Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

recesije nema na vidiku u 2020… mi smo stabilno na ili oko 2000 bodova, moram priznati da se dobro držimo. Da li je moguće da se iza Nove ide slamati 2200? Ne znam ali sve je moguće.

razni crnogorci, bjelogorci, zorangutani, amadeo, mikardo, persuric i ostali infantili bez muda su na ignoru..a možda je to sve jedna jadna osoba.

prava burek burza…predlažem novi index – “burex”

na ignore: retard "nabiduasku", plankovic, tizian, pific, barbosa....

Burex…. hahaha…. dobar.

S obzirom da do korekcije na Wall Streetu neće doći niti tijekom 2020. godine, očekujemo da nas neće zadesiti ono što bi nas u slučaju pada amera zadesilo.

Američke dionice tijekom 2020. očekuje nešto manji rast

A i danas kao da je kakvo pozitivno ozračje na zse, specifično za kraj godine kad se moraju malo nafrizirati rezultati.
Ovo sa Saponiom je dobra vijest.

TAJ JE PRIJEDLOG BIO VEĆ USVOJEM ČINI MI SE U 2008 GODINI, KOLIKO SE SJEĆAM.

dan je pametniji od noći!

Burex!!!!

Sjajno. Sjajno. Sve bolje i bolje.

Bolje jeftino kupovati nego jeftino prodavati.

ja sam danas uplatio u dobrovoljni, vjerujem da dosta ljudi čeka zadnji tren… tako je i prošle godine bio neki blagi rast u ovo vrijeme.

razni crnogorci, bjelogorci, zorangutani, amadeo, mikardo, persuric i ostali infantili bez muda su na ignoru..a možda je to sve jedna jadna osoba.

hrpa gluposti
na normalnim burzama trgovanje s velikim prometima je svakodnevno a ne sporadično kako je to kod nas! istini za volju, nekada se i na ZSE redovno trgovalo dnevno u desecima milijuna kuna i to je bilo nešto normalno i čime se imalo biti razloga biti zadovoljnim, a ne ovo sprdačina danas!
nekada je dalekovod u danu znao imati promet po 10-15 milijuna kuna pa i više, a i mnoge druge dionice svaki dan dan imale su višemilijunske promete!
ovakvim bijednim prometima zadnjih 10 godina mogu biti zadovoljni samo burekđije koje nemaju para za jača ulaganja/trgovanja jer su sve izgubili u zadnjih 10 godina tj koji nisu doživjeli pred 10-12 godina one velike promete i jako trgovanje!

Ne optererecujte se prosloscu, usredocite se na sadasnjost i planirajte buducnost.
CROBEX je nekad bio preko 5000 .svaka susa je vjerovala da sve dionice vrijede i na svima se moze zaradit..Znamo kak je zavrsilo….znamo gdje je danas..dugo se zivotarilo..puno je udaraca primljeno..Konkurencija je puno primamljivija ( apartmani) i burza je tu gdje je.
Svi signali upucuju na to da se novac pomalo vraca na trziste kapitala i nebi imao nista protiv da na godisnoji razini fondovi imaju prihod od 10-20%.

Kolege se hvale kako su na spekulacijama zaradili sesterocifrene brojke . Dobro za njih..neka. Neka ..zelim im i dalje takav i jos bolji prihod. Njima sestocifrena dobit nakon dana i dana..sata i sata..prebacivanja i prebacivanja iz jedne u drugu dionicu..a nekome 10% veci portfelj donese isto toliko a da ne radi previse vec to odrade trendovi.
Neka se ne nadju prozvanim ako ih tu i tamo spomenemo..Ne u negativnom smislu..Neka njih..Necu reci da su “tresnja na vrhu torte”..niti “kamen u cipeli”..ali ne smije se na tome temeljit trgovina…Zalosno je kad tvrtke u stecaju ili blizu njega drze glavninu trgovanja..Nadam se da smo sad ipak u nekom drugom trendu.

Pozdrav

svi smo mi Crobex

@ Lucijan

Dok god mi ovisimo o milostinji Fondova ovo burza biti neće.

A sad ako netko voli da mu se novci preljevaju iz šupljeg u prazno dok firma ne propadne i počne rasprodaja tih istih fondova….

Iskreno više mi je atraktivna doma čarapa, nego ulaganje na ZSE.

Lp

očekujem malo kolača i za nas na ZSE do Božića, neće valjda sve otići u Remetinec i slične ustanove

šestočulo
Koji su to izvrsni novci? Koliko je to? Koliko ta zarada ima znamenaka?

za moj pojam su izvrsni novci oni koji pasivnim držanjem uloga daju barem ekvivalent ukupnog godišnjeg prihoda dobivenog od poslodavca! kako je ova godina bila i vrlo izdašna po dividendama…. ja prezadovoljan. 1,83 : 1

New Report

Close