Ne mogu detaljno pratiti porezne prevare prevaranata na vlasti. Ali ukidanjem prireza za gradove i općine, ukida li se i prirez nama na kapitalnu?
Ukida se prirez ali se dize porez na 12% pa onima koji su imali prirez dodje na isto..onima koji nisu imali prirez sad ce placat veci porez ali sve u svemu nista znacajno
Pozdrav
Hvala na odgovoru.
Ovo mi se čini klasična svinjarija u režiji HDZ-a da se kazne gradovi i općine (prvenstveno mislim na ZG i ST) jer su izgubili vlast tamo pa da ih se natjera na nepopularističke metode dizanja naknada/poreza na imovinu. Gadljivo.
A za sve koji imaju veće dobiti i žive u manjim mjestima, razlika će se osjetiti.
Čudno ovo neko trgovanje na Plag. Koji dan prije ex.div date se moglo kupiti po nižim cijenama nego su sada par dana poslije a isto je bilo i kod prošle dividende. Uglavnom neću se žaliti. Prodao naravno , ne zato šta ne vrijedi nego jednostavno takva situacija se mora iskoristiti a i turistički sektor je malo riskantniji da bi bio dugoročno unutra.
pa ova godina je pokazala da je uvijek bolje ostati, uzeti dividendu i eventualno prodati kad se cijena vrati na razinu prije ex div daya… u prijevodu free divka 😉
nego meni je čudnije trgovanje KODTtevima… koliko vas misli da će cijena prije na 800 nego na 650? Dosta jak otpor na 730-735
Sad su izjednacili one sa prirezom i one bez…nekome fer..nekome ne.
Na dobiti od 100 tis eura umjesto 10..platit cete 12..na 10 000 eura umjesto 1000 platit cete 1200 eura..Razlika je zaista egziszencijalna i demotivirajuca za bavljenje ovim poslom.
Pozdrav
u našoj općimo nema prireza, sreća pa imamo adeze da nas sve poravna.
Platiti par tisuća poreza više će mi biti najmanja briga ako budem realizirao godišnje dobiti od po sto tisuća.
Ionako je to kruh bez motike. S nekretninama se puno više namrcvarim. Na njima nikad ne gubim, ali u usporedbi s ovime zarade su osjetno manje, pogotovo dugoročno.
Ne mogu detaljno pratiti porezne prevare prevaranata na vlasti. Ali ukidanjem prireza za gradove i općine, ukida li se i prirez nama na kapitalnu?
Ukida se prirez ali se dize porez na 12% pa onima koji su imali prirez dodje na isto..onima koji nisu imali prirez sad ce placat veci porez ali sve u svemu nista znacajno
Pozdrav
kolega
kako je 20-postotno povećanje poreza za one koji nisu imali prirez “ništa značajno”!!!???
Povecanje od 20% na 10 % je 2% i kako god da si to prezentirate , nista vas znacajno nece financijski taj porez opteretit i to je racunovodstvena cinjenica.
Puno vise stete za trziste kapitala donose “vristanja” sa naslovnica dnevnih i tjednih tiskovina koje isticu “povecaje” poreza na kapitalnu dobit isl…To moze neke nove ulagace odbit a one koji su tu tesko da ce potjerat..
Ali kako bi rekao “nas” prime minister..to tu nije bila tema , vec pojasnjenje kolegi sta mu se mjenja poreznim promjenama.
Ne mjenja mu se nista ili vrlo malo.
Pozdrav