Ovogodšnja rapsodija na ZSE se nastavlja… ako kojim slučajem probijemo 2320 otvaramo šampanjac..
Znate kaj, nije burza ponorela sama od sebe pa ne rastu samo cijene dionica, rastu i cijene stanova, automobila, robe.
Meni pak stoji u glavi da kad je inflacija da se novac najbolje zaštiti u dionicama dobrih firmi za to vrijeme.
Znate kaj, nije burza ponorela sama od sebe pa ne rastu samo cijene dionica, rastu i cijene stanova, automobila, robe.
Meni pak stoji u glavi da kad je inflacija da se novac najbolje zaštiti u dionicama dobrih firmi za to vrijeme.
Ako ovo zovete ponorela burza onda niste bili 2007 na burzi. Ovo danas je još uvijek jad i bijeda.
A dok pada onda pada sve, nema nikakvih dobrih dionica. Tako je na zse. Ali mislim da imamo prvu stanicu na 3000 bodova.
Ovo danas na SPAN-u, podsjeća na one zlatne godine ZSE, do 2008 godine, kada se ovako bjesomučno, trgovalo istovremeno na hrpi dionica, tako da se nije stiglo pravovremeno upisivati naloge, a kamo li razvijati kupo-prodajne strategije.
day-trejdanje je bila svakodnevnica, a ne treba naglašavati da nije bilo niti poreza na kapitalnu dobit, koji danas koči i živcira mnoge investitore!
Dnevni prometi su dosezali s lakoćom 250 milijuna kuna (koje su tada vrijedile puno više nego danas)!
Gospon, kad su purani letjeli na Dolcu lovu smo nosili u jurišićevu abacus brokeri. Kaj god si kupil do kraja dana si lepo zaradil. Prvu dionicu sam prodali u paromlinskoj. Tak sam nekak to sve zapamtili.
Langsam, već se sada govori o novoj obveznici. Pred izbore buju i purani letjeli. Sretno svima.
Jdpl, RI, span, končar, adris, ht, Hpb, nastavite niz
Ovo danas na SPAN-u, podsjeća na one zlatne godine ZSE, do 2008 godine, kada se ovako bjesomučno, trgovalo istovremeno na hrpi dionica, tako da se nije stiglo pravovremeno upisivati naloge, a kamo li razvijati kupo-prodajne strategije.
day-trejdanje je bila svakodnevnica, a ne treba naglašavati da nije bilo niti poreza na kapitalnu dobit, koji danas koči i živcira mnoge investitore!
Dnevni prometi su dosezali s lakoćom 250 milijuna kuna (koje su tada vrijedile puno više nego danas)!
SPAN i vrijedi ovoliko.. Vrijedit će i više, samo je pitanje koliko više.
Meni je ovo na ADPLu operirano od logike. Ugovoreni su poslovi, vele, 17 milijuna eura na idućih 17 godina. A niz je razloga zašto to ne dirati. Naravno, špekulanti su uvijek prisutni, uvijek dobrodošli, no neki bi se mogli jako opeć s ADPLom. Da padne nazad na ~11 s ovih razina i ostane tako zabetonirano, gubi se značajan kapital. I to ne prvi put, što je najtragičnije…
Apdejt
ARNT rastura, protutnjala je kroz target. Tu se nisam odmah kao inače bio postavio na ask, i dobro da nisam. Pustit ću ovo još da vozi.
PLAG se dobro konsolidira, još uvijek ju držim, sljedeći target je 293.
ERNT sam prodao pola na targetu, pola na ovoj razini. Loša je bila reakcija na FI (što je uvijek nepoznanica – da sam znao da će taj dan ići FI bih vjerojatno sve ranije prodao), ne da mi se presjediti konsolidaciju u dionici, ima drugih prilika.
PODR sam prodao sa 2% plusa, presporo se ovo razvija.
Nova dionica u portfelju mi je HPB. Ključna razina podrške je 116, targetiram 127 (+10%).
–
Apdejt
PLAG je danas došao do targeta, sve sam prodao. Konačni saldo +17,40%.
ARNT se konsolidira u za sada očekivanom obliku. Tu sam na bidu i podebljavam poziciju za sljedeći push do 38,50.
HPB se stabilizirao nakon onog istresanja od neki dan, i dalje je u trokutu, izgledi su pozitivni. Target isti, 127.
Nova dionica u portfelju mi je KOEI. Graf izgleda odlično, cijena je jučer napravila breakout na ogromnom volumenu iz ovog velikog range-a, to je jako bullish. RSI se taman dovoljno bio ohladio da omogući novi val, MACD je dao buy signal. Ulaz mi je na 135, nisam uspio kupiti ranije, pobjegla mi je dok sam se ja lipario na bidu. Kupio sam samo pola količine koju sam planirao, za više bih morao dizati cijenu. Kupit ću još ako budemo vidjeli retest breakouta.
Na koei je sve spremno da se potaraca ask do 140😊. Pisalo se da su span I koei najprosperitetnija ulaganja.
lijepih prilika ima… svaki dan nešto novo.. od ponedjeljka Span, jučer LKRI, danas ADPL… prošli tjedan svašta nešto… odlično trgovanje, lijepa likvidnost… ali jako spore reakcije… mislim meni paše ali me čudi. Evo upravo objavljeno na KODT https://eho.zse.hr/fileadmin/issuers/KODT/COI-KODT-5f2fd37050770407d4d4fac2a8f0d5e9.pdf
praktički kao 10% dividende… ali nema reakcije… ja sam pun, pa eventualno dokupim ako vlakić krene ali me čudi da ljudi ne kuže koliko je ovo dobra vijest.
SPAN i vrijedi ovoliko.. Vrijedit će i više, samo je pitanje koliko više.
Meni je ovo na ADPLu operirano od logike. Ugovoreni su poslovi, vele, 17 milijuna eura na idućih 17 godina. A niz je razloga zašto to ne dirati. Naravno, špekulanti su uvijek prisutni, uvijek dobrodošli, no neki bi se mogli jako opeć s ADPLom. Da padne nazad na ~11 s ovih razina i ostane tako zabetonirano, gubi se značajan kapital. I to ne prvi put, što je najtragičnije…
Vjerojatno OTP indeksni kupuje.
Šta njih boli ku*ac koliko ADPL vrijjedi. Nisu njihove pare. Uzet će 500 maraka bonusa zbog imaginarnog dobitka i je*e ga se. Mogu nabiti cijenu i na 50 EUR
Samo neka raste. Prelit će se novci i u druge perjanice.