Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Fora je u tome da ako se njihov market prepolovi preko noći znamo da je veliki problem u igri i da je cijeli svijet u banani jel inaće će oni ostati precijenjeni i dalje…..

I dalje tamo preko bare ima ohoho precijenjenih dionica, poput Tesle sa P/E oko 50, tako da do pravog ispuhivanja još nije ni došlo. Mislio sam da će se ove godine u 1. mjesecu dodatno ispuhati, ali prevario sam se i sve je bilo odskočilo gore kao jo-jo, ali sada mi je jasno, ove godine se zakašnjeli christmas rally dogodio u siječnju kada ga nitko nije očekivao, a razlog je što su jednostavno strani hedge fondovi tako odlučili i tako su uhvatili mnoge, pa i mene na lijevoj nozi i propustio sam cijeli onaj rast vani, ali ok, valjda ću za dalje biti pametniji, bar se nadam. Kod nas je za razliku od vani situacija potpuno drukčija u odnosu na 2008., dionice su u nekim realnim okvirima, uz jako malo aktivnih sudionika na tržištu kapitala i bez pretjeranih leverage-a i margin kredita, ali promatrajmo.

Life all comes down to a few moments. This is one of them.

Ova naša burza je genijalna. Dok se vanka sve ruši mi rastemo. I to se kupuje preko gapa, opali se po offeru. Radi zaštite u dionicama  od inflacije mogli bi neki popušiti mnogo više.

Samo još fali da onaj genijalac iz majke Rusije napravi još koje sra*e.

hugh, 09.03.2023. u 23:09

ovo je “novonormalni pretjerani optimizam”……..da ne povlaćimo mozda nepotrebne paralele rekao bi samo da je velika večina dionica odradila jako lijep i prilićno velik rast koji se ne može nastavit u nedogled….neke su taj rast odradilie više a neke manje opravdano……generalno, situacija ipak nije bajna i neke rizike treba uzeti u obzir i povući kad je vrijeme neku “lovu sa stola”……. nakon teže prošle godine ovo do sada je bio easy money……..

Situacija je zeznuta 🤣

Samo logirani korisnici mogu vidjeti privitke.
You can't stop the waves. But you can learn how to surf.

Američki Index je još uvijek duplo veći od vrha 2007. g a naš četiri i pol puta manji od vrha 2007.g. Jer bio je 5300 bodova. Rastu već 13godina a mi dva mjeseca. Tako da pričate bajke.

preko bare se komeša, dizanje kamata se izgleda nastavlja a imamo i situaciju s nekim bankama poput ove https://www.cnbc.com/2023/03/09/silicon-valley-banks-struggles-signal-more-trouble-for-tech-startups.html

i još nekih… eno danas Deutche bank pao 8% Nije ugodno, kad znamo da je sve ionako na staklenim nogama. Baš neka nesigurna vremena, nadam se da nam neće po ne znam koji put ugroziti uspon preko 2300 bodova.

razni crnogorci, bjelogorci, zorangutani, amadeo, mikardo, persuric i ostali infantili bez muda su na ignoru..a možda je to sve jedna jadna osoba.

lojtra, 10.03.2023. u 08:54

Američki Index je još uvijek duplo veći od vrha 2007. g a naš četiri i pol puta manji od vrha 2007.g. Jer bio je 5300 bodova. Rastu već 13godina a mi dva mjeseca. Tako da pričate bajke.

Pretpostavljam da si uračunao i Agrokorove perjanice u taj index. I američke stečajuše DDJH, DIOKI, MGMA i sl…

Trolam, hejtam, vrijeđam, ponižavam, omaložavami - mućki Džubrarim.

Pa najkvalitetnije dionice su bile u Indexu, od Agrokora samo Belje, mijenjalo se to stalno. Nosioci su bili Dlkv, Atpl, Pbz, Ina, ht….teško je to usporedivo

In an extraordinary action to restore confidence in America’s banking system, the Biden administration on Sunday guaranteed that customers of the failed Silicon Valley Bank will have access to all their money starting Monday.

https://edition.cnn.com/2023/03/12/investing/svb-customer-bailout/index.html

Pozdrav

svi smo mi Crobex

Nerealizirani dugovi banaka 610 milijardi USD a prije par sati kaže SEC kako nema potrebe za panikom. Da nije kao 2008.

Sve povezano sa US bankama treba smanjiti. I dalje misle dizati kamate, većina duga u rukama Kine i prije tehnički bankrot SAD-a.

Naravno da će većina paničariti. Treba se držati prehrane i farmacije, smanjiti sve ostale pozicije.

Ne znam koliko glupe i bahate banke moraju biti da svako malo ponove iste greške i bankrotiraju.

https://www.seebiz.eu/trzista/goldman-sachs-vise-ne-ocekuje-da-ce-fed-podici-kamate-u-ozujku-ovo-je-razlog/289186

Bankarski sektor u fokusu i onda sve pada osim Zabe. Šta ti je dividenda od 14%😀

Zahtjeve za prijateljstvom odobravam ali ne odgovaram na pp.

New Report

Close