Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Lucijan, 07.09.2023. u 18:54

Djubre, 07.09.2023. u 17:24

Ne mogu detaljno pratiti porezne prevare prevaranata na vlasti. Ali ukidanjem prireza za gradove i općine, ukida li se i prirez nama na kapitalnu?

Ukida se prirez ali se dize porez na 12% pa onima koji su imali prirez dodje na isto..onima koji nisu imali prirez sad ce placat veci porez ali sve u svemu nista znacajno

Pozdrav

Hvala na odgovoru.

Ovo mi se čini klasična svinjarija u režiji HDZ-a da se kazne gradovi i općine (prvenstveno mislim na ZG i ST) jer su izgubili vlast tamo pa da ih se natjera na nepopularističke metode dizanja naknada/poreza na imovinu. Gadljivo.

A za sve koji imaju veće dobiti i žive u manjim mjestima, razlika će se osjetiti.

Trolam, hejtam, vrijeđam, ponižavam, omaložavami - mućki Džubrarim.

Čudno ovo neko trgovanje na Plag. Koji dan prije ex.div date se moglo kupiti po nižim cijenama nego su sada par dana poslije a isto je bilo i kod prošle dividende. Uglavnom neću se žaliti. Prodao naravno , ne zato šta ne vrijedi nego jednostavno takva situacija se mora iskoristiti a i turistički sektor je malo riskantniji da bi bio dugoročno unutra.

pa ova godina je pokazala da je uvijek bolje ostati, uzeti dividendu i eventualno prodati kad se cijena vrati na razinu prije ex div daya… u prijevodu free divka 😉

nego meni je čudnije trgovanje KODTtevima… koliko vas misli da će cijena prije na 800 nego na 650? Dosta jak otpor na 730-735

razni crnogorci, bjelogorci, zorangutani, amadeo, mikardo, persuric i ostali infantili bez muda su na ignoru..a možda je to sve jedna jadna osoba.

Sad su izjednacili one sa prirezom i one bez…nekome fer..nekome ne.

Na dobiti od 100 tis eura umjesto 10..platit cete 12..na 10 000 eura umjesto 1000 platit cete 1200 eura..Razlika je zaista egziszencijalna i demotivirajuca za bavljenje ovim poslom.

Pozdrav

svi smo mi Crobex

u našoj općimo nema prireza, sreća pa imamo adeze da nas sve poravna.

razni crnogorci, bjelogorci, zorangutani, amadeo, mikardo, persuric i ostali infantili bez muda su na ignoru..a možda je to sve jedna jadna osoba.

lucijane, kvalitetan ste i realan forumaš, ali sada se pravite grbavi! znate da nije u tome poanta.

Platiti par tisuća poreza više će mi biti najmanja briga ako budem realizirao godišnje dobiti od po sto tisuća.

Ionako je to kruh bez motike. S nekretninama se puno više namrcvarim. Na njima nikad ne gubim, ali u usporedbi s ovime zarade su osjetno manje, pogotovo dugoročno.

Lucijan, 07.09.2023. u 18:54

Djubre, 07.09.2023. u 17:24

Ne mogu detaljno pratiti porezne prevare prevaranata na vlasti. Ali ukidanjem prireza za gradove i općine, ukida li se i prirez nama na kapitalnu?

Ukida se prirez ali se dize porez na 12% pa onima koji su imali prirez dodje na isto..onima koji nisu imali prirez sad ce placat veci porez ali sve u svemu nista znacajno

Pozdrav

kolega

kako je 20-postotno povećanje poreza za one koji nisu imali prirez “ništa značajno”!!!???

hita-server struja ..da će ubrzo proradit

Povecanje od 20% na 10 % je 2% i kako god da si to prezentirate , nista vas znacajno nece financijski taj porez opteretit i to je racunovodstvena cinjenica.

Puno vise stete za trziste kapitala donose “vristanja” sa naslovnica dnevnih i tjednih tiskovina koje isticu “povecaje” poreza na kapitalnu dobit isl…To moze neke nove ulagace odbit a one koji su tu tesko da ce potjerat..

Ali kako bi rekao “nas” prime minister..to tu nije bila tema , vec pojasnjenje kolegi sta mu se mjenja poreznim promjenama.

Ne mjenja mu se nista ili vrlo malo.

Pozdrav

svi smo mi Crobex

Na ATPL je Bid takoreć prazan, a na Asku je mrcina na 50,40.

Ostatak aska je također slab

[i]Freedom' just another word for nothing left to lose[/i]

New Report

Close