Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

I ja proširio portfelj/obveznica

Tražili ste, gledajte 🙂

Pogledala Crobex, da me vubiješ ne znam nacrtati index

No, od 2009. do 2023 ko’ brod u boci

Ima još prostora za rast, a onda smo na povijesnom otporu.

Samo logirani korisnici mogu vidjeti privitke.

U zadnjih 11 radnih dana Wall street je pao 10.

Pad maloprodaje koji će povući veleprodaju, inflacija, daljnji rast kamatnih stopa te prijetnje sankcijama Kini ako pošalju bilo šta oružja Rusiji. Naročito ovo zadnje.

ZSE je uglavnom rastao. Pri čemu samo jučer 1.4% jer ATPL daje dividendu, Ili par dana ranije jer ZABA daje dividendu.

Ovo je tako plitko Tržište da ga treba patentirati.

Podsjeća ma na onu davnu krizu koja je kasnila mjesec dana. Još pod Sanaderovom vladavinom. Dok je govorio kako će nas zaobići i da smo sigurni… pa odjednom: u banani smo i ostavka.

A sad se sve svodi na to ako Kina pošalje samo 1 metak Rusiji, opalit će ih sankcijama da ćemo imati najveću krizu u povijesti. A bolesnog vremena.

Trolam, hejtam, vrijeđam, ponižavam, omaložavami - mućki Džubrarim.

I mene osobno brine Kina. Naročito jer imam nešto Brodara i VLEN.

Ali u slučaju sankcija nije baš da mi tu možemo išta učiniti. Van naše kontrole.

Sve će pasti 10-15% odmah, dugoročno i više.

Izuzev Indexa volatilanosti ili CHF, nema tu neke zaštite.

Kina se malo odmakla od prvobitnih stavova prema Rusiji i njenom ratu u Ukraini. Ne daju Rusima više toliko veliku, nekritičku i bezrezervnu podršku. Osim toga, nije im se svidjelo Putinovo zveckanje nuklarnim oružjem, što su mu dali do znanja, pa je o tome utihnuo.

Osim toga, dok je ovakvo stanje, iz Rusije dobivaju naftu po priželjkivanim cijenama, tako da im je tu svanulo. Usto, svjesni su da je ovo rat u Europi, a ne kod njih. Čak im odgovara slabljenje EU, jer rat na ovom području ne čini za EU ništa ekonomski dobroga.

Teško da im je Rusija važnija od toga da se s Amerima ne zarate na gospodarskom planu.

Nisam baš siguran da će Rusiji početi slati oružje. Ozbiljno su upozoreni. Vrlo ozbiljno.

Crobex je snažno narasto od početka godine i nakon velikog rasta obično je dobro kapitalizirati bar dio dobiti jel kad sve izgleda sjajno uglavnom krene pad…….

da, to je mudro raditi… jer ne znaš kad će okrenuti.. sad smo na tom otporu (mislim da je 2300-2320 još jači) i normalno je kratiti, naravno ništa značajnije jer se još ne zna u kojem ćemo smjeru. Jučer velik promet ali i rast, dakle rast na velikom prometu. Danas oprezno trgovanje, naravno zbog same činjenice da smo na otporu. Ukoliko krene gore naša dijelom kapitalizirana dobit, poslužiti će kao daljnje raketno gorivo i još jači uzlet crobexa. Ako ne bude nekih potresa na svjetskim TK, rata ili čega već, mislim da ovaj puta prolazimo 2300, tko zna možda i koji puran poleti nakon Uskrsa.

razni crnogorci, bjelogorci, zorangutani, amadeo, mikardo, persuric i ostali infantili bez muda su na ignoru..a možda je to sve jedna jadna osoba.

mitkko, 27.02.2023. u 22:13

Apdejt

ARNT rastura, protutnjala je kroz target. Tu se nisam odmah kao inače bio postavio na ask, i dobro da nisam. Pustit ću ovo još da vozi.

PLAG se dobro konsolidira, još uvijek ju  držim, sljedeći target je 293.

ERNT sam prodao pola na targetu, pola na ovoj razini. Loša je bila reakcija na FI (što je uvijek nepoznanica – da sam znao da će taj dan ići FI bih vjerojatno sve ranije prodao), ne da mi se presjediti konsolidaciju u dionici, ima drugih prilika.

PODR sam prodao sa 2% plusa, presporo se ovo razvija.

Nova dionica u portfelju mi je HPB. Ključna razina podrške je 116, targetiram 127 (+10%).

Apdejt

PLAG je danas došao do targeta, sve sam prodao. Konačni saldo +17,40%.

ARNT se konsolidira u za sada očekivanom obliku. Tu sam na bidu i podebljavam poziciju za sljedeći push do 38,50.

HPB se stabilizirao nakon onog istresanja od neki dan, i dalje je u trokutu, izgledi su pozitivni. Target isti, 127.

Nova dionica u portfelju mi je KOEI. Graf izgleda odlično, cijena je jučer napravila breakout na ogromnom volumenu iz ovog velikog range-a, to je jako bullish. RSI se taman dovoljno bio ohladio da omogući novi val, MACD je dao buy signal. Ulaz mi je na 135, nisam uspio kupiti ranije, pobjegla mi je dok sam se ja  lipario na bidu. Kupio sam samo pola količine koju sam planirao, za više bih morao dizati cijenu. Kupit ću još ako budemo vidjeli retest breakouta.

Samo logirani korisnici mogu vidjeti privitke.
You can't stop the waves. But you can learn how to surf.

@mitkko, hvala na grafovima.

Tako sam ja liparila na bidu na ULPL pa nisam ništa kupila. Jedan dan sve skinula s aska do 19.90  eura😅

Ajde, na vrijeme ipak kupila.

A si prodala na vrijeme? 😜

hugh, 02.03.2023. u 14:41

Marielena

@mitkko
, hvala na grafovima.

Kolegice, hvala lijepo.

Ali pripazi, uzmi sve sa zrnom soli, vidiš kako su me ovi naši dežurni forumski ignoranti pročitali – ja te grafove ovdje objavljujem kako bih navukao malog investitora i uvalio mu svoje dionice. Fond menadžeri su bez mojih grafova totalno pogubljeni, bluechipovi da nema mene ne bi bili blue.

You can't stop the waves. But you can learn how to surf.

New Report

Close