Ovo sa obveznicama je dno dna.
Nitko ne spominje dionice i investicijske fondove, čak ni banke!
Spomenuo je Troskot dionicu Netflixa. Ako je ulazio ~200$, onda oke, ali ja ju na ovoj valuaciji ne bih dirao. Štoviše, smatram da u streamingu ima dosta konkurencije i da će to kočiti budući snažni rast bilo kojeg streaminga. Tu su pored Netflixa jaki igrači… Apple, Disney, ali i neuništivi HBO… tu je i Paramount pa AMC i puno manjih.
Ako bi mi netko rekao da će mi dati milijun dolara, ali da moram uložiti u jednu od gore navedenih na deset godina i tih deset godina ne smijem ni ja ni moji nasljednici prodavati dionice, odabrao bih Apple bez imalo razmišljanja.
Ista stvar s Googleom, Microsoftom, Metom, Amazonom… MSFT bez ikakve dvojbe. Meta može za deset godina biti 5x na sadašnju cijenu, a može ju i istisnuti nešto drugo. Microsoft će postojati i za trideset godina, uvjeren sam.
Ovo sa obveznicama je dno dna.
Nitko ne spominje dionice i investicijske fondove, čak ni banke!
Ili zlato npr…
ovi naši fondovi su dno dna.. ima li živih tamo? da barem dođe netko izvana i sve im poskida i napuca index konačno iznad 2300 bodova.. kakva hrpa trutova radi tamo. Btw vrlo sam zadovoljan prinosom ove godine ali meni se čini da su fondovi još zadovoljniji sa ovih mizernih 3,25% Još će se umisliti od silnog prinosa. Baš me zanima koliko će upisati smećobveznica RH.
ARNT je trenutno pokušava probiti tu ključnu razinu 32,80. Odmah iznad je 200EMA na 33,04.
.
Predmnijevam da ćemo vidjeti veći rally ako ovaj breakout bude uspješan. Cijena je u downtrendu već 25 mjeseci i nijednom u tom periodu nije preskočila 200EMA, tako da bi taj proboj bio dosta značajan.
Što se tiče tih famoznih obveznica… to nije za moj ukus ali za nekog tko je pasivan i ima 100 000 eur viška i koji mu hvata paučinu neoročen na banci, svakako preporučam. Mi koji na burzi hvatamo od 20% na više naravno da nas to ne zanima jer ima boljih prilika od tih 3,25% Razumijem i da ima ljudi koji imaju mnogo više od 100 000 – 200 000 eur viška i da je to čak prevelik novac za nelikvidnu ZSE, onda također podržavam disperziju. Svatko po svom nahođenju.
Naravno da niti mene obveznice ne zanimaju. Ja hvatam dionice koje će odraditi 10-20 posto u mjesec dana.
Očito da prema statistikama ima ljudi koji imaju puno novaca u banci i drže ih na 0 posto kamate. Njima je to atraktivno. Ljudi su različiti.
Na ZSE možeš trejdati 100k eura, poslije treba ići van na strana tržišta kapitala.
100 000-150 000 s tim da nisi all in stalno sa 150 000… trenurno sam na 210 000 eur ali realno vrtim 90% vremena 75 000.
Naravno da niti mene obveznice ne zanimaju. Ja hvatam dionice koje će odraditi 10-20 posto u mjesec dana.
Očito da prema statistikama ima ljudi koji imaju puno novaca u banci i drže ih na 0 posto kamate. Njima je to atraktivno. Ljudi su različiti.
Na ZSE možeš trejdati 100k eura, poslije treba ići van na strana tržišta kapitala.
Eto vani pada burza već 5 dana zaredom. Pada maloprodaja svugdje i prijeti tehnički bankrot SAD-a u q3. Bit će zabavno. Pogotovo vama koji želite dionice sa 10-20% rasta. Imate sreće da ZSE kasni i dosta ljudi još uvijek nema pojma šta se događa. Tako da je meni ZSE zlatna koka.
“Kolega” Reciklirani dionice kakve sam ja trenutno kupila na ZSE rasturaju na Wall Streetu.
Na padu se najbolje zarađuje i skupljaju najbolji prinosi.
Sve to vi ne znate jer dok vi “trolate, hejtate, vrijeđate, ponižavate i omalovažavate” ljudi zarađuju. 🙂
Kolega Djubre, tu priču o tehničkom bankrotu SAD-a slušamo svako malo. Oni jednostavno podignu maksimalnu stopu zaduživanja svaki put i riješe problem.
Šta se tiče recesije, svi su očekivali tešku racesiju ove zime, ali ona se nije dogodila i zato sad imamo ovaj rast na burzama.
Ja bi prije rekao da je ovaj zadnji pad na US marketima samo korekcija tog rasta a ne put u novo dno, iako ne mogu biti 100% siguran u to.
U biti nitko ne može biti siguran di će dalje market jer se situacija stalno mijenja i teško je išta predvidjeti. Treba joj se stalno prilagođavati ili izumreš, odnosno ostaneš bez kapitala.