Čudi da PODR nije na blizu 100 eura.
Odskočila jest u zadnjih mjesec dana, ali i dalje je na razinama ispod onih krajem veljače.
Najavljena je neloša divka, a idući tjedan i onaj iza će biti zanimljivo.
Nemam PODR, a ERNT imam u tonama.
Manje od 3 posto nije loša divka? Glavno da sebi isplaćuju milionske bonuse. Sad će u eurima milionske. Nezasitna gamad. Divka je trebala biti 10 posto. Koliko su podigli cijene, ratni profiteri. Ja da imam njihove dionice, spalio bi ih.
Pa nije loša… do 2% je mala, 2 do 4% je osrednja, 4 do 6% je visoka, a sve preko 6% je tzv. monster dividend.
Ne pošto poto nego sam te pitao gdje se to prodaje. A jeftino nebi dao. Dividenda puta deset. A tu je u igri i preuzimanje.
mršava izvješća na nekim perjanicama a do kraja godine bit će još i gore……u međuvremenu traje tješenje kako će već 2024 biti bolje…..how yes no…..kriza će tad tek uzeti pravi zamah a izvješća će bit bolja……aha…….hoće, hoće, ako printeri opet odu o debeli overdose al ovaj će put ipak malo više razmislit prije trošenja struje uzalud…..onda kreće novi krug zabave radnog naslova “kriza je prilika” a mi ćemo iz nje izaći jaći…..padat će se na guzicu opet kad se stolci krenu izmicat a kanditata bar ne fali……
Na ADPLu su “oklijevanja naroda” s rasprodajom. To su sve “ozbiljni dugoročni investitori” unutra jer su “perspektive tako dobre”, a dionica je bila “neopravdano zatučena na 10 eura”.
Možda je i bila neopravdano zatučena na toliko, ali ne vidim jednog razloga zašto bih davao 15 i više eura za nešto što ne proizvodi apsolutno nikakav novac, nego ga još i gubi.
A “prekinut je” trend smanjenja financijskih obveza.
Tko bi promatrao to trgovanje, zaključio bi da su ERNT i ADPL tu negdje po kvaliteti. Razbija se bid na ERNT s malim količinama, samo kako bi se splašilo plašljivce..a isti razbijatelj čeka niže na Bidu… Klasika.