Vani manageri moraju u ured u 9. mjesecu, kod nas ako je lijepo vrijeme produze godisnji.
Plaze su jos pune, prognoza stabilna iducih 10ak dana, ne ocekujem neke promete dok dnevna temperatura ne padne ispod 24C.
i danas u europi plusevi… ne znam, valjda budemo nadoknadili sve jer je pristisak na prodaji na mnogim dijonicama… bit će da treba nahraniti rođake pred rekordna izvješća… udjelničare tko je…e.
Apdejt
.
20 dana je prošlo bez ikakve akcije. Obzirom na volatilnost i opću letargiju na burzi, ove moje odabranice se još dobro i drže.
.
ADRS2 se cijedi na malim volumenima, pullback je veći nego što bih to volio, ali ajde, nije neobično obzirom na okolnosti. I dalje imamo higher low seriju. Cijena je trenutno blizu zone gdje se nadam da će se aktivirati kupnja. Eventualni pad ispod te plave linije će mi biti trigger za smanjiti izloženost i potražiti neku bolju priliku jer se onda smanjuju šanse za neki skori veći rast.
.
RIVP se sa druge strane cijelo ovo vrijeme trguje u zoni od par centi razlike, uz istovremeno velike volumene. Cijena i dalje ležina 200EMA, gdje je ujedno i dno tog desnog ramena. Meni ovo za sada izgleda kao akumulacija.
.
Imam jednu novu dionicu u portfelju, trenutno je dosta nepopularna, čini mi 10% portfelja. ATPL. Razmišljao sam da li da ovo uopće ovdje spominjem jer mi se ne da više objašnjavati sa Sindikatom na ovoj dionici. Kako sada sa jedne strane pričam o lošoj perspektivi dry bulka i ove dionice, a onda ju kupim? Mora da, kako bi kritičari rekli, drukam kako bih jeftinije kupio.
Nije to baš tako. I dalje mislim da je srednjeročno perspektiva ovdje loša, ali to ne znači da neće kratkoročno biti prilike za odraditi ovdje pokoji trejd. Bit će tu uvijek optimista koji će na prve naznake nekog rasta vozarina pogurati malo dionicu.
Cijena trenutno leži na ovoj velikoj trend liniji. Malo ispod je prijašnji swing low, što je dobra zona za stop loss. RSI je u divergenciji, izlazi iz oversolda, pred nama su dva sezonski najbolja mjeseca kada je vrlo vjerojatno da će vozarine kratkoročno porasti, BDRY mi izgleda kao da je odradio pulback… Sve skupa mi se čini dobar risk/reward. Ako sam u krivu ću izgubiti 2,5%, a ako sam u pravu ću profitirati do 20%. Ulaz mi je na 49,29.
ATPL za sada dobro napreduje. Malo sam modificirao onaj stari graf. Apdejt u prilogu.
Dodao sam još jednu dionicu u portfelj – KOEI. Na grafu se formirao rastući trokut, target mu je na 200€. Nije naodmet ni to što se i Bloger tu neki dan aktivirao.
RIVP i ADRS2 se i dalje muče, tu nemam šta apdejtat. Malo sam morao reducirati ove pozicije kako bih napravio mjesta za KOEI. Sve više je dobrih prilika, a premalo para.
Mitkko gdje pratite blogera? Vidim da ponovno počinje imati popriličan utjecaj na ZSE… Pogledajte samo kakav je dar mar napravio na SPAN sa novom generacijom sljedbenika..
Za ATPL ste u pravu, moglo bi povući do nekih 60 tak €…
Pojavio se misteriozni kupac, kao nekad Šaranović na Krašu,
sada je SPC na ATPL..
Mitkko gdje pratite blogera? Vidim da ponovno počinje imati popriličan utjecaj na ZSE… Pogledajte samo kakav je dar mar napravio na SPAN sa novom generacijom sljedbenika..
Pise na fejsbuku. Ja kako nemam svoj fejsbuk profil ga pratim na Linkedinu, tamo skrene paznju kada nesto objavi pa onda pogkedam i na fejsu.
Za ATPL ste u pravu, moglo bi povući do nekih 60 tak €…
Pojavio se misteriozni kupac, kao nekad Šaranović na Krašu,
sada je SPC na ATPL..
Mene tu vise od popova veseli sto je i Marin/Junius sa drugog foruma poceo kupovati. Prije 10 dana je sprdao moju kupnju i hvalio se kako je on tada bas prodao, a eto ga danas se pohvalio da je “dokupio”. Cekam sada jos da se i Tento pohvali da je kupio… vjerojatno tamo negdje na oko 58 kada bude siguran da je stvarno krenuo rast.
.
Inace, ne kuzim koja je prica sa tom Crkvom. Odmah zamisljam nekog bradatog popa u crnom mantilu kako u vremenu izmedju dvije mise sjedi zavaljen u fotelji negdje u zupnom uredu, fucka dim cigarete, pijucka espresso i nadbidava se s nama preko mobitela. 😇😄
59,75 prosijek prodaje atpl. Kolega Mittko, ostalo mi 58 kom prosjek 48,76. Rekao sam da ću se vratiti, kao i kolega Bad mislio po 46 i na niže. Očito od toga nema ništa, pa neću baš čekati da se cijena digne po koliko sam i prodao. Evo mene nazad, kako neće dolje onda hoće gore jel😀
Evo gosp. Mitkko, kako sam i rekao vraćam se pomalo, ovih prvih 100 na kupnji po 49 su moji, pozdrav!!
Ne mogu detaljno pratiti porezne prevare prevaranata na vlasti. Ali ukidanjem prireza za gradove i općine, ukida li se i prirez nama na kapitalnu?
Ne mogu detaljno pratiti porezne prevare prevaranata na vlasti. Ali ukidanjem prireza za gradove i općine, ukida li se i prirez nama na kapitalnu?
Ukida se prirez ali se dize porez na 12% pa onima koji su imali prirez dodje na isto..onima koji nisu imali prirez sad ce placat veci porez ali sve u svemu nista znacajno
Pozdrav