Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Sutra će biti jeftine kupnje. Crni Pero

Mmato, 05.10.2023. u 12:19

klackalica, 05.10.2023. u 12:06

Kad već znamo ime budućeg vlasnika Atlantske plovidbe,  zanimljivo će biti pratiti u što će IB uletiti (nakon Adrisa, Valamara, Atlantske).

Kad ulazi ne pita za cijenu, barem na ATPL je tako bilo, od 200 do 600 kn.

Tko pogodi mogao bi dobro zaraditi.

Najvjerovatnije jedna od još slobodnih malih Banaka. To je ipak najsigurniji biznis.

Mislim da će IB kada proda dionice AP Tankerskoj po 60-70 ojra (jer će s njegovim dijelom imati većinski udio nakon dokapa) lagano u penzijicu negdje na more, lovu podijeliti ženi, djeci i unucima neka troše, a on možda sa malim dijelom, ni 10-tak posto se igrati na burzi čisto da zadovolji potrebu 🙂

Life all comes down to a few moments. This is one of them.

Mmato, 05.10.2023. u 12:19

klackalica, 05.10.2023. u 12:06

Kad već znamo ime budućeg vlasnika Atlantske plovidbe,  zanimljivo će biti pratiti u što će IB uletiti (nakon Adrisa, Valamara, Atlantske).

Kad ulazi ne pita za cijenu, barem na ATPL je tako bilo, od 200 do 600 kn.

Tko pogodi mogao bi dobro zaraditi.

Najvjerovatnije jedna od još slobodnih malih Banaka. To je ipak najsigurniji biznis.

IKBA? 🙂

randopph, 24.09.2023. u 11:32
to vam vrijedi za zagreb i split.

na sjeveru znam iz prve ruke novih nekretnina NEMA i vrlo se malo gradi jer nema sposobne potrebne infrastrukture, a cijene i dalje neumoljivo rastu.

istra i rijeka, vrlo slična priča. nedostatak novogradnji i u zadru, šibeniku i dubrovniku.

čak i u osijeku pomama za stanovima, a novih vrlo malo.

tako da… znamo da masa novinara ne vidi dalje od zagreba.

https://www.jutarnji.hr/domidizajn/nekretnine/i-stranci-posustaju-u-kupnji-nekretnina-nijemci-su-ostvarili-25-posto-manje-transakcija-a-austrijanci-cak-29-posto-15381597

Tesko da se ovo odnosi samo na Zg i Split.

U Splitu je više od 17.000 praznih stanova. U njima nitko ne živi. Cijene nekretnina ne padaju.

Moj susjed šta ima 3 takva stana i iznajmljuje ih par mjeseci turistima zaradi oko 100.000 EUR godišnje. I naravno da takvi ljudi neće prodavati nekretnine. Niti ja. Samo se skupljaju i daju opet u najam.

Dakle doklegod je turizma – nekretnine u ST neće padati. Da bude dvije sezona bez turista, sve bi se raspalo.

Trolam, hejtam, vrijeđam, ponižavam, omaložavami - mućki Džubrarim.

Gasi struju, motaj kablove!

[i]Freedom' just another word for nothing left to lose[/i]

Zna li netko zašto padamo?

Koliki je trenutno minus, na netu vidim minus 1,66 ali to kasni. Ja kupio malo Ernt od novaca od ulpl.

lojtra, 09.10.2023. u 12:32

Koliki je trenutno minus, na netu vidim minus 1,66 ali to kasni. Ja kupio malo Ernt od novaca od ulpl.

Ako se rat proširi na cijeli Bliski istok, u kombinaciji s ovim s Rusijom(koja doslovno masakrira Ukrajinu, nevezano uz sve gluposti koje “zapad” servira u mainstream medijima)…sve to bi moglo odbaciti cijene energenata u nebo i dodatno razmahati inflaciju.

Nije dobro.

Zato sto fondovi na zse diktiraju cijene.

Rat na bliskom istoku je već dozivio vrhunac.

Djubre, 09.10.2023. u 08:27

U Splitu je više od 17.000 praznih stanova. U njima nitko ne živi. Cijene nekretnina ne padaju.

Moj susjed šta ima 3 takva stana i iznajmljuje ih par mjeseci turistima zaradi oko 100.000 EUR godišnje. I naravno da takvi ljudi neće prodavati nekretnine. Niti ja. Samo se skupljaju i daju opet u najam.

Dakle doklegod je turizma – nekretnine u ST neće padati. Da bude dvije sezona bez turista, sve bi se raspalo.

Vec sad su lokalne zajednice pocele s 200 eura poreza po krevetu ( do nedavno nezamislivo ). I dalje nista u odnosu na zaradu.

Cim prodju izbori krece porez na nekretnine, nasljedstvo, prodaju.

Da vidis kako ce letit perje i padat cijene

Pozdrav

svi smo mi Crobex

Lucijan, 09.10.2023. u 17:31

Djubre, 09.10.2023. u 08:27

Vec sad su lokalne zajednice pocele s 200 eura poreza po krevetu ( do nedavno nezamislivo ). I dalje nista u odnosu na zaradu.

Cim prodju izbori krece porez na nekretnine, nasljedstvo, prodaju.

Da vidis kako ce letit perje i padat cijene

Pozdrav

Zašto bi cijena padala ako ide porez na prodaju?

Zašto bi cijena padala ako bude porez na nekretnine? I dalje ćemo zarađivati na turistima. Nitko neće prodati. Ionako se većina gostiju niti ne prijavljuje.

Nema smisla.

Jedino raspad turizma par sezona će dovesti do pada cijena.

Trolam, hejtam, vrijeđam, ponižavam, omaložavami - mućki Džubrarim.

pocetnikzg, 09.10.2023. u 16:26

Zato sto fondovi na zse diktiraju cijene.

Rat na bliskom istoku je već dozivio vrhunac.

Olako to tvrdite. I rat u Ukrajini je trebala biti vojna operacija od 48 sati

New Report

Close