Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

https://www.jutarnji.hr/life/tehnologija/pad-tehnoproroka-bio-je-vizionar-i-najbogatiji-covjek-na-svijetu-a-onda-je-pozelio-jos-vise-15290160

HT – 0 transakcija.

Citam da je jucer ARKK otresao 80% od vrha pa sam se sjetio onog starog 50-80 pravila koji kaze da u bear marketu 80% dionica padne prosjecno 50%, dok 50% dionica padne prosjecno cak 80%.

.

Ide ovo sve u tom smjeru. TSLA je jucer dosla na oko -72%.

You can't stop the waves. But you can learn how to surf.

Gdje je taj TSLA na Zse tj. na hrvatskom tržištu kapitala ? Ili taj Bitcoin . Ne vidim na gledalici.

@Andromeda

tesla kod nas ima oznaku dlkv, a bitcoin ddjh…….

Andromeda, 28.12.2022. u 12:19

Gdje je taj TSLA na Zse tj. na hrvatskom tržištu kapitala ? Ili taj Bitcoin . Ne vidim na gledalici.

Kolega, bojim se da se ZSE nista ne pita, zato ti je bolje gledati sta se vani dogadja.

”Kolega, bojim se da se ZSE nista ne pita, zato ti je bolje gledati sta se vani dogadja.”

Ne događa se ništa neočekivano niti iznenađujuće .Sve šta je napuhano mora se ispuhati ili eksplodirati poput raznih ponzi gluposti . Kada dođe a dolazi svako malo do gospodarskog zastoja i svega ostalog posljedično tome,  to se očituje. Ja to kod Zse izdanja ne vidim baš.Tj. jako malo. Ako se Bjelorusi uključe u rat ili Kina napadne Tajvan očekujem pad tržišta . U suprotnom ništa posebno. Pad,rast,pad,rast…Kada su pojedinci u gotovini glorificiraju loše vijesti a kada nisu umanjuju iste i veličaju dobre.. Istina je naravno uvijek u sredini.

P.s. mislite li da trenutno stanje i očekivanja nisu već uzeta u obzir ? Pola godine padamo zbog rata a pola godine zbog inflacije i usporavanja gospodarstava. Ja očekujem rast tržišta i to već od Nove godine. Trava je dovoljno pokošena a za novu košnju treba narasti.

@Andromeda

Kod nas nista nije “priced in”, ni kad je dobro ni kada nije. To bi podrazumijevalo da nam je trziste efikasno. Mi jedva da i imamo trziste… svjetlosnim godinama smo mi od toga daleko.

Samo logirani korisnici mogu vidjeti privitke.

@Andromeda

Trziste nam je toliko efikasno da eto i Ivana7 sada za kraj godine sama moze sa jednom kupnjom od 50.000 kn podici cijenu jednoj bluechip dionici kao sto je KODT za 6,14%. To su nekada radili fondovi, a eto sada smo prepusteni sami sebi.

.

Veselim se novoj”informanci” za vikend.

.

Zato ponavljam, misljenja sam da nista kod nas nije “vec ukljuceno u cijenu”.

mitkko, 28.12.2022. u 14:26

@Andromeda

Trziste nam je toliko efikasno da eto i Ivana7 sada za kraj godine sama moze sa jednom kupnjom od 50.000 kn podici cijenu jednoj bluechip dionici kao sto je KODT za 6,14%. To su nekada radili fondovi, a eto sada smo prepusteni sami sebi.

.

Veselim se novoj”informanci” za vikend.

KODT.

– jučer sam kupila par dionica po 2.280 kn.

– i danas sam na kupnji 5 dionica po 2.260 kn, ali to neće proći.

– stvarno ne vidim smisla podizati cijenu ove dionice.

– ova dionica na p/e 9.77 stvarno nije skupa.

– kako će na tu dionicu utjecati porezne mjere Robin Hooda nemam pojma (ali će sigurno usporiti rast).

– ova dionica je brzo rasla od 1.000 kn do 2.000 kn, a još brže od 2.000 do 2.800 kn.

– ja sam ovo sniženje cijene dionice dobro iskoristila.

– možda za 4Q tu iziđu neka čudna izvješća (zbog utjecaja Robin Hooda).

– dugoročno za period od 3 – 5 god. ovo je za mene jako dobra investicija (fundamentalno gledano).

– a dotle bi i Robin Hood mogao izgubiti vlast, puno više bi mi odgovarao neki Super-hik premijer koji bi stao u zaštitu nas investitora kojima je cilj razvijati ovu zemlju i da naši sugrađani ne moraju napuštati ovu našu lijepu domovinu.

Kako ce izgubiti vlast?

Vidis da koristi Bandicevu strategiju

Dijeli novce i sada ce ih dobiti 900000 glasaca.

Za ovu godinu bi to bilo to !

Prezivjeli jis jednu . Rast portfelja za 8.2 %..Inflacija je ipak bila jaca ali kako su prosli fondovi necu bit zalostan !

Svako dobro i citamo se u 2023 !

Pozdrav

svi smo mi Crobex

New Report

Close