Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Ionako sam valjda 85% uložen u dosadne dividenduše sa snažnim bilancama tako da me to uopće ne dira. I neke trejdove koje sam lani i ove godine imao bi mi bilo bolje da ih nisam radio. Bolje bih prošao. A taj šuplji Bid sada…a da..gle.. u ovakvim okolnostima svi želimo niže i niže i naravno da koristimo priliku.

Što se tiče ekipe koja trejda, jasno mi je ih ovaj “market” ubija. Ali to su takva posla.

I ja želim niže, nisam nešto ludo izložen, pogotovo ne koliko sam bio cijelu ovu godinu sve do početka 9. mjeseca kad se vidjelo da lagano škripi, tako da mi paše i niže iako najviše mi paše rast, mislim to je normalno na tržištu gdje nema šorta… ono o čemu ja govorim je otkud tolika promjena kod fondova, imali smo danima promete iznad ili oko 10 milijuna eura i po 300-350 transakcija dnevno da bi sad odjednom doslovno preko noći sve to stalo… vani se nije desio neki značajniji pad zadnja 2 mjeseca. Pogledajte KOEI samo, gdje su fondovi koji su halapljivo kupovali sve iznad 185 a sad ima 6 naloga na bidu? Godina je bila izvrsna i bila bi još i bolja da se ovo sve nije izdešavalo i to me dosta ljuti… iz euforije u depresiju u mjesec i pol dana.

razni crnogorci, bjelogorci, zorangutani, amadeo, mikardo, persuric i ostali infantili bez muda su na ignoru..a možda je to sve jedna jadna osoba.

evo već par dana gledam adris povleštenu, svaki dan iza 15.55 netko zabije s 500 kom kupnju po nižoj nego da je prodao tijekom regularne trgovine… i tako on (oni) zabe dijonicu i ruše crobex, a prvi ask 3 eura više… i evo sad gledam prva prodaja je na 53 eur, druga je na 57… dakle nekom se tresu gaće i prodaje 30 kom 4 eur jeftinije od drugog aska.

razni crnogorci, bjelogorci, zorangutani, amadeo, mikardo, persuric i ostali infantili bez muda su na ignoru..a možda je to sve jedna jadna osoba.

Da.. ne znam što im to sve predstavlja.

Imam nešto “sitno” te KOEI. “Sitno” je relativan pojam kad vidimo da se manji auto kupi za taj novac. A gubitak mi je sada već značajan. Nekih 12%.

Gospari su prodali ponos Dubrovnika za neku siću a spličani prodaju svoj ponos zgradu i plovila za kikiriki. Dalmacija je u gospodarskom procvatu. Predvodnik je Zadar.

Da ne ide neko refinanciranje obveznica pa su mirovinci dobili mig da pripreme municiju?
u svakom slucaju cudna trgovanja se nastavljaju na zse… lov u mutnom uvijek skriva neku dobru priliku.

maro77, 20.10.2023. u 21:09

Da ne ide neko refinanciranje obveznica pa su mirovinci dobili mig da pripreme municiju? u svakom slucaju cudna trgovanja se nastavljaju na zse… lov u mutnom uvijek skriva neku dobru priliku.

Ide nova runda obveznica idući mjesec i ovaj put neće biti “narodne” , za narod će biti trezorci

molio bih forumaša Pofuka da se javi Gažićki i pita je je li gospođa dobro, kako zdravlje, ima li valunge, onako topla ljudska pitanja. Ide li kod pedikera od sve te silne brige za likvidnost Zse vjerojatno grize nokte…

Ništa od korekcije. Dugo već naša burza ne prati vanjske burze. Samo zbog inflacije cijene bi trebale biti za četvrtinu veće.

Dobra vijest, Fed nije dizao kamate. I kako to da smo mi jedina država na svijetu koja ima danas praznik?

Opiru se samo ove s pretjeranim dobitima.

Na skoro svemu ostalome je pomor riba…

Fonfovske dionice bez obzira na FI u crvenom.

New Report

Close