Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

……U tom je svjetlu Lagarde još jednom pozvala eurozemlje da odmah i koordinirano počnu povlačiti državnu potporu kućanstvima i stanovništvu kako cijene energenata budu padale jer će se u protivnom srednjoročni cjenovni pritisci pojačati, što će zahtijevati odlučnije zaoštravanje. monetarne politike.

Pritom, prema njezinim riječima, u gospodarskom rastu, unatoč očekivanom jačanju gospodarske aktivnosti u nastavku ove godine, prevladavaju rizici da će rast biti manji od prognoziranog. Jedan od mogućih uzroka nižeg rasta je produljeno trajanje napetosti na financijskim tržištima.

U vezi s potonjim, Lagarde je ponovila da je bankarski sektor u europodručju otporan sa snažnom pozicijom kapitala i likvidnosti. Dodala je kako je zbog svih promjena posljednjih godina u potpuno drugačijem stanju nego 2008. godine.

Unatoč tome, ECB je spreman reagirati po potrebi kako bi održao cjenovnu i financijsku stabilnost u eurozoni, a prema riječima Francuskinje, za to ima odgovarajuće alate. Podsjetila je da je ECB u prošlosti već pokazao kreativnost u odgovoru na likvidnosne probleme banaka, koje trenutno ne vide.

https://www.seebiz.eu/trzista/lagarde-nismo-pri-kraju-s-povecanjem-kamatnih-stopa/289348/

svi smo mi Crobex

ja mislim da se ona šali da ne kažem našto drugo…….

to je ko onaj vic kad Fata uhvati Muju s drugom u krevetu a ovaj joj kaže: sad biraj hoćeš li vjerovat svojim oćima ili meni…….

Već duže vremena u zoni Jadrana se može događati samo ono što je u interesu croameraeu i tipujem na državne firme. Takva su moja razmišljanja a koliko vidim stvari se razvijaju u tom smjeru.

Luke,turizam, brodogradnje,plovila, končar, IT,

Sve mora biti pod kontrolom CRO je mala država i može se voditi kao veća firma. Ako se moje misli i želje ostvare živjeti ćemo ko bubreg u loju. Velika mi je želja da za počme povratak u domovinu.

Kakvo je trgovanje sa ERNT.

Majko bila oni su CROBEX10 blue chip, a nema ni trgovine ni bida ni offera.

Veći promet u lokalnom bordelu.

Trolam, hejtam, vrijeđam, ponižavam, omaložavami - mućki Džubrarim.

Djubre, 17.03.2023. u 13:55

Kakvo je trgovanje sa ERNT.

Majko bila oni su CROBEX10 blue chip, a nema ni trgovine ni bida ni offera.

Veći promet u lokalnom bordelu.

Opsjednuti su sa 💩💩💩 od dionica zaduženih turista koje imaju redikulozan P/E i smrtonosan P/FCF, tragikomičan ROCE te brdo konkurencije i drugih rizika koji im vrlo lako mogu nagristi prihod. Niz drugih fundamentalnih pokazatelja su im također loši i u biti je risk/reward ratio na tome smeću potpuno neprihvatljiv. Jer ako se dogodi nešto ružno… onda se s tim dionicama događa “when the ugly gets going…and then some…” Tu će biti hvale na van i po forumima kako su svi “na vrijeme” izašli, iako će ih prometi (po većim cijenama) demantirati, a doma će plakati u jastuk.

Iz nekog razloga hejtaju ERNT i slične iz dna duše, a taj hejt se onda proteže i na nas koji volimo ERNT. Neka…

Švicarska centralna banka jest primirila krizu u Credite Suisseu, ali su u njezinoj bilanci odmah uočeni dijelovi koji će po automatizmu uzrokovati nove probleme te tražiti novu intervenciju švicarske centralne banke. Credite Suisse, naime, drži 76 milijardi švicarskih franaka tzv. bail-in obveznica te ‘tier 1‘ zapisa, kojima je u trgovini cijena drastično pala. Te cijene ukazuju da investitori kalkuliraju s rješenjem za Credite Suisse koje će podrazumijevati značajni gubitak za vlasnike obveznica. To je loš znak. S druge strane oceana, u Sjedinjenim Državama, Joe Biden obećao je da će država zaštiti baš sve depozite u bilo kojoj banci, što je obećanje koje do sada nije dao niti jedan predsjednik te se radi o potezu koji sa sobom može donijeti opasno širenje moralnog hazarda u sustavu te doista stvoriti sistemski rizik. Problem je sljedeći: ako je milijarder Ackman u pravu oko razmjera krize povjerenja, onda teško bilo tko može zaustaviti novu financijsku krizu, koja bi lako mogla biti gorih razmjera nego ona 2008.. U Sjedinjenim Državama ne zvuči dobro informacija prema kojoj su novčani fondovi u tjednu iza nas imali neto priljev sredstava od 120 milijardi dolara.“ https://www.jutarnji.hr/vijesti/svijet/ubs-preuzima-credite-suisse-u-americi-raste-kaos-reakcija-jednog-milijardera-je-zapanjujuca-15316769

https://www.seebiz.eu/kolumne/investitori-u-zlato-i-bitcoin-profitirali-od-bankarske-krize/289435

Valjda je kraj ovim nedaćama u bankarskom sektoru i možemo nastavit di smo prekinuti prije 10 dana!

@spalato33

https://www.seebiz.eu/banke/postignut-dogovor-ubs-preuzima-credit-suisse-za-3-035-milijarde-eura/289454

Izgleda da je gotovo.

Jeli itko od vas proučio cijenu i uvjete preuzimanja ili samo vidjeli naslov i to je to?

Jer u međuvremenu još jedna banka zatražila bankrot.

Kina, Koreja i Tajwan indexi u crvenom.

Europski futures ugovori podaju otakko su jutros otvorili u 01.15 i samo padaju, u trenutku pisanja -0.6%.

Jer kamate se i dalje dižu a loši poslovi i dalje ostaju. Ništa nije rješeno.

Treba pustiti ove loše banke banke da propadnu, ne treba spasiti svaku. Doć će druge sposobnije i preuzeti njihovo Tržište. Ovako smo iz šupljeg u praznog sa isprintanim novcem koji ne postoji. A kažu inflacija u Europi 9%…. nama sve skuplje od 30-80%.

Jedino nafata masu pojeftinila…ali gorivo i dalje rste.

Trolam, hejtam, vrijeđam, ponižavam, omaložavami - mućki Džubrarim.

Ovo je valjda rekordno otvaranje na zse od njenog postojanja. Potpuno mrtvilo. Da li nakon toga slijedi rast ili pad sami prosudite.

Čekači . FYI ništa od velikih padova, kolapsa banaka i noine arke. Morat ćete po asku čini mi se.Ako ne čekajte i dalje I nadajte se. Nada umire zadnja ali i život je kratak. 🙂

ja bih volio da krene u bilo kojem smjeru, sve je bolje od ovog mrtvila… mislim da mnogi ne kuže da se ovdje čeka samo da netko izmakne stolicu… bila bi ona izmaknuta već da nema luđaka u svjetskim vladama koji prolongiraju neizbježno.

razni crnogorci, bjelogorci, zorangutani, amadeo, mikardo, persuric i ostali infantili bez muda su na ignoru..a možda je to sve jedna jadna osoba.

New Report

Close