Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Je kolega Mitkko al je najvisa pred neki dan bila 61.20€  a dns najniza 58.80€ tako da je to  pad za visinu divke🙂

amerikanec, 27.06.2023. u 15:35

Je kolega Mitkko al je najvisa pred neki dan bila 61.20€  a dns najniza 58.80€ tako da je to  pad za visinu divke🙂

Jel ne bismo trebali gledati razliku cijene na ex-div dan u odnosu na prethodni dan? Ovo sto ti pricas je bilo koji dan ranije. Tko je kupio u petak po zakljucnih 60 dobit ce dividendu 2.35, a jucer i danas je zakljucna 59… nije pala na 57.65 koliko je trebala. Ili nesto krivo gledam? Nemam bas obicaj skupljati dividendu pa mozda krivo iscitavam ono T+2 pravilo?

You can't stop the waves. But you can learn how to surf.

Dobro iščitavaš.

Ne bunim se ja sto cijena ne pada, dapace. Kupio sam bas u taj petak, tu mi je trenutno 30% portfelja.

You can't stop the waves. But you can learn how to surf.

mitkko, 27.06.2023. u 16:49

amerikanec, 27.06.2023. u 15:35

Jel ne bismo trebali gledati razliku cijene na ex-div dan u odnosu na prethodni dan? Ovo sto ti pricas je bilo koji dan ranije. Tko je kupio u petak po zakljucnih 60 dobit ce dividendu 2.35, a jucer i danas je zakljucna 59… nije pala na 57.65 koliko je trebala. Ili nesto krivo gledam? Nemam bas obicaj skupljati dividendu pa mozda krivo iscitavam ono T+2 pravilo?

Nepisano pravilo je da diona padne za visinu divke al nagledali smo se na burzi svakakvih situacija pa i da nakon ex-div.dana diona poraste ali i da rokne vise od divke.Moje misljenje je da diomacreagira u skladu sa trenutnim ozracjem na burzi a koje je pozitivno te fundamentalno gledajuci Adris je potcjenjen te sam stoga 50% portfelja parkirao ovdje.

Nije točno, uvijek padne za bisinu divke. Sad ako je preko noći došla neka jača vijest pa se to poremetilo, to bi moglo bit ali ne sjećam se takvog slučaja.

što je ovo danas? vani indexi par dana za redom solidno rastu a mi zapeli pa čak i rikverc.

razni crnogorci, bjelogorci, zorangutani, amadeo, mikardo, persuric i ostali infantili bez muda su na ignoru..a možda je to sve jedna jadna osoba.

kakvo iracionalno, podlo zakucavanje PODR sa 121,50 na 115… nevjerojatno.. teško silovanje.

razni crnogorci, bjelogorci, zorangutani, amadeo, mikardo, persuric i ostali infantili bez muda su na ignoru..a možda je to sve jedna jadna osoba.

Tko kaže da neće nazad na 105?

ovo je ili fond ili cerp… jer nitko ne ruši gluplje od tih likova pa me ne bi ni čudilo tvojih 105… probila je taman 120 i bila stabilna kupnja na 121 i onda naprave ovo… ma sjajno 🙂

Ne shvaćam kako netko nakon stravične pljačke malih dioničara može još kupovati dlkv i ddjh. Ne bi kupio da me na koljenima mole.

naj se začuditi da oni kratkovidni danas postaju dalekovidni!

New Report

Close