Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Marielena, 23.02.2023. u 19:02

“Kolega” Reciklirani dionice kakve sam ja trenutno kupila na ZSE rasturaju na Wall Streetu.

Na padu se najbolje zarađuje i skupljaju najbolji prinosi.

Sve to vi ne znate jer dok vi “trolate, hejtate, vrijeđate, ponižavate i omalovažavate” ljudi zarađuju. 🙂

Kakve vi gluposti pričate.

Da se na ZSE na padu najviše zarađuje.

Dok sve raste lako pametovati i uzeti za burek. Kad padne onda će te lagano popušiti i na biro. Promijeniti nick na forumu i opet ispočetka.

Da se na padu najviše zarađuje. Majko mila. Nisam trebao prestati piti.

Imam jedan Nick otpočetka.

Da, na bear marketu se najbolje zarađuje.

Vi samo dalje pijte.

Heh, da, ali mora doći true bear i treba ga dočekati s značajnom količinom casha i ući negdje do maksimalno 15% oko dna cijene. Gađanje samoga dna je moguće, ali je sreća i nema veze s ikakvom vještinom.

Da bi došao taj true bear, mora biti neki izvanjski događaj, zapravo najčešće set događaja koji budu okidač za to. Tog true beara nitko od nas nikad nije ni vidio, osim nekog tko je dosta star i u to vrijeme (1970ih) je bio u Americi. True bear traje po par godina i više.

To je kad u valjda 80% i više trgovinskih dana svake godine cijene velike većine dionica imaju manju cijenu na zatvaranju, nego što su imale na otvaranju. Kamatne stope su visoke, dobiti su manje, dionicama konkuriraju obveznice pa im to dodatno ruši cijenu. Naravno, u takvim uvjetima, ukazuje se gomila prilika oko nas, samo ih treba na vrijeme prepoznati.

Kolega yield. Sve je to istina. Ja pravo bear tržište još nisam doživjela.

Reagiram samo na upise ljudi koji očito nemaju pametnijeg posla nego bez veze trolati.

Isto tako nitko ne zna hoće li ili neće biti recesije.

Sta je to “tehnicka recesija”? Kakva je recesija koja nije “tehnicka”? Je li to nesto kao “pozitivna nula”?

.

https://www.index.hr/mobile/vijesti/clanak/ekonomski%C2%A0institut-povecana-je-vjerojatnost-da-ce-hrvatska-uci-u-tehnicku-recesiju/2441192.aspx

You can't stop the waves. But you can learn how to surf.

@mirkko

Rekao je da će USA u 3Q ući u tehnički bankrot.

Neka uđu u tehnički bankrot. A njihovi birači neka dobro promisle prije i na dan predsjedničkih izbora kome dati glas. Neka promisle o tome koliko su aktualne politike Sleepy Joea i njegovog kabineta korisne za tu državu.

Šta bi ovo na Zabi? Zašto nitko od ovih što znalački  rasturaju u best buy-u  nisu ovo najavili? 🙂

Ovo je potaklo rast dionice ???

https://www.tportal.hr/biznis/clanak/zaba-lani-s-dobiti-od-1-79-mlrd-kn-ili-10-8-posto-manje-nego-2021-20230222

@trial

Nemam insiderske informacije.

Onda će opet za koji tjedan onaj Ilko sa Indexa objaviti da su te dionice u pravome trenutku kupovali i prodavali neki koji baš i nisu trebali, ali ništa se značajno neće dogoditi. Neka si ljudi zarade. Čudi me jedino da nismo iz Jutarnjeg lista saznali o dividendama, kako smo lani saznali da Allianz prodaje svoje dionice Unicreditu.

@trial

Pa ZABA isplaćuje dividendu puno bolju od državnih obveznica 😀

Zaba divka- “nestvaran” prinos na cijenu dionice za naše prilike…….bravo Zaba……

New Report

Close