Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Dow Jones zavrsio +3,7%, a DAX +3,5%. Ali, tek nas sutra ocekuje erupcija; Dow futures +3,7%, Nasdaq futures novih +7,5%, ali i DAX futures +4,4%!

A i doma sjajne vijesti. Guverner HNB smatra da smo u RH blizu vrha inflacije. EK odobrila daljnjih 700 mil. € Hrvatskoj. O Schengenu da i ne govorimo.

https://www.index.hr/mobile/vijesti/clanak/azijske-burze-snazno-porasle-dolar-ostro-pao/2410943.aspx?index_ref=naslovnica_vijesti_ostalo_m

Vec stizu i glasovi iz FEDa o potrebi usporavanja baznog kamatnjaka, a bilo ih je od tamo u zadnjih mjesec dana podosta. Zato su danas azijske burze snazno skocile. HK +8%. https://www.teletrader.com/fed-s-george-supports-slowing-pace-of-rate-hikes/news/details/58946513?internal=1

ludo otvaranje Crobexa, čekamo crveno. 😀

razni crnogorci, bjelogorci, zorangutani, amadeo, mikardo, persuric i ostali infantili bez muda su na ignoru..a možda je to sve jedna jadna osoba.

20g sam na burzi ali ovakvu izvedbu Crobexa nisam doživio. Ako usporedimo sa vanjskim burzama, naravno.

Ludilo od prelijevanje sentimenta… 😀

Salu na stranu, meni se ovo cini kao dobar znak koji potvrduje da su valuacije na ZSE bolesno niske. Mirovinci su u g*vnima i ocigledno se rjesavaju svega likvidnog. Bilo je nekih napisa o velikom broju prelazaka iz 2. u 1. stup od oko 1mlrd HRK koje moraju biti uplacene u proracun RH. Malo sam gledao tekuce doprinose i likvidnost fondova prema izvjescu iz 2021, nekako mi se cini da nije samo to razlog ali ocigledno nesto je. Mozda su imali previse crypta? 🙂

Ima li netko problema s PBZ investorom.

Mirovinci su u banani ove godine, te se za veliku većinu budućih umirovljenika više uopće ne isplati štedjeti u 2. stupu, pa većina traži povratak u 1. stup. Ne bih se čudio da kroz koju godinu ukinu taj 2. stup i sve vrate u proračun, a to će onda biti jako loša vijest za tržište kapitala u Hrvatskoj, ako uopće tako nešto još i postoji.

Life all comes down to a few moments. This is one of them.

Slabo o tome znam, ali koliko sam čuo, ti mirovinci smiju raspolagati sa samo 5% papira koje drže.

Cijela ta stvar je dosta netransparentna i loša od samog početka.

Marko Rakar je nedavno o tome pričao na N1.

Ne treba ulagace nutkati ..nego pocnite ostvarivat dobit..zazelenite indexe..neka Crobex “proklija” pa ce se i ulagaci pronac !

Medijski “rat” ..samo sto novinari puno vise vole “negativu” a i vrlo vjerojatno su financirani od nekretninskog lobya nego li investicijskog..a na kraju krajava i argumenti su na njihovoj strani !

Domaće ulagače treba još malo opismeniti i nutkati prilikama

Hrvatsko tržište kapitala ima više potencijala nego što se u javnosti misli, ali bi male ulagače trebalo dodatno financijski opismeniti, ali i nutkati investicijskim prilikama.

HNB PROVODI ISTRAGU

Građani izgubili štednju zbog ulaganja u fondove: ‘Tako su mi savjetovali u banci, a onda su mi rekli – potpisali ste‘

”Savjet bankara Zagrebačke banke da povučem 3000 eura iz oročene štednje i uložim u fond stajao me je 500 eura”

svi smo mi Crobex

Ja se ne slažem s njime o “stogodišnjoj krizi”, jer nema temelja za to, osim ako Kina napadne Tajvan i reakcija zapada bude nalik na ovo s Rusijom, onda je sve moguće.

Stavio sam to ovdje kao njegov osvrt na netransparentnost mirovinskih fondova valjda od njihovog začeća do danas.

Lucijan, 11.11.2022. u 15:37

Ne treba ulagace nutkati ..nego pocnite ostvarivat dobit..zazelenite indexe..neka Crobex “proklija” pa ce se i ulagaci pronac !

Medijski “rat” ..samo sto novinari puno vise vole “negativu” a i vrlo vjerojatno su financirani od nekretninskog lobya nego li investicijskog..a na kraju krajava i argumenti su na njihovoj strani !

Hrvatsko tržište kapitala ima više potencijala nego što se u javnosti misli, ali bi male ulagače trebalo dodatno financijski opismeniti, ali i nutkati investicijskim prilikama. 

HNB PROVODI ISTRAGU

Građani izgubili štednju zbog ulaganja u fondove: ‘Tako su mi savjetovali u banci, a onda su mi rekli – potpisali ste‘

”Savjet bankara Zagrebačke banke da povučem 3000 eura iz oročene štednje i uložim u fond stajao me je 500 eura”

100%

svi smo mi Crobex

Pa naravno . Od virusa do ovamo. Samo se zasipa negativom.Ljudi moji još koji tjedan i ulazimo u Schengen ! Jel uopće treba objašnjavati što to znači za turizam i ostale grane. Već sad inflacija globalno usporava. Očekuje se možda već na slijedećoj sjednici Fed-a snižavanje kamatnih stopa. Koliko vidim i rat se sve manje spominje a primirje sve više. Kina lagano počela ublažavati stroga pravila u vezi virusa .Ja sam i danas kupovao i kupovat ću dokle imam novaca. Jedan ATGR -fundamentalno čudo,zdravo da zdravije ne može biti na 326 kn !!! itd.itd..i mirovinci prodaju i onda će za koji dan kupovati po 10-20% višoj cijeni. Premijer i  vlada ništa ne radi po pitanje tržišta kapitala.NIkakve mjere ne postoje da bi se ovo pokrenulo a to je u normalnom zapadnom svijetu srce i ogledalo gospodarstva. Ruglo sve skupa

New Report

Close