Da, neki nikako da shvate da je Agrokor sad već prekpreklanjski snijeg i da povratka nema niti će ga biti. Novac je spaljen 2017 godine. Spaljeno je nemoguće vratiti u materijalnu formu jer je izdimilo.
Da i sad su svi zaboravili i uložit će na ZSE.
Ljudi koji su te novce pošteno zaradili i uložili, to neće ponoviti da sve izgube!
Lovu koju bi možda uložio uopće neću više stavljati na burzu.
Takvih ima još i nisam sam, ove priče s kupit ću danas pa moliti boga da sutra naraste da imam kome iskrcati za kunu više me ne zanimaju.Tako mogu u kladionicu ili kockarnicu.
Nego ako je sve s Agrokorom gotovo objasnite mi zašto stara društva nisu ugašena?
Nemojte se ljutiti, a admin ako smatra da treba brisati neka briše..neka institucije rade svoj posao…barem negdje 🙂
[/quote]
Pa koliko sam ja primjetio admin brise samo serislava.
Ovo mu je 4-5 nick….
@novi
vidi mu se po svakom nicku koji mu je core business 🙂
Sramota od prometa. Postoji li osoba u ZSE koja je odgovorna za ovu sramotu od prometa!? Odmah ukinuti porez na kapitalnu dobit jer to u ovoj baruštinu nema nikakvog smisla. Ionako nikakav promet, time je samo dodatno zatučen. Jel ima itko s mozgom u tim institucijama koje mogu nešto napraviti po tom pitanju!?
s mozgom sumnjam ali s džepom sigurno.
Bilo bi definitivno prakticnije da se uvede porez od tipa 0.1% na svaku transakciju, ako im je vec do oporezivanja. To bi islo skupa s brokerskom naknadom i ne bi se ni osjetilo.
To je neizvedivo jer onda ne bi mogao na taj nacin oporezivat inozemna ulaganja ili zbog drugacijih pravila bi postojala diskriminacija, jedino rijesenje je da se gubitak moze prenosit bar dvije godine, a da se porez zadrzi jer sumnjam da ce itko ukidat porez tek tako.
a.jedno pitanje. netko je spominjao da porezna ne vidi brokerski racun. sto bi znacilo… ako trgujem.. i nikad ne prebacim da tekuci da nemaju uvid? i onda uvijek prebacim nakon 6 god sto sam trgovao i nastupa zastara ? 😁😉😀
naravno da to ne vrijedi.
Na primjer, dionica nema potvrde na tržištu – definiranu cijenu .
Ja prodam po 8000 kuna Dionice LEDA ( fer cijena , zar ne ? ), kolegi ( držao sam ih više od 2 godine ), on mi isplati par milja kuna iz dobiti firme ….očisti račun , i nakon toga mi čak i vrati te dionice , po npr… 1 kunu ( ili nula ako to Borgovci odrede u međuvremenu ), on prijavi kapitalni gubitak, a MI imamo čistu lovu bez plaćanja i lipe poreza .
Kako misliš prodat LEDO?
Fer cijena leda nije 8000 kuna i to bi vam odmah palo na poreznoj. Zašto bi netko izgubio par milijuna kuna da vi ne platite porez? Ne možete graditi hipotetske slučajeve na događajima iz prošlosti. To je površno i besmisleno trkeljanje.
[/quote]
To je neizvedivo jer onda ne bi mogao na taj nacin oporezivat inozemna ulaganja ili zbog drugacijih pravila bi postojala diskriminacija, jedino rijesenje je da se gubitak moze prenosit bar dvije godine, a da se porez zadrzi jer sumnjam da ce itko ukidat porez tek tako.
A šta se gubitak ne može prenositi dvije godine?
ne samo gubitak ostvaren u istoj godini
”
Kapitalni gubici mogu se odbiti samo od dohotka od kapitalnih dobitaka koji je ostvaren u istoj kalendarskoj godini
“