Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Pokušavam nešto kupit po bidu al ne ide. Loš posao crnjaci rade.Uzalud toliko tipkanja o inflacijama,stagflacijama, nuklearnom ratu,bankama.. blablabla. Aj malo ubacite čin pinga ili kako se već zove onaj iz Kine da bi mogao kupiti konačno pred smak svijeta.Di je ona baba šta sve zna. Vanda,Venga, Menga kako ono. Ajmo prodaja ahahaaaha

Ići će još to danima gore dolje ali više dolje nego gore. I ovako se već dugo očekivala korekcija, ovo je bio samo okidač. Medvjedi će to još spustiti bez obzira bilo opravdano ili ne.

Kladionica? Ja kažem da će Usa danad završiti ( dow Jones) između minus pet i plus tri. Ali opet to ništa neće značiti za sutra.

Andromeda, 13.03.2023. u 15:34

Pokušavam nešto kupit po bidu al ne ide. Loš posao crnjaci rade.Uzalud toliko tipkanja o inflacijama,stagflacijama, nuklearnom ratu,bankama.. blablabla. Aj malo ubacite čin pinga ili kako se već zove onaj iz Kine da bi mogao kupiti konačno pred smak svijeta.Di je ona baba šta sve zna. Vanda,Venga, Menga kako ono. Ajmo prodaja ahahaaaha

Kad je sve tako sjajno zašto ne kupite, opalite po offeru?

Što vam znači 0.2% razlike kad je situacija nikad bolja i zaradit će te 2746274%

Ovi šta prodaju milijarde vanka su samo amateri, objasnite im da je sve to masonska urota da bi im uzeli jeftinije dionice.

Trolam, hejtam, vrijeđam, ponižavam, omaložavami - mućki Džubrarim.

Nitko ne kaže da je sjajno niti će ikad biti a po asku ne volim kupovati. Možda ću ovaj put morati jer ne ide baš . Pa niste daleko od istine da su amateri , velika većina njih. Nema smisla da im objašnjavam jer kad tor krene ništa nije bitno . Jahanje valova i la vita e bella . Evo samo Vama savjet kada već spominjete postotke. Pratiti DAX ,  popodne Johna a navečer istok i srazmjerno njima reagirati .Ako budete morali prodati s minusom nije problem , kupit ćete s tim isto ili nešto drugo kada krene preokret i fino zaraditi. Možda ne ko ja 2746274 % ali bar duplo nego ste izgubili . Molim.

Da nema OTPindex, nebi se ništa trgovalo…a mislim da ih se više ni ne isplati pratiti, oni kad se nakrcaju, može samo dolje …

Jeli pesimista nakrcan dionicama Optime - Optimista ?

Vani stalno pada.

Kod nas fondovi naučili na greškama iz prošlosti pa se povukli.

Izuzev OTP-a, taj je baš navalio i to najugroženije sektore. Kako je krenuo bit će top 1 u ADPL

Trolam, hejtam, vrijeđam, ponižavam, omaložavami - mućki Džubrarim.

Po Europi je gadan potop. Naročito Njemačka i Francuska. Ne sjećam se kad je zadnji put bila ovakva panika. Možda na dan ruskog napada i COVID-a.

Dosta je banaka ugroženo. Bezveze su trpali u obveznice ne znajući šta rade. Naše male će biti u redu. Mislim možda i velike ali nisam siguran.

Stigao dopis iz firme da se očekuje kaos na Tržištima zbog lošeg ulaganja u MBS ( mortage backed securities). Očito nitko ništa iz 2007-2008 nije naučio.

Mi se još dobro držimo. Situacija u Ukrajini nas je pomazila preko brodara i luka. Ljudima još nije jasno šta se događa vani. A neki još i kupuju jer nemaju izbora. Inflacija sve jede.

Jučer je bio rast Tržišta vani zbog CPI i rasta inflacije u SAD-u. Kao inflacija je 6% (velika) pa se možda neće dizati kamatne stope. Kakva greška. Kakav Bear Trap. Svi koji su shortali su sada u kesi.

Osobno nisam ništa kupio. Nešto sam malo skratio dioničkog portfelja. Niti 10%. Uglavnom sam u defenzivnim dionicama pa nije toliko panika.

Koliko pamtim svi gubici iz prošle financijske krize na burzi su bili kad je jednostavno nestali kupnje i bid se razrijedio. Zasad još uvijek nije panika. Ima bida. Čak neki fondovi i kupuju jako. Haha.

Ako se ponovi 2007-2008 kod nas, to će biti mrcvarenje na malim volumenima jer apsolutno nitko ne želi i ne može kupiti.

kakav će ovo potop biti…….miris spaljene love osjetit će se all around the world…….a onda na red dolaze još veći ekonomski problemi koje će ova financijska kriza prouzroćiti jel financiranje svega i svaćega bit će u velikoj mjeri usporeno ako ne i zaustavljeno u nekom trenutku…….

U petak ujutro sam sve što sam mogao prodati s plusom prodao, došli smo do -1,1% i onda se odbili skoro do plusa i završili na ne znam -0,40… shvatio sam da sam možda prenaglo reagirao ili sam precijenio situaciju tako da sam čak morao vraćati natrag neš pozicija… i onda dođe ponedjeljak…sve rokne iako su ameri išli u plus. Pa dođe utorak i sve živo raste, pitaš se tko je ovdje lud… danas vani armagedon, mi se lagano spuštamo po baby stazi iako je iza nas lavina… ne znam tko je ovdje lud ali čini mi se da sam ja… jer očito većina misli da će se ovo riješiti vrlo skoro i da nema potrebe za panikom, i ne bi me čudilo da su u pravu. Ja sam ipak većinom prešao u keš jutros. Lako uđem kad se stvari promijene. A i bili smo na tom otporu velikom 2300 bodova pa nema frke i da sam u krivu.

razni crnogorci, bjelogorci, zorangutani, amadeo, mikardo, persuric i ostali infantili bez muda su na ignoru..a možda je to sve jedna jadna osoba.

Da, trenutno se ništa ne zna.

Ja imam Ulpl i nešto sitno Luka Ploče. Ne vidim razloga da to rasprodajem.

Danas sam se maknula sa bida i čekam rasplet.

Ja mislim da će burze gore kada se ovo smiri. Bio je i prvi dan rata u Ukrajini i Evergrande itd. Tako mislim da će se i ovo “riješiti”. Čekam rasplet.

Beč  minus 5,5

New Report

Close