Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Štediše se ohrabrile: lani u fondove prelili 3,5 mlrd. kuna

A u što su onda fondovi to uložili?

U strane kompanije, nesto u Ernt, HT, Podr,Adpl i Atgr.
Toliko o rastu Crobexa nadalje.

Ipak su se neke stvari počele mijenjati
ukupna imovina imovinskih fondova (i prinosi i uplate) u 12m
kategorija A +27%
kategorija B +14,5%
kategorija C +16.7%
Kategorija A još uvijek ispod 1% ukupne imovine i iznosi 0.74%
Sveukupno A+B+C 112.6 milijardi

Govoris o mirovinskim fondovima ipak su bitniji ovi ulagacki fondovi za nas
[/quote]
Bitniji su oni koji imaju više uloženog kapitala a to su mirovinski. Oni su temelj, ulagački su nadgradnja.
[/quote]

Oni vec odavno imaju dovoljno kapitala tako da je to bilo bitno odavno bi osjetili, za razvoj trzista je bitan veci spekulativan kapital, mirovinci ne spadaju u to oni dodju samo kao korekcija volativnosti, veca ulaganja u ulagacke fondove su po meni bitnija
[/quote]

Mirovinci su preveliki za nase TK.
Ako hocemo bolje penzije oni moraju van.
Nije to samo moje misljenje vec i nekih mojih profesora, a ljudi su pametni i vjerujem im.
Naprosto moramo van.
Ako se ulozi 50 mlrd iz mirovinaca plus 50 mlrd sa stednje i divka od 4-5% slije u drzavu to je novih 1.5% GDP-a ciste love u zemlji koju je zaradio netko drugi.
A ne ovako kao sad da na nasem novcu zapravo gubimo umjesto da zaradjujemo. Kamate na stednju nula. A krediti 3% i vise. Aloooo????
[/quote]

I nadam se da ce investirati vecinu vani, ali samo indexno preko ETFova, a ne kako se nekome svidi nesto… ali realno i ovdje imaju prilika, tj. Trebali bi podrzati kompanije koje imaju vaznost za HR gospodarstvo i koje se dobro vode… pri tom ne mislim na onakve ala badel, koji koriste vlasnistvo da izbace druge iz suvlasnistva, njih treba trziste posteno kazniti da drugima budu primjer kako se ne vodi pametno kompanija na duge staze.. nemam badel, niti sam ikad imao, ali nacin kako se odnose prema drugim suvlasnicima, je bolestan..

Odlična 2019. za mirovince: Pogledajte koliko su zaradili za veće mirovine

Kako sam svojedobno i najavio Dow je nadomak da zagrebe 30k.
Doduše, ja sam tvrdio da će to biti krajem 2019, ali evo, desit će se s jedva kojim mjesecom zakašnjenja.
A sjećam se skeptika koji su jahali na korekciji, trgovinskom ratu, globalnom usporenju, smaku svijeta koji samo što nije stigao itd.
Neka se poklope po ušima jer za ovaj posao nisu.

Bolje jeftino kupovati nego jeftino prodavati.

POTRES PLENKOVIĆEVOJ VLADI: Uzeli 801 milijuna kuna naših mirovina i sve izgubili

Ignore: KressoM, delux

POTRES PLENKOVIĆEVOJ VLADI: Uzeli 801 milijuna kuna naših mirovina i sve izgubili

[/quote]

Da, da, i zato bi ih naravno trebalo ukinuti i dati na upravljanje penzionerskim i braniteljskim udrugama. Sve u prvi stup. Neka nista ne ostane dusmanima.
Ma joooooj… Koji pajaci.

Bolje jeftino kupovati nego jeftino prodavati.

kategorija A +27%
kategorija B +14,5%
kategorija C +16.7%

[/quote]
Bitniji su oni koji imaju više uloženog kapitala a to su mirovinski. Oni su temelj, ulagački su nadgradnja.
[/quote]

Oni vec odavno imaju dovoljno kapitala tako da je to bilo bitno odavno bi osjetili, za razvoj trzista je bitan veci spekulativan kapital, mirovinci ne spadaju u to oni dodju samo kao korekcija volativnosti, veca ulaganja u ulagacke fondove su po meni bitnija
[/quote]

Nije to samo moje misljenje vec i nekih mojih profesora, a ljudi su pametni i vjerujem im.
Naprosto moramo van.
Ako se ulozi 50 mlrd iz mirovinaca plus 50 mlrd sa stednje i divka od 4-5% slije u drzavu to je novih 1.5% GDP-a ciste love u zemlji koju je zaradio netko drugi.
A ne ovako kao sad da na nasem novcu zapravo gubimo umjesto da zaradjujemo. Kamate na stednju nula. A krediti 3% i vise. Aloooo????
[/quote]

Sigurno da su preveliki kad je na većini pozicija promet parsto do par tisuca kuna, koliko su ubijene pozicije i povjerenje u ZSE,, da se vrti koji milion prometa na vecini boljih kompanija, lako bi podrzavali HR kompanije i utjecali na normalno vođenje kompanija.

[/quote]
“Predsjednik stranke Promijenimo Hrvatsku, prof. Ivan Lovrinović dobio je odgovor Hanfe o ukupnim gubicima mirovinskih fondova iz II. stupa. Odgovor će uzdrmati Plenkovićevu vladu, smatraju u stranci, piše Paraf.

Hanfa je naime priznala da su mirovinski fondovi uzeli čak 801 milijun kuna od budućih mirovina građana kako bi spasili posrnuli Agrokor.”

I OVO je još profesor na ekonomskom fakultetu. To znači da ako su fondovi izgubili 800m na Agrokoru a zaradili npr 8 milijardi na ostaloj imovini, mi bi trebali vidjeti samo igubljenih 800m koje nam profesor gura pod nos. Ili on nema pojma ili svjesno manipulira činjenicama i cilja na biračko tijelo koje nema pojma. Dok se ne dokaže suprotno, za mene je on neznalica.

Oni koji rastu zadnji rastu najviše.

kategorija A +27%
kategorija B +14,5%
kategorija C +16.7%

[/quote]
[/quote]

[/quote]

Naprosto moramo van.
[/quote]
To što su mirovinci preveliki za naše tk možda može biti problem za njih ali za naše tk može biti samo dobra stvar.

Oni koji rastu zadnji rastu najviše.

danas se u portfelju osjećam kao štediša neke banke, koji u neizvjesnosti očekuje dopis iste o negativno kamati

Zato se Peruško sad zadužuje po istoj?
Novac na tržištu nikad nije bio jeftiniji.
Kako isplaćuju regrese i dalje u K+ valuti?
Mirovinski su spalili hrpu novaca i jedino dioničari u RH gube sve!

ti i ekipa očito bolujete od K+ virusa i to zadnje 3-4 godine, što se manifestira trolanjem raznih tema ex agrokorom i fortenovom i zazivanjem neke kozmičke pravde..lijeka izgleda za to nema, jedina mjera je brisanje ovakvih postova i u konačnici bananje ustrajnih spamera

New Report

Close