Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

evo oklada da će crobex danas u plus…[smiley11]

hate red

Evo da neće

No respect

Evo samo što nije[smiley1]

NE CVETA CVEĆE NI U NAŠE PREDUZEĆE

Ništa od +!!![smiley5]

Nikad se ne znojim dok plaćam ,znojim se dok cijenu dogovaram.

zamalo
– 0,01[smiley14]

hate red

Oni koji su čitali i slušali Buffetta i Grahama su prodali dionice prije 3 god. i sad zbrajaju što su izgubili,idu redovito psihijatru i pitaju kako,zašto.Što je najgore i kod psihijatra puše lovu dok ih tješi i suosjeća s njima.Svi oni isto tvrde,da su u snu vidjeli crnog labuda,znam ih nekoliko,od zdravih i debelih danas su suhi ko grančice,izuzetak je gosp. Galinec koji još vjeruje da će kupovati dionice po cijenama iz 1998 god. i na taj način postati EXUBERANT na Hrvatski način.

BIO SAM IN A SAD SAM INPUT

Jedno pitanjce. Dali su novci na brokerskom računu osigurani isto kao i na tekućem računu, dakle sve zajedno 100000 kn unutar iste banke? Broker kaže da jesu ali normalno da on to kaže. Čitao sam prije par godina pravila ali sam zaboravio. Hvala!

Jedno pitanjce. Dali su novci na brokerskom računu osigurani isto kao i na tekućem računu, dakle sve zajedno 100000 kn unutar iste banke? Broker kaže da jesu ali normalno da on to kaže. Čitao sam prije par godina pravila ali sam zaboravio. Hvala!

Na tekucem ti novci nisu osigurani, to je transakcijski racun. Stedni ulozi su osigurani. Sumnjam da drzava garantira za novac na racunu brokera, ali znam da je to posebni racun za koji vrijede posebna pravila raspolaganja.

"Stocks have reached what looks like a permanently high plateau."

Novci na običnom tekućem nisu osigurani??? Prvi glas! Onda na brokerskom još manje? ja mislio da ako i brokerska kuća unutar banke propadne da se novci koji su mi trenutno tamo od prodaje dionice gledaju kao novci na “jednom od računa u banci” i da su oni sigurni. Po tvom ispada da su mi onda sigurnije dionice! Svakako hvala, moram se više raspitati. Ili ako neko sa foruma zna točno, neka kaže. hvala!

Nema brige kolega, naravno ako se zakon izvršava:

ZAKON O TRŽIŠTU VRIJEDNOSNIH PAPIRA

Neto likvidni kapital

Članak 47.

(1) Brokersko društvo je obvezno, radi osiguranja obveza prema vjerovnicima, usklađivati svoja likvidna sredstva i obveze.

(2) Usklađenje iz stavka 1. ovoga članka izražava se pokazateljem neto likvidnih sredstava koji je kvocijent ukupnih likvidnih sredstava i ukupnih kratkoročnih obveza brokerskog društva.

(3) Pokazatelj neto likvidnih sredstava brokerskog društva ne smije biti manji od 1,00 (jedan).

(4) Brokersko društvo je dužno dnevno ispunjavati obveze iz stavka 2. i 3. ovoga članka, a Komisiju mjesečno izvještavati o izračunu pokazatelja neto likvidnih sredstava.

(5) Komisija će pravilnikom propisati način usklađenja likvidnosti kapitala i izvještavanja Komisije.

No respect

ja mislio da ako i brokerska kuća unutar banke propadne da se novci koji su mi trenutno tamo od prodaje dionice gledaju kao novci na “jednom od računa u banci” i da su oni sigurni.

onak seljački, novci klijenata nisu smiksani s novcima brokerske kuće, ak se ne varam. ak brokeri propadnu, novci klijenata s tim nemaju veze – odvojeni su.

Never pay the slightest attention to what a company president ever says about his stock. Bernard Baruch

onak seljački, novci klijenata nisu smiksani s novcima brokerske kuće, ak se ne varam. ak brokeri propadnu, novci klijenata s tim nemaju veze – odvojeni su.

Moji novci su kod nekoga od koga sam kupio dionice, ja sam vlasnik u SDA.
Na računu imama cijelih – 1.404,11 kn.

No respect

New Report

Close