Ja sam danas poprodavao sve jučer kupljeno, postalo je preopasno ostati dulje od dana u dionici. Doći će vrijeme kad će se to promijeniti, ali bojim se da prije toga treba odraditi još par velikih padova burzi prije nego se ova corona histerija malo smiri, a to neće biti prije kraja ovog mjeseca.
P.s. Dax je jučer pao preko -7%, danas je bio i na +3%, a završio je opet u crvenom skoro -1,5%. Pokazuje se koliko je opasno ostati u dionicama čekajući Godota (preokret). Da se krivo ne shvati, ne nagovaram nikoga na ništa, ali budite jako oprezni s držanjem dionica jer se u ovakva vremena lako dogodi da danas kupiš i sve izgleda super, a sutra na otvaranju odmah imaš -10 ili -15% i tako par dana zaredom.
Tko me tražio za prijateljstvo odobrila sam, ali je pisalo nešto ….
502 Bad Gateway
e, jel sada prošlo ili nije ne znam
Barem je jasna i glasna. Cijela svjetska populacija jednostavno će se morati naučiti nositi sa novim virusom isto kao i sa svim ostalim virusima. Tko ima dobar imunitet neće ni osjetiti da je zaražen, a kome je inače narušen imunitet iz bilo kojeg razloga imat će manje ili više teške posljedice, a nažalost neki će i umrijeti kao što se umire i od ostalih bolesti. Smatram da će nakon ovih drastičnih mjera izolacija u nekim državama ubrzo doći do promjena u načinu razmišljanja. Naći će se i neki lijek koji smanjuje posljedice kod zaraženih a na kraju za koji mjesec i cjepivo. Uglavnom najduže za mjesec-dva ljede više nitko neće moći zadržati u izolaciji. Uvijek i u svemu je bio najgori prvi udar problema dok se ljudi ne nauče s tim živjeti. Tko preživi, prepričavat će, isto kao i na burzi.
lijepo je Vrdoljak sinoć rekao na TV – u kada se otkrije cjepivo i virus se počme povlačiti biti će to najbrži izlazak iz krize do sada jer su građani i banke pune jeftinog novca i ne znaju kuda bi sa njime.mislim da će onda cijene dionica ići tri puta brže gore nego što sada idu dole.
Treća mjera: hrvatsko tržište kapitala nikada se nije oporavilo nakon krize 2008./09. Unatoč tome, neki politički mudrijaši uveli su porez na kapitalnu dobit «u ime pravednosti». Mali ulagači otjerani su s tržišta. Likvidnost je pala. Trgovanje i prikupljanje kapitala predvidivo je zamrlo, a dodatni udarac stigao je proteklih dana kada je tržišni egzodus bio masovan. Zagrebačka burza pretvorena je u igračku za uzak krug znanaca i eksperata. Tržište kapitala treba rehabilitirati, omasoviti i pripremiti za sljedeći ciklus kako bi prikupljanje vlansičkog kapitala postalo svakodnevni način financiranja rastućih hrvatskih poduzeća. Porez na kapitalnu dobit beznačajan je prihod proračuna, a njegovo administriranje je skupo. Porez na kapitalnu dobit treba trenutačno ukinuti i ne treba mu se vraćati najmanje 10 godina, dok hrvatska poduzeća kapitalno ne ojačaju tako da budu međunarodno konkurentna. Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala
https://www.24sata.hr/news/sonje-predlozio-sest-brzinskih-mjera-protiv-krize-zbog-korone-680435
šonju za financ ministra
Od ponedjeljka u cashu, oplakao svoje pa sad lakše podnosim ovo crvenilo. Mislim da će ronjenje potrajati, uz male pauze. 😷
CROBEX obara negativne rekorde.
Amerikanci ovaj tjedan za sada cca – 2% (i ako dodamo – od futuresa dode do cca -4%)
DAX cca – 8%
CROBEX cca – 12%