Njemačka trgovinska bilanca u minusu u svibnju, prvi puta u nekoliko desetljeća
https://www.glasistre.hr/gospodarstvo/njemacka-trgovinska-bilanca-u-minusu-u-svibnju-prvi-puta-u-nekoliko-desetljeca-805478
EU si je sama kriva. Neka i dalje proglasavaju sankcije.
Udaraju Ruse glavom u šaku i plješću jedni drugima. Čak sam čitao i priče o mogućnosti da Rusija drastično smanji proizvodnju nafte pa da cijena ode na preko 350$ po barelu. Šansa za to je jako mala, ali čak i to je moguće. Oni se neće povući, kao što se ni inflacija neće povući bez drastičnog QTa i snažnog povećanja kamatnih stopa. Nisu svi analitičari složni oko recesije, ali su svi složni da je FED prekasno krenuo povećavati stope.
Pa ako su oni kasno krenuli, a što je onda s ECBom?!
Bit će zanimljivi Q2 ovaj mjesec, ali mislim da neće biti realan pokazatelj trenutnog stanja. Q3 i Q4, a pogotovo Q1 2023… na što će to ličiti ako se ovo nastavi i još s nekom progresijom? Pretvorio sam se u golemog debelog medvjeda. Prvi put u zadnjih šest godina koliko investiram.
UPOZORENJE STRUČNJAKA
’Kućanstva se moraju pripremiti na ono što slijedi 1. listopada, počnite štedjeti!'
https://www.tportal.hr/biznis/clanak/kucanstva-se-moraju-pripremiti-na-ono-sto-slijedi-1-listopada-pocnite-stedjeti-20220705
Zapad se priprema za crni scenarij, prve mjere u Njemačkoj: ‘Ovo je gore nego što smo mislili‘
;
DAX trenutno na -2,72%…odoše indexi u bezdan…mrvicu se oporave pa onda potonu 3x toliko koliko su se oporavili. sve miriši da će na jesen biti brutalni diskonti na dionice u odnosu na sadašnje cijene…tko bude u kešu mogao bi napraviti šoping života….
HHLD je 2019 prepustio sve nekretnine i zemljišta u svom vlasništvu za dug od 100 milijuna eura koje je Insula grupa d.o.o. još davne 2007 godine dala kao pozajmicu. Znači HHLD više nije vlasnik niti hotela niti zemljišta u Malinskoj, pa me zanima čemu onda HHLD držati i jeli to sa predavanjem izvješća ide u stečaj? Zna li tko detaljnije što jer mi mali ulagači smo i ovdje popušili izgleda? Ili je posrijedi nekakav lažni još 2007 godine način davanja pozajmice da bi se sada došlo do zemljišta koje jedino ima neku vrijednost? Je li tu ima za institucije i stražne organe posla?
Kad brod tone, prvo miševi bježe! Pretpostavljam da će uskoro biti objavljeni rezultati sudskog spora u Americi oko Agrokora. Dakako sasvim nepovoljni za Borgovce, pa se počelo na vrijeme povlačiti sa pozicija sve one koji su tu pare namlatili. Bit će tu još ostavki a istaknutih ličnosti, ovo je tek početak…..
U Kini zbog nove epidemije u lockdownu milijuni ljudi
https://www.glasistre.hr/svijet/u-kini-zbog-nove-epidemije-u-lockdonu-milijuni-ljudi-805817
svjetska recesija pred vratima, novi lockdown u kini, rat u ukrajini, nestašice plina i nafte a ekipica ovdje priča koje su dionice sad najbolja prilika za kupnju??! 😂😆
Uglavnom glavni gubitnici zadnjih par mjeseci su svi dioničari i kriptaši. Cijene nekretnina su umeđuvremenu udvostručene ili utrostručene, sirovine i materijali učetvrostručene, energenti u nebo ošli, cijena rada i usluga poduplana, inflacija po dvoznamenkastim stopama praši a dionice potonule. Prošle godine u ovo vrijeme se za cijenu skoro bilo koje dionice moglo kupiti najmanje duplo više nečega opipljivoga. A što je još gore taj trend gubitka vrijednosti papirnate imovine se i dalje smanjuje. Lijep pušing!
Uglavnom glavni gubitnici zadnjih par mjeseci su svi dioničari i kriptaši. Cijene nekretnina su umeđuvremenu udvostručene ili utrostručene, sirovine i materijali učetvrostručene, energenti u nebo ošli, cijena rada i usluga poduplana, inflacija po dvoznamenkastim stopama praši a dionice potonule. Prošle godine u ovo vrijeme se za cijenu skoro bilo koje dionice moglo kupiti najmanje duplo više nečega opipljivoga. A što je još gore taj trend gubitka vrijednosti papirnate imovine se i dalje smanjuje. Lijep pušing!
A uskoro bi mogle i cijene svega ovoga što ste nabrojali također dolje. Mislim da je novac(a tu je i zlato i ostale plemenite kovine, jer i one su novac) jedino sigurno utočište u ovakvoj neizvjesnosti.