E da si ti uistinu Conan O´B ja bih za tvoju olovku dao 100 kn. [smiley1]
Kako znaš da jesam? Pazi da te HANFA ne ulovi zbog inside informacija 😉
KOEI baš ne izgleda dobro. izgleda da idemo u fazu “povlačenje pred HT”
Nego reci ti meni, tko je taj zadnji? (naravno ne govorimo ovdje o stečaju, nego o dugoročnom trgovanju na burzi)
Jedno vrijeme sam s jednim kolegom lamentirao o tome dali bi u praksi bilo moguće to izvest. Uzme se firma xy d.d., firma može biti totalno smeće ali se dogovori da će svaka iduća transakcija ići po 5% višoj cijeni. Prvi kupi po 100,00 kuna, pa proda po 105,00 pa onda taj koji je kupio po 105 proda po 110,25 itd…. mislim da bi bio zanimljiv experiment
Conan O’B: ” Problem je što neki misle da kupuju neke iracionalne tickere na ekranu a ne udjele u društvima. Idemo stavit moju kemijsku olovku da se njom trguje na burzi, ne vrijedi više od 10 kuna al bi se sigurno našli neki “investitori” koji bi rekli da realna cijena nije bitna. Oni bi ju kupili na 30 kn i govorili mora ić gore – samo zato jer je tek izašla na burzu. Onda naleti još veći naivac pa kupi po 40kn. Pa onda PACO uleti i da 50 kn. Paco i taj drugi zarade po 10 kn i svima super osim onom zadnjem….. ma odlično ” E da si ti uistinu Conan O´B ja bih za tvoju olovku dao 100 kn. [smiley1]
Da si pravi Conan nebih ti nista dao jer ti je los show. Da si Jay Leno mozda bih ti dao. Ajde brate samo skaces tamo po studiju i nista pametno (smijesno) ne kazes.
A jesmo li ga u…njali temu.
A kad je i takva trgovina..
Ma ne kazem da sam pametan nego mi je zao sto nemogu pametna misljenja podijeliti. Ima nas mozda 5-6 aktivnih i dosta onih koji ne pisu.
Ja dosta pisem, to mi je kao neki ventil iako je istina da je ovo postala grozna OVISNOST.
A to nije dobro..
evo da ne bi samo trkeljali gluposti…. mali pogled na semafor…..i danas čišćenje na obje KODT….
fazan:
”
Nego reci ti meni, tko je taj zadnji? (naravno ne govorimo ovdje o stečaju, nego o dugoročnom trgovanju na burzi)
”
Jedno vrijeme sam s jednim kolegom lamentirao o tome dali bi u praksi bilo moguće to izvest. Uzme se firma xy d.d., firma može biti totalno smeće ali se dogovori da će svaka iduća transakcija ići po 5% višoj cijeni. Prvi kupi po 100,00 kuna, pa proda po 105,00 pa onda taj koji je kupio po 105 proda po 110,25 itd…. mislim da bi bio zanimljiv experiment
za to bi završio u zatvoru
fazan: ” Nego reci ti meni, tko je taj zadnji? (naravno ne govorimo ovdje o stečaju, nego o dugoročnom trgovanju na burzi) ” Jedno vrijeme sam s jednim kolegom lamentirao o tome dali bi u praksi bilo moguće to izvest. Uzme se firma xy d.d., firma može biti totalno smeće ali se dogovori da će svaka iduća transakcija ići po 5% višoj cijeni. Prvi kupi po 100,00 kuna, pa proda po 105,00 pa onda taj koji je kupio po 105 proda po 110,25 itd…. mislim da bi bio zanimljiv experiment
Pitanje i dalje stoji! Tko je zadnji u nizu?
BTW, netko bi mogao prodati i 5% jeftinije (npr. apoksi – reži i bježi)
[smiley2]
E da si ti uistinu Conan O´B ja bih za tvoju olovku dao 100 kn. [smiley1] ” Da si pravi Conan nebih ti nista dao jer ti je los show. Da si Jay Leno mozda bih ti dao. Ajde brate samo skaces tamo po studiju i nista pametno (smijesno) ne kazes.
Masturbating bear se ne slaže s tobom. Samo je to bitno.
Da se vratim na temu…. SUNH i dalje tone [smiley1] (stvarno nema ništa zanimljivo
” Pitanje i dalje stoji! Tko je zadnji u nizu? BTW, netko bi mogao prodati i 5% jeftinije (npr. apoksi – reži i bježi) [smiley2]
Tako je. A cijena bi vrlo brzo došla do par milijardi kuna. Na kraju bi svi imali zaradu osim ovog zadnjeg koji bi sam podnio cijeli gubitak jednak zaradama svih ovih koji su bili prije njega.
@ vedris – govorimo hipotetski
fazan: ” ” Pitanje i dalje stoji! Tko je zadnji u nizu? BTW, netko bi mogao prodati i 5% jeftinije (npr. apoksi – reži i bježi) [smiley2] ” Tako je. A cijena bi vrlo brzo došla do par milijardi kuna. Na kraju bi svi imali zaradu osim ovog zadnjeg koji bi sam podnio cijeli gubitak jednak zaradama svih ovih koji su bili prije njega. @ vedris – govorimo hipotetski
Prije svega, iako govorimo o olovci ne bi smjeli o zadnjem pricati u jednini. Naime, u jednom trenu bi napravili stock split.
ja se vratio s godišnjeg i nije mi padalo na pamet ni čitati knjigu o investiranju niti pratiti burze..
Pozdrav kolega, sretan povratak.