A na ARNT samo Junferius na Asku? Silni borac za ljudska prava i humanitarac, pravednik među narodima je na prodaju izložija sve ća je uložija. Sad se samo neka naivčina mora naći da to skine s Aska.
Po Bidu se, na žalost tog genija, ne može vanka, bez da se jače sruši cijena. 😥
Godišnja plaća, i to solidna, reče Marin… A ništa.. morat će se lik uhvatit nekog drugog posla.. Nije ovo za njega.. Možda eventualno kao neki hobi.
zamrla trgovina,čeka se što će centralni planeri ponovno iskemijati, nove distorzije i uplitanja u tržišnu ekonomiju naravno. Dok se čeka što su skuhali burza na sedativima.
odjednom vatromet… e pa stvarno…
čini se da je opet uzeta terapija, sve se vraća u normalu… nakon udaranja po asku na ADRS, pa zatim RIVP, MAIS, ATGR, odjednom velikih kupovnih naloga na KODT koji su poklopljeni možemo ponovno na počinak.
Početak je uvijek dobar ako smo nešto naučilo od prošlog početka do kraja. Ja moram priznati da ne znam kad je počeo početak a još manje znam kad je završetak. No i ćorava kokoš nađe zrno kao i ja danas u adrisu.
Apdejt
.
20 dana je prošlo bez ikakve akcije. Obzirom na volatilnost i opću letargiju na burzi, ove moje odabranice se još dobro i drže.
.
ADRS2 se cijedi na malim volumenima, pullback je veći nego što bih to volio, ali ajde, nije neobično obzirom na okolnosti. I dalje imamo higher low seriju. Cijena je trenutno blizu zone gdje se nadam da će se aktivirati kupnja. Eventualni pad ispod te plave linije će mi biti trigger za smanjiti izloženost i potražiti neku bolju priliku jer se onda smanjuju šanse za neki skori veći rast.
.
RIVP se sa druge strane cijelo ovo vrijeme trguje u zoni od par centi razlike, uz istovremeno velike volumene. Cijena i dalje ležina 200EMA, gdje je ujedno i dno tog desnog ramena. Meni ovo za sada izgleda kao akumulacija.
.
Imam jednu novu dionicu u portfelju, trenutno je dosta nepopularna, čini mi 10% portfelja. ATPL. Razmišljao sam da li da ovo uopće ovdje spominjem jer mi se ne da više objašnjavati sa Sindikatom na ovoj dionici. Kako sada sa jedne strane pričam o lošoj perspektivi dry bulka i ove dionice, a onda ju kupim? Mora da, kako bi kritičari rekli, drukam kako bih jeftinije kupio.
Nije to baš tako. I dalje mislim da je srednjeročno perspektiva ovdje loša, ali to ne znači da neće kratkoročno biti prilike za odraditi ovdje pokoji trejd. Bit će tu uvijek optimista koji će na prve naznake nekog rasta vozarina pogurati malo dionicu.
Cijena trenutno leži na ovoj velikoj trend liniji. Malo ispod je prijašnji swing low, što je dobra zona za stop loss. RSI je u divergenciji, izlazi iz oversolda, pred nama su dva sezonski najbolja mjeseca kada je vrlo vjerojatno da će vozarine kratkoročno porasti, BDRY mi izgleda kao da je odradio pulback… Sve skupa mi se čini dobar risk/reward. Ako sam u krivu ću izgubiti 2,5%, a ako sam u pravu ću profitirati do 20%. Ulaz mi je na 49,29.
ATPL za sada dobro napreduje. Malo sam modificirao onaj stari graf. Apdejt u prilogu.
Dodao sam još jednu dionicu u portfelj – KOEI. Na grafu se formirao rastući trokut, target mu je na 200€. Nije naodmet ni to što se i Bloger tu neki dan aktivirao.
RIVP i ADRS2 se i dalje muče, tu nemam šta apdejtat. Malo sam morao reducirati ove pozicije kako bih napravio mjesta za KOEI. Sve više je dobrih prilika, a premalo para.
.
Apdejt
Zanimljiv dan danas.
Na ADRS2 smo napokon vidjeli malo akcije. Cijena je u zadnjem valu testirala prethodno dno i tako formirala kanal, što je modifikacija u odnosu na prethodni graf. Na dnu kanala smo vidjeli pozitivnu reakciju i eto nam danas neredana ovoj dionici. Prvi target je tako već nasilno premašen, skoro je i drugi. Cijena je na kraju ipak zatvorila ispod TP1, ali značajno je da je i dalje iznad kanala. Zato vjerujem da je ovo početak nastavka trenda rasta, nakon odrađene konsolidacije. Sada za dalje prvo trebamo vidjeti zatvaranje iznad TP1 (dakle iznad 61), a onda se nadam napadu na 64€. Drugi target mi za sada nije baš precizno određen, moram prvo vidjeti kako će se cijena ponašati nakon ovog današnjeg čudnjikavog dana. Prilagođavat ću se u hodu.
.
RIVP se za razliku od Adrisa i dalje konsolidira. I tu imamo nekakav kanal, nema više onog potencijala za inverzni H&S. Cijena je trenutno na dnu kanala, prometi su izuzetno veliki, i ovo je zrelo za neku reakciju. Targeti su približno isti kao i na zadnjem grafu – prvi target vrh kanala, što će biti vjerojatno oko 4,50, a drugi target na oko 4,80.
.
ATPL se također razvija u očekivanom smjeru. Ovaj zadnji propad ispod 48,10 je stvarno dio devijacija. Sve ide dosta sporo, što je ustvari i očekivano nakon ovako velikog i dugotrajnog zadnjeg pada.Sve oči su uprte na prvi target – 55€.
.
KOEI je prilično brzo došao do svog prvog targeta – zanimljivo, točno u cent. Uspio sam prodati samo nešto malo dionica, bilo se zagužvalo na asku, svi ste mi se nagurali oko targeta. Cijena se trenutno konsolidira, za sada izgleda dobro, konsolidacija se događa na opadajućem volumenu, tako da je za očekivati daljnji rast. Sljedeći target mi je na 210.
raspad sistema? hvala Vladi RH.
Burza je na izdisaju, gotovo je, gasi struju, motaj kablove, tko je zadnji neka ugasi svijetlo…
Burza je na izdisaju, gotovo je, gasi struju, motaj kablove, tko je zadnji neka ugasi svijetlo…
1 188 000e prometa danas skroz solidan promet danas, kakav izdisaj?