cijena pa ne kupujem zbog problema psihološke naravi.
Imam puno Rivp i lplh pa ne bih više turista.
Gdje država ima upravljačka prava također ne bih.
Što se još nudi?
Ja sam sa slicnim portfeljem uz malo ADRS i HT za stabilnu dividendu i ADPL za buduci rast i povrat na izdasne dividende. Ocekujem da ce RIVP, ERNT imati nesto veci skok dividende za iducu godinu, ostali stabilno.
A cijene svih navedenih, kako fondovi odluce. 🙂
Ja sam sa slicnim portfeljem uz malo ADRS i HT za stabilnu dividendu i ADPL za buduci rast i povrat na izdasne dividende. Ocekujem da ce RIVP, ERNT imati nesto veci skok dividende za iducu godinu, ostali stabilno.
A cijene svih navedenih, kako fondovi odluce. 🙂
Što dobro možemo očekivati od ADPL?
Ja se nadam povratku na stare dividende kroz 2-3 godine. Kratio sam dosta li ne mogu ju izbaciti iz portfelja. Previse sam subjektivan. 🙂
Sposobna uprava, know-how, odlicne reference kupaca. Snaslo ih je sranje nakon korone i Rusije ali vjerujem da ce se opet vratiti starim navikama (stvaranju dobiti) jer i sa svim problemima, nije da gube novce.
Ja se nadam povratku na stare dividende kroz 2-3 godine. Kratio sam dosta li ne mogu ju izbaciti iz portfelja. Previse sam subjektivan. 🙂
Sposobna uprava, know-how, odlicne reference kupaca. Snaslo ih je sranje nakon korone i Rusije ali vjerujem da ce se opet vratiti starim navikama (stvaranju dobiti) jer i sa svim problemima, nije da gube novce.
Ne gube novce, ali su gubili, a nije da baš sad stvaraju. Ima nekih drugih izdanja na kojima je puno realističnije očekivati dividende. Ne vidim čemu zarobljavati kapital u ADPL s tim ciljem…Ovaj kvartal je bio bolji od očekivanog, barem od mojih očekivanja, ali zašto ulagati isključivo na nadanjima?
Ulaganje nije iskljucivo u nadanjima ako je dionica dio diverzificiranog portfelja. Jednostavno na zse nemam dionicu koja pokriva ovaj sektor i tu mi ADPL i dalje ima mjesto. Znamo da ova dionica brzo reagira na dobro i lose tako da ako netko zeli imati vecu kolicinu, nema druge nego kupovati “u nadi”.
ali i dalje se kazem da sam svijestan da ovo trenutno nije blue chip kakav je bio do prije 3 godine.
Ulaganje nije iskljucivo u nadanjima ako je dionica dio diverzificiranog portfelja. Jednostavno na zse nemam dionicu koja pokriva ovaj sektor i tu mi ADPL i dalje ima mjesto. Znamo da ova dionica brzo reagira na dobro i lose tako da ako netko zeli imati vecu kolicinu, nema druge nego kupovati “u nadi”.
ali i dalje se kazem da sam svijestan da ovo trenutno nije blue chip kakav je bio do prije 3 godine.
Bio si glavni zagovarač rivp i baš u krivom trenutku si prodao. Do kraja tjedna napadamo 4,5 eura.
Ameri rasturaju. Kad će to naše smeće od burze nadoknaditi barem inflaciju.
Kad fondići kupe svoje trezorce možda?