Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Meni je to u rangu onoga svi ćemo da umremo od korone.

Ista histerija i panika. Nitko ne zna sto će biti na jesen.

Marielena, 13.07.2022. u 11:58

Meni je to u rangu onoga svi ćemo da umremo od korone.

Ista histerija i panika. Nitko ne zna sto će biti na jesen.

nema to veze jedno s drugim…ovdje se sprema neviđena globalna gospodarska oluja i čekati je u dionicama je po meni van svake pameti… ja zato tjednima nemam uopće otvorene kupovne naloge i samo povremeno pogledam stanje sa strane…ali svatko neka radi po svome.

na ignore: retard "nabiduasku", plankovic, tizian, pific, barbosa....

@zorangutan,

I ja sam u cashu.

Komentiram crnjačenje i pisanje kao da netko ima kristalnu kuglu. Nitko ne zna niti kakva će kriza biti niti koliko će trajati. Ako gledamo povijest, velike burzovne crasheve nije nitko nikada predvidio.

Ovo što se događa ne ulijeva puno optimizma.

Prava katastrofa bi bila da NR Kina napadne Tajvan. Sve će se nekako riješiti, ali to je pravi Damoklov mač za svjetsko gospodarstvo, a samim time i financijska tržišta.

Nadajmo se da će svi biti politički pametniji, poučeni nedavnim i aktualnim iskustvima, a pogotovo Tajvan.

@yieldchaser,

Možda nas sve pogodi komet iz svemira.

Sve je moguće

https://express.24sata.hr/znanost/astronomi-izvan-sebe-prema-zemlji-juri-nepoznati-komet-23809

Life all comes down to a few moments. This is one of them.

U zadnjih 20ak godina smo se nagledali sličnih katastrofičnih predviđanja no malo koje se ostvarilo. Ima pozitivnih i negativnih predviđanja no sada nam više paše isticati negativna, a znamo i zašto.  Reče neko jednom da se kupuje kad svi misle da je to ludost… Čim se objavi prestanak borbi i diplomatski dogovori sve će se brzo vratiti nazad. Kao i do sada uslijede najveće vrijednosti. No pitanje je koliko će tada dionica biti u ponudi. Vidljivo je već sada da na kvalitetnim dionicama ask nudi malo.

@redizajn…pravilo je da se kupuje kad nestane kupnje na dionicama i “krv teče ulicama” pa se dionice prodaju debelo ispod vrijednosti. Ovdje još nema ničega od toga, kupaca još ima dosta, stanje gospodarstava  je relativno stabilno, a cijene dipnica još uvijek visoke. Ovo je vrijeme kupnje samo za neiskusne koji će pogubiti gadnu lovu kad krene pad.

Ignore: KressoM, delux

njemačka ulazi u recesiju…

https://www.jutarnji.hr/vijesti/svijet/njemacka-ulazi-u-recesiju-a-pogledajte-sto-se-dogada-u-kini-premijer-sazvao-hitan-sastanak-15222903;

na ignore: retard "nabiduasku", plankovic, tizian, pific, barbosa....

avax10, 15.07.2022. u 10:22

@redizajn…pravilo je da se kupuje kad nestane kupnje na dionicama i “krv teče ulicama” pa se dionice prodaju debelo ispod vrijednosti. Ovdje još nema ničega od toga, kupaca još ima dosta, stanje gospodarstava  je relativno stabilno, a cijene dipnica još uvijek visoke. Ovo je vrijeme kupnje samo za neiskusne koji će pogubiti gadnu lovu kad krene pad.

Poznata mi je ta retorika. Nisam tvrdio da smo sada na dnu ali nismo daleko od njega. Dno ne može niko ubosti znalački nego na sreću. Pogledajte i ask od dobrih kompanija i način trgovanja. Uglavnom su manji volumeni i sitne prodaje koje ruše cijenu drastično. Za neke je potrebno par stotisuća kuna pa i manje po asku i eto nas na razini prije ove panične prodaje, bolje rečeno sitničarenja. Kod lošijih društava koji ionako imaju previsoke cijene dionice s obzirom na stanje i poslovanje moguć je još veći pad. Razumijem one koji su u kešu 100% da šire paniku da uđu što niže. No mnogi od njih će teško nazad sa zaradom. Neki će kupiti i za veću od prodaje jer je ask tanak. Naravno i meni za neke dionice paše da padnu još jer bi ih volio kupiti pojeftino. Ne želim zbog toga širiti vijest o smaku svijeta da bi se ja jeftino nakrcao. Realnost je ipak najbolja vodilja a realnost o budućnosti nije toliko crna.

Njemačka je i zaslužila ući u recesiju jer su glup narod. Dovoljno se sjetiti kako su poslušno slušali korona gluposti. Pa sada ovo sa zelenim politikama.

@Marielena

Vedrana rudan je nedavno objavila još jedan vulgaran, ali nažalost istinit i točan osvrt na današnju Njemačku.

New Report

Close