Za zadnje preostale optimiste …
Kad i posljednji optimisti ušute, onda je vrijeme za kupovinu, a do tada…
Fondovi su na TPNG utržili oko 250 mil.kn…..sad treba dobro percipirati kud će to uložiti jer bi te dionice mogle rasti.
Što kažete na prosvjede koji su krenuli u Njemačkoj? Kako temperatura pada rasti će pritisak na otvaranje plinskog toka 2. Bi li to moglo ponukati politiku da ide ka prestanku rata koji odgovara smo Americi te da se ide u pregovore a da se tok 2 otvori da im se narod ne smrzne? Meni je to najizglednija opcija ove zime a i najbolja za sve. Zašto da narod gine bespotrebno kad će na kraju opet biti pregovori.
Što ga Slovenci rokaju. Slo 7 već 128 kn. A bio je preko 150 čini mi se. Zse zadnjih dana najbolja burza na svijetu.
Slovenci prije 2 dana pali za -3%, danas za -2%, a kod nas je -0,5% i prst u uho, te čekamo dobre vijesti kojih baš i nema. DAX u međuvremenu pada za -1,5%, te je u godinu dana u minusu već za preko -20%, kao i Nasdaq za -25%..
Da, znam što mislite, oni su rasli, a mi nismo, ali pogledajte kolika je cijena pojedinih dionica danas, a koliko je bila sredinom 2020. godine i sve će vam biti jasnije koliko još ima prostora za pad kod nas.
Da se razumijemo ne zazivam i ne veslim se padu, jer i sam imam nešto dionica, ali sve izgleda kao da će se značajniji pad kod nas tek desiti, jer smo dugo ignorirali što se događa vani, a sada to dolazi na naplatu.
nova a stara fora da nam opet maznu lovu, vjerojatno obveznice?
jedino u što bih ja uložio je IPO 25% HEP. Upisao bih cjelu familiu jer jedino jaki IPO može pokrenuti TK u cro a time mi osvježiti i preostali portfelj koji mi je ostao na burzi.
Primorac: Razmišlja se o sudjelovanju građana u novim zaduženjima države
Mislim da će Q3 definitivno razlučiti kompanije koje su se prilagodile novonastalom stanju od onih koje to nisu uspjele.
Ne znam jel postoji negdje nekakva statistika da se vidi kakav je uopce sastav ulagaca na nasoj burzi? Bilo bi to zanimljivo za skicnuti.
.
Meni ovo izgleda kao da valjda 95% kapitala na ZSE drze mirovinci. U takvim okolnostima kada nema znacajan broj malih investitora, spekulanata i sl. onda ni nema puno panicnih reakcija kada je trziste slabo.
.
Mirovinci su dugorocni, ionako ne znaju kud ce sa novcima koji im svaki mjesec svjeze pritjece, pa nije za ocekivati da ce oni prodavati dionice nasih perjanica u padu. Tu i tamo nekakvo preslagivanje i to obicno u obliku dogovorenih blok transakcija.
.
Mi mali tu skakuceno i lajemo, ali kako vidim dobar dio nas vec cuci u keshu pa ce biti bas zanimljivo pratiti kako ce se ova recesija odraziti na nase trziste kapitala. Ja nekako tipujem da ce biti bitno drugacije u odnosu na 2008..