Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

@yieldchares

Iskreno nisam mislio na tebe, ali svakako hvala ma podrsci.

Zao mi je kad se ljudi mjenjaju kako vjetar puse. Kad napune portfelj mjenjat ce stav.

@diokidina

Guilty as charged. Trenutno je cash 100%, ovaj tjedan sam zatvorio i preostale pozicije koje sam imao u ATGR i ARNT.

.

Stav se promijeni kada se okolnosti na trzistu promijene. Ne znam kako ti, ali kod mene je tako. Volio bih kada bi mi pojasnio zasto bih trebao drzati dionicu u padajucem trzistu?

You can't stop the waves. But you can learn how to surf.

@mitkko

Što si izašao iz brodara skroz?

Pitam čisto iz znatiželje… Znaju svi da o brodarima nemam ni znanja ni interesa.

@yieldchaser

Jesam.

Ja očekujem dno S&P 500 na 3.000 ili niže. NASDAQ bi mogao pasti i na 6.000.

Tamo će onda biti dobrih prilika. Naše dionice… što se njih tiče, svašta je moguće. Ali ove dobrih kompanija koje nemaju duga i imaju visoki ROCE su po meni oke posao.

Visoko zaduženi turisti s niskim ROCE su za mene preveliki rizik. Dionica s niskim ROI, odnosno ROCE kad se računa dug…tko ju želi imati i na njoj zaraditi, mora biti siguran da ju kupuje dirt cheap. Nisam siguran da ekipa opčinjena s ARNT pribavlja to baš toliko povoljno ovih tjedana. Oni si “popravljaju prosjek”…

@yieldchares

Brodari su poceli padat kad je @mitkko izasa.

Naisao sam na jedan zanimljiv graf koji pokazuje odnos “household equity exposure” i buduceg prosjecnog desetogodisnjeg S&P total return indeksa. Korelacija je zapanjujuca i seze daleko u povijest.

.

Graf nam trenutno govori da, ukoliko bismo danas kupili S&P indeks i dugorocno ga drzali, prosjecni godisnji prinos u sljedecih 10 godina bio oko nule.

.

Graf je izuzetno bearish, usporediv je sa situacijom iz 2000. godine.

.

Koga zanima vise moze procitati ovdje:

https://www.philosophicaleconomics.com/2013/12/the-single-greatest-predictor-of-future-stock-market-returns/

.

A tko zeli sam provjeriti tocnost povijesnih podataka moze to vidjeti ovdje:

https://finance.yahoo.com/quote/%5ESP500TR/

Samo logirani korisnici mogu vidjeti privitke.

https://www.seebiz.eu/trzista/kakva-ce-biti-2023-godina-na-trzistu-kapitala/286098

Dakle ostaje nam kuna na zse iduća 2 dana i to je to sa trgovinom u ovoj godini, onda nam stiže euro i sve će se činiti jeftino 🙃🙃 Slijedi zimski san, skijanje i ostale zimske radosti pa trgovanje nastavljamo kad zatopli…

Zatoplilo je prije Božića i upalilo se zeleno na semaforu pa vozimo po zelenom valu tamo negdje do polovice siječnja kao i prošle godine a onda bi kina mogla aktivirati brodare. Zima će smiriti i ratna s. anja i potaknuti razmišljanja da narodi moraju jesti a oni koji su na vlasti ne žele narode na ulicama.

TSLA zasluženo dobiva po tamburi.

~25% u zadnjih pet dana, a ~68% od prvog radnog dana ove godine. I to još nije dno. Nitko ne zna gdje je dno. Može biti 50$, a može biti i niže, tko zna?

Najjača stvar je što samoj kompaniji zapravo sasvim ok ide, nego je valuacija ta koja je problem. Ona je problem od kad je počela da Tesla tulipomanija. Pitam se samo gdje su li svi ti entuzijasti, pogotovo ekipa koja je vidjela TSLA na 7.000$ “u budućnosti”.. Jel i dalje vjeruju u 7.000$ ili imaju novi target?

Gdje je Bitcoin? Još “ok” BTC… nego di su ostale kriptovalute? BTC je -70%, a masa ostalih su doslovno pobrisani.

Ima i kvalitetnih biznisa koji su ove godine strmoglavo pali, ali su se i vratili, poput Netflixa. Prvo onaj brutalni ponor, da bi se od dna oporavio 50%. Pristupačna cijena, vrhunski sadržaji – i još važnije – vlastiti sadržaji, pogotovo dokumentarci. Prvi put sam uzeo početkom ovog mjeseca i nisam požalio. Ima solidnu konkurenciju u ostalima.. Paramount, Disney, Apple, HBO…i još manjih… Odolijeva im uspješno.

Ako bude 50 dolara , to ce biti jako,jako isplativa kupnja . A 7000 dolara u budućnosti, tko zna ,zasto ne   sve je moguće !

New Report

Close