Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

SLK: ” Crobex je počeo sa jakim rastom prije tri godine. Nije još vrijeme za smirivanje. Možda čak niti nismo na vrhuncu uzleta, a kamoli da usporavamo. ” Kakav vrhunac uzleta, još smo tržište u nastajanju.[smiley2]

kad CROBEX dođe do 10 000 onda će se rast usporiti. Zato pamet u glavu i treba uzet papriku u slijedeće 2-3 godine.

dobit od 450 milja kuna uz povrat od 15 godina znači da ptkm vrijedi 2020 kuna.

kad CROBEX dođe do 10 000 onda će se rast usporiti. Zato pamet u glavu i treba uzet papriku u slijedeće 2-3 godine.

Slažem se Mika, dobra prognoza, a tko ne vjeruje, mi ćemo provjerit umjesto njega…[smiley2]

Be vewy vewy quiet. I'm hunting wabbits!

možda je najbolji primjer slovensko tržište tko ne vjeruje u rast crobexa preko 10k i to možda i prije nego iko očekuje! [smiley11]

p.s. što ja radim budan sad? [smiley2]

evo baš sam škicnuo i uvijek se ugodno iznenadim kak napreduje stanje kod europskih nam susjeda…

u ovom slučaju me jako veseli što zaostajemo za njima! [smiley2]

http://www.ljse.si

škicnite i vi! [smiley11]

NASDAQ se srušio na P/E 200. Mi smo tek na 30. Pih. [smiley2] Možda oni koji su previše pametni i već sada napuštaju HR tržište propuštaju najbolje. Evo slovenci su na 12000. Zašto ne bi i mi uskoro na 12000. [smiley2]

[color=blue]Come to Quark's, Quark's is fun, come right now, don't walk, run![/color] Quark je trejder, špekulant i investitor. U svojim komentarima prenosi informacije iz medija ili iznosi svoje osobno mišljnje. [u]Quarkovi komentari nisu savjeti za kupnju ili prodaju dionica[/u]. U večini slučajeva Quark posjeduje ili je posjedovao dionice o kojima piše.

hm, nasdaq je bio sa P/E preko 100 tamo 2000-te na vrhuncu bubble-a.
nađoh jedan graf od prije mjesec dana sa P/Eovima za neke indekse/zemlje, ne znam da li su točni:
Vaš link

inače, naletih na par linkova na tu temu:

S&P 500 indeks i P/E kroz par godina (zanimljiv efekt gdje P/E ima pomak u odnosu na indeks):
Vaš link

Komparacija krize iz 1929. sa 2000tom (grafovi su malo teški za čitanje):
Vaš link

As 1929 rolled in the US markets were booming and traded at a very expensive P/E ratio of 25x earnings, well above the historical 14x fair-value average. At the bubble top later that year, the general-market P/E soared to 33x earnings, eclipsing the official bubble-territory mark of 28x. Then, as you can see above, in each subsequent year valuations dropped during the bust as the Great Bear did its thing. The US markets ultimately bottomed in 1932 under 6x earnings, horrendously undervalued.

Now compare this 1929 experience with the NASDAQ 2000 bubble. General-market valuations were extremely high following a stock boom. In early 2000 the boom exploded into one of the greatest popular stock manias in history as stocks shot ballistic. General-market P/Es soared above 44x earnings, a new high-water mark in history, and NASDAQ-specific P/Es hit the moon trading at well over 100x earnings!

As the Great Bear bust ground down stock prices back towards underlying fundamental realities, valuations have fallen just as in all the other major bubbles in history. The NASDAQ itself has gone from well over 100x earnings, where it would take an entire century just for NASDAQ companies to merely earn back the steep prices investors paid for them, back down to 34x earnings at the beginning of 2003.

E, sad, članak je iz 2003 i tip tu nije zadovoljan (nije mu dovoljno palo,kaže), pa predviđa tada dalji pad. No, danas znamo da je njima 2003 počeo rast i raslo je do danas. Čini se da se nešto promijenilo od prijašnjih kriza kada su cijene padale duboko u podcjenjenost. Možda su danas svi svjesniji da ako padne duboko, opet će se povratiti za koju godinu, pa se kao efekt toga pad zaustavlja ranije (nije više tolika panika kao ranije da će sve nepovratno pasti)?

Never pay the slightest attention to what a company president ever says about his stock. Bernard Baruch

Poučno, bez daljnjeg kolega Tunasalad. Naročito ovaj drugi link. Izgleda da se stvari počinju komplicirati na P/E > 35. Taman na razini na kojoj je Hr tržište.
Biti će zanimljivo pratiti razvoj situacije.

Dr. Ante Starčević: "Mi Hrvati imamo dvie narodne mane, iz kojih izvire sva naša nesreća: mi svakomu vjerujemo bez da promišljamo i lahko zaboravljamo krivice koje nam drugi učiniše."

Po dobrom starom obicaju, Web aplikacija jedne ugledne brokerske kuce je na izdisaju cim je broj upita malo veci… tuzno.

ANASTASIA JE OTISLA!

Na ATm-u 183.000 kn prometa.

Jednog dana sve ce biti dobro, to je nasa nada. Sve je dobro danas, to je iluzija. [b]www.dalekovod.hr[/b]

Eto milijuna kuna natrag u rukama sretnih bivših malih dioničara Magme.

No respect

Na Ingri se kupnja drži kao trovremenski taft, nitko se ne nabidava. Ne sluti na dobro.

Jednog dana sve ce biti dobro, to je nasa nada. Sve je dobro danas, to je iluzija. [b]www.dalekovod.hr[/b]

Eto milijuna kuna natrag u rukama sretnih bivših malih dioničara Magme.

???????????????????? pa što je u tome loše????? morali su trpiti mjesec dana postove tipa: reži i bježi, preskupo ste kupili…odnjet ćete gaće na štapu i sl….

sad se je ipak pokazalo tko je bio u pravu, tko je bio u krivu, a tko je drukao iz nekih vlastitih pobuda….

New Report

Close