Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Izgleda da neće biti recesije u Americi. Po ovim podacima i zaposlenosti koji izlaze, jako su mali izgledi za recesiju. Bit će problema i svega, ali dobrim kompanijama će ići i bolje. Winners win.

Banke su još najbolji primjer. Losers lose, winners win. Kako ide jednoj Credit Suisse, a kako JP MorganChase? S time da su se dosta opekli i oni koji su se kladili na bankrot one dvije regionalne… Short selleri dobili po prstima gadno..i to samo danas.. Bilo bi im bolje da se pokriju dok još stignu, dok ne bude prekasno..

Mislim da će biti recesije, poprilično sam siguran.

Ali to ne znači da neće biti prilike za zaradu. Svaka kriza donosi prilike. I prošlu krizu smo imali ATGR i ERNT koju su je prebrodili odlično kao još neke. Tako će i sad abiti prilika i safe havena.

Trolam, hejtam, vrijeđam, ponižavam, omaložavami - mućki Džubrarim.

A gle, u jednome trenutku će biti recesije, to se slažem. To su ekonomski ciklusi i recesije su neizbježne, ali pogledaj intervju Jordana Petersona s Peterom Schiffom. Odlična stvar. Na liniji onoga što mi obojica pričamo, @Djubre.

Dobra ulaganja se uvijek isplate, ali bitno je da se ne preplaćuje dionica.

Meni je ERNT bio oke na 240, još mi je bolji na ovim razinama, a bio bi super da je još niže, iako sumnjam da će itko prodati niže. Slušam već neko vrijeme da ‘tehnički’ ide prema 210 i 208 i 200, ali ne vidim tko bi ga dao za toliko na ovo izvješće. Q2 može biti samo bolji od lanjskoga, a u kojoj mjeri, to ćemo tek vidjeti. Ne znam što bih očekivao..uvijek me iznenade. Mnogi su iznenađeni rezultatom Q1. Zato i jest tolika šutnja oko ERNT. Realno nitko, pa ni mi koji ga držimo u većim količinama, nije očekivao toliku neto dobit. Da je bio tanak rezultat, pljuvanje ne bi stajalo. A cijena bi onda išla u bunar… Ovako..ne znam baš..

Što se tiče ATGR.. pričaš da ti je zasmrdilo na ERNT… Meni je na ERNT zamirisalo, a upravo na ATGR mi je zasmrdilo. Ne znam što rade… Prihod izgleda obećavajuće, ali tu je i inflacija u igri, i to kao najjači igrač. A dobit je premalena.. P/E 28… ne znam… smatram da ima boljih prilika.. Ja sam se riješio to malo ATGR kaj sam imao još po 48-49… Nemam živaca za to.. Jako su im se pogoršali fundamenti u zadnjih godinu i kusur. PODR je pak druga priča, a mene i dalje zanima tvoje mišljenje o tome. Krcati se ATGR iz nekog “inata”, na bazi očekivanja o poboljšanju situacije na godinu… Nekako nisam raspoložen za to. Tko je dugoročni i vjeruje u budućnost kompanije(a upravo zbog toga i je dugoročni ulagatelj), more power to him. Tko je skeptik.. smatram da ima boljih, tj. jednostavnijih načina da se zaradi na burzi.

Kad vec postamo linkove, pogledajte sta kaze Druckenmiller od neki dan – i dalje ocekuje hard landing.

.

You can't stop the waves. But you can learn how to surf.

Baš ću ga pogledati. Stanley D. je inače među onima koje Vidaković zove najgori ljudi na svijetu, a to je ekipa s obvezničkih tržišta, ali je oduvijek bio oke i prizemljen tip. Vidjet ćemo kako će se sve odigrati. U svakom slučaju, valja se kloniti dionica zaduženih kompanija. Što manje duga i što više casha, to bolje. I na isti način pristupati i osobnim financijama. Kupnja nekretnina po ovim i dalje napuhnutim cijenama također nije preporučljiva.

Druckenmiller je jedan od nekolicine velikana koje redovno pratim. Jasan, logican i argumentiran.

Kakav crni drukenmiler .Prezime sve govori.

mitkko, 05.05.2023. u 19:05

Druckenmiller je jedan od nekolicine velikana koje redovno pratim. Jasan, logican i argumentiran.

Jedan svjezi intervju. Vrijedi poslusati.

.

čudno trgovanje danas.

razni crnogorci, bjelogorci, zorangutani, amadeo, mikardo, persuric i ostali infantili bez muda su na ignoru..a možda je to sve jedna jadna osoba.

Zbog čega je čudno?

Svi dižu cijene i proizvoda i usluga. Kaže mi tip da mi pokosi okućnicu 4000 kvadrata po 35 centi po kvadratu. Dakle za 1400 eura.!!!! Ja mu kažem pa prije je bilo po 30 lipa. Da, kaže, što su prije bile lipe sad su centi. Očito da smo mi što trgujemo dionicama najveće budale jer jedino mi ne dižemo cijene. Oprostite ali tako je. Dajte se maknite sa aska. I ja sam 50 posto i kešu ali priključiti ću se kad krene.

Lojtra, potpuno si u pravu, najveće b.dale u povijesti Hrvatske su ispali dioničari hrvatskih kompanija, čast par vlasnika velikih firmi ili nekih manjih usješnica.

Svi drugi su profitirali, bilo sa radom i uslugama, bilo sa ulaganjima u nekretnine i iznajmljivanjem istih. Sjedi 5 lojtrica, ajde da se napokon u nečem složimo 🙂

Life all comes down to a few moments. This is one of them.

New Report

Close