Podravka raste zbog poskupljenja artikala. Ali dokle? Što je sa poskupljenjem betona, čelika itd. Vrijeme je za rivp, ckml, brodare, vlen….
Vezano za ATPL, imam jedan citat koji dobro opisuje motive iza ove kupnje:
“The most money is made when something goes from hopelessly fuct to just sorta shitty.”
🙂
Zadnjih par dana sam dosta trgovao.
ADRS2 se čini da je danas napravila dno. Rekao bih da će sada rasti prema prvom targetu (61,20), nisam samo siguran hoće li to biti pravocrtno ili sa još jednim testom ovog dna. Drugi target (64,00) dolazi u obzir tek nakon što uspješno savladamo prvu razinu.
RIVP radi head&shoulders continuation. Trenutno smo na dnu desnog ramena, dobro mjesto za ulaz. Prvi target je neckline (4,60), a onda ukoliko budemo vidjeli breakout targetiram 4,90.
VLEN se zanimljivo konsolidira pa sam i to kupio, doduše puno manju količinu nego ove prve dvije. Ne poznajem baš ovu dionicu. Target 4,36.
Imam još dvije-tri dionice koje pratim. Neke pomalo kupujem, a na nekima sam na bidu, čekam da se još malo iskorigiraju. O tome ću kada bude vrijeme, neka se karte prvo još malo poslože i breakout dozrije.
Ništa nije sigurno, ja sam ovdje u sukobu interesa, zato DYOR.
Turisti se pozitivno razvijaju. Zadnjih dana sam poduplao RIVP.
Nova dionica u portfelju je ARNT. Pratio sam još neke, ali su mi pobjegle. Tako mi sada 80% portfelja čine RIVP,ADRS2 i ARNT 🤷.
VLEN mi smrdi, ako padne još malo ću rezati poziciju.
Mali apdejt.
ARNT je ispao iz trokuta slijedom slabog FI pa time ispao i iz mog portfelja. Tu sam morao podvući crtu, priznati poraz i uknjižiti minus od cca 2%. Do sljedeće prilike.
VLEN mi je na vrijeme prismrdio i nakraju je stvarno usro krevet. Promptno mi je izletio iz portfelja na onu prvu veliku crvenu svijeću i pad ispod trendlajna (pravila su pravila), i tu nažalost uz mali minus, ali i pozicija je bila vrlo mala pa na kraju nije velika šteta.
RIVP se relativno dobro drži obzirom na generalno loše rapoloženje na burzi. Desno “rame” se formira dublje nego što sam očekivao, ali mislim da je generalna ideja i dalje validna. Podršku radi i 200EMA, a danas vidimo i povećani interes na ovoj razini (veliki volumen). Kažu da kada je desno rame dublje od lijevog će breakout (ako se uopće dogodi) biti usporeniji/mlitaviji/anemičan… Ovo držim do daljnjega. Wait&see pristup.
ADRS2 se ponaša najbolje od ove četvorke, zapravo točno u skladu sa očekivanjem. Tu sam prebacio gotovo sve novce od prodaje ARNT i VLEN. Ipak smo vidjeli duplo dno, cijena je sada već napravila higher-high i izgleda da hita prema prvom targetu.
.
RIVP i ADRS2 mi sada čine 90% portfelja i sada držim fige da me ne iznevjere.
Apdejt
.
20 dana je prošlo bez ikakve akcije. Obzirom na volatilnost i opću letargiju na burzi, ove moje odabranice se još dobro i drže.
.
ADRS2 se cijedi na malim volumenima, pullback je veći nego što bih to volio, ali ajde, nije neobično obzirom na okolnosti. I dalje imamo higher low seriju. Cijena je trenutno blizu zone gdje se nadam da će se aktivirati kupnja. Eventualni pad ispod te plave linije će mi biti trigger za smanjiti izloženost i potražiti neku bolju priliku jer se onda smanjuju šanse za neki skori veći rast.
.
RIVP se sa druge strane cijelo ovo vrijeme trguje u zoni od par centi razlike, uz istovremeno velike volumene. Cijena i dalje ležina 200EMA, gdje je ujedno i dno tog desnog ramena. Meni ovo za sada izgleda kao akumulacija.
.
Imam jednu novu dionicu u portfelju, trenutno je dosta nepopularna, čini mi 10% portfelja. ATPL. Razmišljao sam da li da ovo uopće ovdje spominjem jer mi se ne da više objašnjavati sa Sindikatom na ovoj dionici. Kako sada sa jedne strane pričam o lošoj perspektivi dry bulka i ove dionice, a onda ju kupim? Mora da, kako bi kritičari rekli, drukam kako bih jeftinije kupio.
Nije to baš tako. I dalje mislim da je srednjeročno perspektiva ovdje loša, ali to ne znači da neće kratkoročno biti prilike za odraditi ovdje pokoji trejd. Bit će tu uvijek optimista koji će na prve naznake nekog rasta vozarina pogurati malo dionicu.
Cijena trenutno leži na ovoj velikoj trend liniji. Malo ispod je prijašnji swing low, što je dobra zona za stop loss. RSI je u divergenciji, izlazi iz oversolda, pred nama su dva sezonski najbolja mjeseca kada je vrlo vjerojatno da će vozarine kratkoročno porasti, BDRY mi izgleda kao da je odradio pulback… Sve skupa mi se čini dobar risk/reward. Ako sam u krivu ću izgubiti 2,5%, a ako sam u pravu ću profitirati do 20%. Ulaz mi je na 49,29.
Možda je na ovoj cijeni ATPL postao dobra kupnja, tko zna..dosta je propala, čak i više nego sam očekivao..cijena je pala ispod 50 Eura, a isplatili su 5 Eura dividende, ovo se još nije desilo na ZSE…ono što znam je da ovu dionicu uvijek treba imati na oku…Mitkko, možda si u pravu oko BDRY, baš gledam graf…porast, pullback, pa bi sada mogao nastaviti rast…danas je neradni dan na Baltic Dry Exchange-u…pa…budemo vidjeli idućih dana…
Možda je na ovoj cijeni ATPL postao dobra kupnja, tko zna..dosta je propala, čak i više nego sam očekivao..cijena je pala ispod 50 Eura, a isplatili su 5 Eura dividende, ovo se još nije desilo na ZSE…ono što znam je da ovu dionicu uvijek treba imati na oku…Mitkko, možda si u pravu oko BDRY, baš gledam graf…porast, pullback, pa bi sada mogao nastaviti rast…danas je neradni dan na Baltic Dry Exchange-u…pa…budemo vidjeli idućih dana…
Kako danas stvari stoje, nisam se bas usrecio. Ne valja kupovati padajuce nozeve. Da sam pametniji sam trebao prvo pricekati da cijena odreagira na ovu zonu (ako ce uopce reagirati) i onda uci. Tako to pravi trejderi rade. Tako bih propustio jedan pocetni dio rasta, ali bi sanse bile puno bolje. Kockari rade ovako kao ja… zaigras iz dosade 😏
.
Ali nije gotovo dok sudija ne svira kraj. Sada bi bilo lijepo kada bi cijena sutra zatvorila iznad 48, tako bi ovaj moj graf i dalje ostao aktualan. Inace je problem.
@BudFox
I eto nam danas fino poskocili futuresi 8 do 10%. BDRY ce danas u plus vjerojatno oko 5-6%.
.
Volim kada sam u pravu 😗
Hm, zanimljivo kako smo pogodili Mitkko 🙂
Ili je to ipak znanje koje se skuplja godinama
Jedini problem je “sindikat” koji želi da cijena ATPL
ide još niže…čak do 40 koliko čitam…pa još čuvam
municiju ako dodatno padne..uglavnom, držim ju
na oku..
@BudFox
I eto nam danas fino poskocili futuresi 8 do 10%. BDRY ce danas u plus vjerojatno oko 5-6%.
.
Volim kada sam u pravu 😗
Da isplatilo se kupiti BDRY ETF proteklih dana, jer bi mogao malo jače povući..
Koliko se sjećam uveli su neki poseban porezni tretman za te strane ETF-ove,
ali sjećam se da si ti to prije nekako uspio to kupiti.