Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

zorangutan, 24.01.2022. u 15:08

vani je opet potop ☹

https://www.investing.com/indices/major-indices

bit će grdo kad se to prelije kod nas 🤪

DAX danas -3,71% !!! U 2 dana pad od oko -5,5% 😲

Ignore: KressoM, delux

Pa i Zse je pala 4% u 2 dana, i to da nije par dionica koje imaju najveći udio u Cobexu a koje fondovi drže na mjestu (Ht, Atgr, Rivp, Ina i sl.) pad je već bio i preko 10% ( Hpb, Atpl, Jdpl, Ingr …)

Tako da smo mi čak i ispred njih u ovom padu.

https://www.jutarnji.hr/vijesti/svijet/jesmo-li-na-korak-do-sukoba-diplomat-nato-a-potvrdio-da-amerika-razmatra-slanje-trupa-15149264

na ignore: retard "nabiduasku", plankovic, tizian, pific, barbosa....

avax10, 24.01.2022. u 12:51

redizajnlos, 24.01.2022. u 12:30

Prenapuhano je Amerika jer su na povijesnom maxumumu. Gdje smo mi od toga? Nismo ni na pola povijesnog maximuma. Zašto bi mi trebali paničariti jer su oni pregrijani,

Pa mi bismo i dalje bili na 1800 bodova da vani burze nisu bjesomučno rasle zadnjih godinu dana, a ako misliš da njihovo padanje nema veze s nama, u teškoj si zabludi. Dapače, kad krene pad, mi padamo jače od njih bez obzira koliko smo narasli mi, a koliko oni. Tako da nam ostaje samo se nadati da neće zaratiti u Ukrajini jer ćemo imati burzovnu reprizu 2009., odnosno iz ožujka 2019.

Problem je što tržišta vape za korekcijom i svaki povod će biti dobar da ih sruše i to jako jer po ovim cijenama više nitko ne želi kupovati!

Ako bude rata??? Rat tj, napuhana panika oko rata nije ništa drugo nego postizanje drugih ciljeva.  Nije prvi put. No sve što pada bez pravog razloga brzo se vraća nazad i obrnuto. Pitanje je samo tko će dobiti tko izgubiti. Žalosno je gledati svako toliko jednu te istu navlakušu i čerupanje obmanjenih “investitora”.

forumas., 24.01.2022. u 18:49

Pa i Zse je pala 4% u 2 dana, i to da nije par dionica koje imaju najveći udio u Cobexu a koje fondovi drže na mjestu (Ht, Atgr, Rivp, Ina i sl.) pad je već bio i preko 10% ( Hpb, Atpl, Jdpl, Ingr …)

Tako da smo mi čak i ispred njih u ovom padu.

kolega, od kada ne pišete, eto nas u plusu 🙂

Tak  se radi poso. Još da su trgovali na hrvatskom tržištu kapitala, gdje bi im kraj bio

https://www.index.hr/vijesti/clanak/norveski-fond-lani-imao-ogroman-prinos-znatno-povecao-mirovine-gradjana/2335424.aspx?index_tid=184507

USA je otvorila u jakom plusu. Izgleda da se smiruje strah od rata u Ukrajini pa bi i crobex mogao profitirati.

Ignore: KressoM, delux

Sasvim moguć scenarij.

avax10, 27.01.2022. u 15:52

USA je otvorila u jakom plusu. Izgleda da se smiruje strah od rata u Ukrajini pa bi i crobex mogao profitirati.

VIX je dosta visok… Često zaboravim gledati VIX. Na ~32 je.

Visok je on njima stalno, a svake godine su na ATH.

A mi ni na 50% iz 2007.

A na puno njih i na 5% od tada.

DAX krenuo sa preko 1% rasta, jutros. Ako pratimo neke pokazatelje mogao bi i naš Crobex danas prema zelenilu.

New Report

Close