Nemogu shvatiti trivijaliziranje ovog, posebno utjecaj na gospodarstvo…očito je da će trajati minimalno nekoliko mjeseci, a to znaći daljnji pad na burzi…sjetite se 2008 pa nadalje…zašto mislite da će scenarij biti drugačiji?
Raste i traljavi Đuro za kojeg je poznat scenarij i bez korone i sa koronom. A kako onda ne bi rasle perjanice. A ovi koji prizivaju novi pad jer su “uzuveni” na dnu, njih u svakom slučaju razumijem. I bolje je što ih više nema na burzi jer samo remete mir i harmoniju. A kukanje je slobodno, ne zamjeram nikome.
Rekao sam jučer da je vrijeme za šoping. Ja sam se jutros debelo nakrcao svega i svačega, a već sam napisao zašto sam to uradio. A vi čuvajte keš, vaše pravo…ovu igru i tako sada vode fondovi. Nitko kao neće RIVP, a netko je u jednoj transakciji jutros kupio
180.660 dionica na 21.50 kn! (3,88 milijuna kuna!)
malo prije još 110.711 komada na 22,80 kn!!! (2, 5 mil.kuna)
Ovdje prava raketa na 30 kn tek slijedi, samo strpljivo.
Pa baš sad da bi trebala na 30 dok zatvaraju hotele to ne znam je li moguće.
Treba postupati racionalno.
Ovo je dobra prilika i za presložiti portfelj. Prodaš neko smeće koje stoji godinama na mjestu ispod svake cijene (a može se) i onda kupiš neku od poletuša, perjanica isto još uvijek ispod svake razumne cijene. Eto prilike za hrabre da se riješe “neplodnih dionica” iz svoga portfelja!
Uložio jutros 20% keša.
Meni su ovo super cijene.
Sada sam 40% u dionicama. Ne mislim ništa izlaziti.
Kad ponovno rokne, nadokupit ću opet.
Lijepo je vidjeti i da ova ZSE ima malo života još…
Stvarno je iznenađenje da je Crobex ovoliko porastao.
Duplo više od vanjskih burzi.
Sad ćemo vidjeti tko će biti pobjednik a tko pokojnik.
Ja ne mogu vjerovati da su Vam opet uvalili dionice.
Ljudi dragi kad kupujete dionice kupujete budućnost.
A kakva je budućnost za 6. mjeseci ili godinu dana?
Pa da imate idealan razvoj situacije virusa se nećemo riješiti još 3-4 mjeseca.
Znači tek tamo u 8. mjesecu se možda protok robe, kapitala i ljudi vrati u normalu.
Znači za većinu firmi (osim laboratorija i prodavača medicinske opreme ) ova godina će završiti u gubitku.
Evo INA je poslala ljude da 2 tjedna “rade” od kuće.
Nema turista, nema kafića, restorana, itd.
Od ponedeljka počinje takoreći potpuna karantena.
A Vi navalili na dionice po ovim velikim cijenama.
Držite fige da se virus izgubi i da gospodarstva s kojima delamo ne uđu u pad BDP od 3 %.
Lp,
ps. Mene zanima da li ovaj virus utječe na poticanja gena pohlepe kod ljudi.
A MF-ovi su stvarno posebna priča i žao mi je što moram frtalj plaće poklanjati njima,