Mitkoo, bravo za grafove. Samo nastavi tako. Koei i ja uletio iz istih razloga, iako mislim da je ovaj set up rezultat dobrog izvješća, šta mi nosi veću težinu u odluci za kupnju. Tek se otvara put prema gore.
Nego, zanima me šta ti čini VLEN? Trebao se prema svim TA signalima iskorigirati na cca. barem 2,6 eur, ali ode danas u novi vrh. Koja su tu tvoja predviđanja?
Da, VLEN izgleda zrel za korekciju. Bearish divergencija na RSI, danas rejection svijeća… Nisam pratio ovu dionicu pa ju baš i ne poznajem dobro, iz ovoga što trenutnovidim ne znam odrediti target. U svakom slučaju trenutno nije buy, za ulaz treba pričekati korekciju i neki povoljniji setup.
Izvjesce za sijecanj 23.
Crobex + 6.6 % , Dionicki fondovi 6.1% , uplata u dionicke fondove + 3.2 mil eura .
https://www.hanfa.hr/vijesti/mjese%C4%8Dno-izvje%C5%A1%C4%87e-za-sije%C4%8Danj-2023/
Pozdrav
Da sam kojim slučajem ulagatelj u turističke kompanije, PLAG je mjesto gdje bih bio još davno, kad se prosipalo po 1.600kn, a o tome sam i pisao, da je ponajbolji turist.
Ironično je da nisu zaradili ili su daleko manje zaradili oni koji su iz nekog svog inata kupovali ostale, a ja na PLAG-R-A, koju sam hvalio, nisam zaradio ništa.
Zato je VLEN potegnuo, a i “žao” mi je što sam prodao dosta ispod 3 eura, ali to su takva posla. Dobro je dok se zarađuje. Lako se suzice obrišu novcima..
Država baš prodaje Atpl i Plag. Stvarno imaju smisla i za timing i za vrijednost.
Valjda nedostaje novaca za mirovine.
Upisao i ja danas.
Konačna kamata 3,65% neoporezivo, jednom godišnje se isplaćuje kamata
Evo i linka, obveznice će biti uvrštene na ZSE
Evo i linka, obveznice će biti uvrštene na ZSE
Prljavo ćemo se obogatiti.
Ako krenu padati dionice, ovih 3.65% godišnje će biti takva kesa da ćemo ih loviti po burzi još da kupimo. Tako je po USA ionako. Čim krenu padati dionice, odmah svi love kupiti obveznice i dignu im cijenu. Ali ok, oni su malo spremniji za to pa su smislili Futurese. Mi nemamo kur__, ni shorta ni futuresa.
Konačna kamata 3,65% neoporezivo, jednom godišnje se isplaćuje kamata
Bio sam uvjeren da ce kamata biti veca od 3.25, politika je to. Hrvoje Stojic je bio prognozirao 3,60% a ja se uhvatio toga. Dobro ga je osacovao.
Još jedan signal za TK
Podravka i Atgr surađivati će s amerima/austrijanerima
Sretno svima i probudite se ali Langsam.
Država mora završiti privatizaciju. I dalje tipujem na državne firme. Nemam ništa od podravke jer nisam htio imati posla s drž. firmama a sad mi je skupio i nikada nisam pratio podravsku.