Da mi je znati što točno puše ovi na ATPL jer bih i ja htio probati malo.
Bit će diluted to Kingdom come…
Zna se dobro šta puše i gutaju ali ne smijemo napisati.
Ovo je jedna od rijetkih situacija gdje ću guštati kada mali popuše pare.
Zadnjih par dana sam dosta trgovao.
ADRS2 se čini da je danas napravila dno. Rekao bih da će sada rasti prema prvom targetu (61,20), nisam samo siguran hoće li to biti pravocrtno ili sa još jednim testom ovog dna. Drugi target (64,00) dolazi u obzir tek nakon što uspješno savladamo prvu razinu.
RIVP radi head&shoulders continuation. Trenutno smo na dnu desnog ramena, dobro mjesto za ulaz. Prvi target je neckline (4,60), a onda ukoliko budemo vidjeli breakout targetiram 4,90.
VLEN se zanimljivo konsolidira pa sam i to kupio, doduše puno manju količinu nego ove prve dvije. Ne poznajem baš ovu dionicu. Target 4,36.
Imam još dvije-tri dionice koje pratim. Neke pomalo kupujem, a na nekima sam na bidu, čekam da se još malo iskorigiraju. O tome ću kada bude vrijeme, neka se karte prvo još malo poslože i breakout dozrije.
Ništa nije sigurno, ja sam ovdje u sukobu interesa, zato DYOR.
Nema recesije, ali zatezna kamata je zadnjih 10 dana pa do Nove godine za 1,5% veća, a kakav je trend, tko kaže da iduće godine u ovo vrijeme neće biti 2% veća nego sad.
Sad je već 12%, nakon Nove godine može biti 13%, a u ovi vrijeme iduće godine i 14%. I tu sam konzervativan u procjenama.
Firme koje imaju kredite s promjenjivom kamatom, ali redovito podmiruju te obveze će otežano poslovati, a kud one koje kasne s plaćanjem.. I nema nikakvih naznaka da će te stope dolje tako skoro.. Recesija vjerojatno ne, ali da će zaduženi patiti, itekako hoće. Vremena helikopterskog novca su gotova.
Nema recesije ali se teško živi kao da je recesija.
Dalmacija puna turista, mnogo više nego lani. A grad poluprazan. Turiste na prste. Troše minimalno. Nema bacanja para kao prije.
Nezgodna je ta statistika.
Drugim riječima, nije da se živi teško, ali si puno manje ekipe može priuštiti high life.
To što troše malo mi se sviđa. Nakaradne cijene koje im se nude ne treba plaćati. Pa ćemo vidjeti koliko će gramzivci uprihoditi kad im malo tko ili nitko ne bude htio kupiti. Nevidljiva ruka tržišta će u suradnji s kamatnim stopama spustiti cijene/inflaciju nazad na prihvatljive razine.
Crobex 2400 🙂
Mislim da svi kao zajednica dioničara trenutno možemo biti jako zadovoljni. Pobijedili smo inflaciju, trgujemo s plaža ali se ne bahatimo i cijenimo to što se trenutno događa.. Nadajmo se da će ova rapsodija potrajati. Čestitke svima.
Kakva raosodija? Moje sve u minusu. Ovo što je u plusu, to je siča. I prometi isto. Gdje si bio 2005-2007?