Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

bisakovi, 24.02.2022. u 14:09

avax10, 24.02.2022. u 12:13

Ma rat će biti gotov za 5-7 dana, Ukrajina se nažalost nema šanse oduprijeti jer ih je zapad ostavio na cjedilu i gleda sa strane.

p.s. promet je već 20 milijuna kuna, mnogi koriste paniku i naveliko kupuju dionice u ovom padu.

Samo Vi kupujte “padajuce nozeve”.Mislim da je to jako opasno.Nijedan veci rat nije zavrsio za 5-7 dana pa nece ni ovaj,po meni.Da se zapad – NATO umijesa,imali bi svjetski rat.Valjda ste toga svijesni?Ukrajinci se sami trebaju boriti za svoju drzavu.

Kao što sam jučer napisao…

Kremlj primio na znanje spremnost Kijeva na pregovore

https://www.glasistre.hr/svijet/kremlj-primio-na-znanje-spremnost-kijeva-na-pregovore-779286

Ignore: KressoM, delux

Neće stati dok ne sruše Zelenskog i Vladu, a onda će pregovarati. Samo je pitanje s kim?

trial, 25.02.2022. u 15:02

Neće stati dok ne sruše Zelenskog i Vladu, a onda će pregovarati. Samo je pitanje s kim?

ako govorimo o burzama, nebitno s kime, bitno je što će borbe i stradanja stati, a burze to već percipiraju i kreće oporavak

Slažem se. Svinjarije su već uračunate u cijenu. Bio je početni šok, ali Rusija je samo 2% svjetskog BDPa. Oni imaju jaku vojsku i tehnologiju, ali gospodarstvo im nije od nekog svjetskog značaja. Više štete oni mogu napraviti Njemačkoj(koja je samo na van protiv njih, a jasno je zašto) i njenim satelitima, nego oni Rusiji. A taj rat je glup i besmislen.. Mali ljudi stradavaju, a oni koji su iza toga već zbrajaju dobit. Tužno..

avax10, 25.02.2022. u 14:22

Ma rat će biti gotov za 5-7 dana, Ukrajina se nažalost nema šanse oduprijeti jer ih je zapad ostavio na cjedilu i gleda sa strane.

p.s. promet je već 20 milijuna kuna, mnogi koriste paniku i naveliko kupuju dionice u ovom padu.

Samo Vi kupujte “padajuce nozeve”.Mislim da je to jako opasno.Nijedan veci rat nije zavrsio za 5-7 dana pa nece ni ovaj,po meni.Da se zapad – NATO umijesa,imali bi svjetski rat.Valjda ste toga svijesni?Ukrajinci se sami trebaju boriti za svoju drzavu.

https://www.glasistre.hr/svijet/kremlj-primio-na-znanje-spremnost-kijeva-na-pregovore-779286

Ma nikakvi pregovori.Samo kupovanje vremena.Ne pregovara se dok su ti tenkovi na vratima.

Prilicno naivno promisljanje.

bisakovi, 27.02.2022. u 11:38

avax10, 25.02.2022. u 14:22

Ma nikakvi pregovori.Samo kupovanje vremena.Ne pregovara se dok su ti tenkovi na vratima.

A kada bi trebalo pregovarati? Zar kada ti sruše pola države i protjeraju sve civile? Trebalo je već prvi dan kad je vidio da se ovaj ne šali!  Bez obzira kako ovo završi, zar mislite da će Evropa biti naivna pa da prime Ukrajinu u NATO? Nije li to ono što je najvažnije za Ruse. Da ih Ameri nisu bavili u NATO do ovoga ne bi ni došlo. To je moje skromno mišljenje. No sve to nema toliki uticaj na rad ERNTa i izdašnu dividendu za koji mjesec.

@redizajn

Jasno je da pregovori nemaju alternative kao ni mir. Rusija lagano počinje pucati pod sankcijama i ako putin ubrzo ne završi ovo ludilo koje pokrenuo, izbit će mu revolucija u samoj rusiji i srušiti ga s vlasti..imaju Rusi velika iskustva s time. Moguće da ćemo već do kraja tjedna gledati diplomatska rješenja jer cijeli svijet je stao na stranu Ukrajine i protiv rata, čak i rusku oligarsi traže od putina da odmah to okonča i povuče vojsku. Sad je bitno ne paničariti jer smo vidjeli zadnja 2 dana kako su paničari prošli-prvi dan prodavali su s -10%, a već drugi kupovali nazad dionice +10% skuplje. Gubitak enorman jer su podlegli panici. U ovom trenutku po meni je najpametnije ne paničariti skupa s krdom pa prodavati s gubitkom jer bi se za koji dan situacija mogla okrenuti za 180 stupnjeva.

na ignore: retard "nabiduasku", plankovic, tizian, pific, barbosa....

Isključivo se valja orijentirati na poslovne rezultate, koji su zadovoljavajući, barem meni na mojim odabranicama.

Koristiti priliku da se dokupi uz neki diskont na ovim paničnim rasprodajama…

S humanitarnog stajališta, taj rat je jako mučan… s gospodarskog stajališta neće imati puno veze s Hrvatskom.

SVE JAČI BUNT

Jedan od najbogatijih Rusa istupio protiv rata, osnovan Antiratni komitet: ‘Postali smo Putinovi taoci!‘

Osim što na samom ratištu ruskoj vojsci ne ide kako su zamišljali, i u samoj se Rusiji širi nezadovoljstvo zbog rata

Ignore: KressoM, delux

redizajnlos, 28.02.2022. u 09:10

A kada bi trebalo pregovarati? Zar kada ti sruše pola države i protjeraju sve civile? Trebalo je već prvi dan kad je vidio da se ovaj ne šali!  Bez obzira kako ovo završi, zar mislite da će Evropa biti naivna pa da prime Ukrajinu u NATO? Nije li to ono što je najvažnije za Ruse. Da ih Ameri nisu bavili u NATO do ovoga ne bi ni došlo. To je moje skromno mišljenje. No sve to nema toliki uticaj na rad ERNTa i izdašnu dividendu za koji mjesec.

Vi ocito pisete o kapitulaciji napadnute zemlje,jer pregovarati sa mocnijim napadacem i moliti da stane,moze znaciti samo jedno,zar ne?Mislim da Ukrajina na to nece pristati.

Mislim da bi ovo moglo stati uskoro,ali samo jer je svijet (EU,USA,UK i mnoge razvijene zemlje)slozan u sankcijama i jer je Ruska eknomija slaba da izdrzi dulji rat.Velike sile ce odluciti sve.

Teško je raditi neke prognoze koliko će ovaj rat trajati. To je u biti isti rat koji traje već osam godina, ali je bio niskog intenziteta i samo na istoku zemlje plus maltretiranje stanovništva Krima uskraćivanjem pitke vode sve te godine…

Kakav će to utjecaj imati na hrvatsko gospodarstvo, na hrvatsko tržište kapitala? Minoran pa da traje još osam godina..

Ukrajinci se moraju boriti za svoje, koliko god trajalo… Na njih je izvršena agresija. Što je do toga dovelo, koje politike, koji potezi.. koliko su bili spremni na ovakvu, kako je Mirko Bilandžić rekao, bestijalnost i tko je za to odgovoran…to su neka druga pitanja..

yieldchaser, 28.02.2022. u 14:54

Teško je raditi neke prognoze koliko će ovaj rat trajati. To je u biti isti rat koji traje već osam godina, ali je bio niskog intenziteta i samo na istoku zemlje plus maltretiranje stanovništva Krima uskraćivanjem pitke vode sve te godine…

Kakav će to utjecaj imati na hrvatsko gospodarstvo, na hrvatsko tržište kapitala? Minoran pa da traje još osam godina..

Ukrajinci se moraju boriti za svoje, koliko god trajalo… Na njih je izvršena agresija. Što je do toga dovelo, koje politike, koji potezi.. koliko su bili spremni na ovakvu, kako je Mirko Bilandžić rekao, bestijalnost i tko je za to odgovoran…to su neka druga pitanja..

Istina je da ovaj rat traje već dugo ali on je sada eskalirao i to nije ista stvar.

Sada imamo zasigurno humanitarnu krizu a što će sa eskalacijom nasilja još biti tek je veliko pitanje, sve opcije su na stolu. Putin se iz ovoga teško sada može izvući, polagano biva stjeran u kut a onda može bit svašta ali isto tako ne mora biti ništa posebno. Nepredvidljivo a to nije nikad ljubitelj tržišta kapitala.

Pitanje je i s ovim sankcijama što će se sve dogoditi i kolike će reperskusije biti na gospodarstvo EU, a nekih će biti definitvno.

New Report

Close