Bilo bi lijepo kada bi na proljeće dobili novi IPO na ZSE koji bi
uz primjerenu medijsku kampanju zainteresirao širu ulagačku
javnost!!
Zašto nitko nema hrabrosti da izađe pred hrvatsku javnost i otvoreno prizna da smo kao država ekonomski propali, moralno odavno, po broju stanovnika i dalje propadamo, tome se još ne nazire kraj.
Broj stanovnika se smanjio najmanje za 10% od ulaska u EU. I to mladog, zdravog, radnog, reproduktivnog stanovništva. A za isti taj postotak povećan je broj uhljeba po kojekakvim izmišljenim bespotrebnim agencijama koje su sami sebi svrha. Hrvatska postaje jedan veliki dom za stare i nemoćne. Taj biznis jedini cvjeta u RH.
Sa burze je nestalo na desetke firmi, većina u stečaju. Ovo malo npr. građevinara što je preostalo nije ni sjena onoga što su prije bili. Neke i dalje preživljavaju i nadaju se nekom oporavku a proći će još dvije tri svjetske recesije dok se nešto ne pokrene u HR. Domaći vođe koji su se prodali strancima svi redom su samo potpisivali EU direktive ni ne pitajući se kakav će to utjecaj imati na ekonomiju u Hrvatskoj.
A sada da bi opravdali taj lopovluk i svoju pokondirenost pričaju bajke o EU fondovima iz kojih se navodno prilijeva velika lova u Hrvatsku. A situacija je obrnuta, velika lova se i dalje odlijeva iz HR u EU. Samo strane banke su iz HR u posljednjih par godina putem dividendi iznijeli milijarde eura u matične banke koje pripadaju strancima. Isto tako zakoni koji su po naputku EU-a donošeni osiromašili su i raselili zemlju. Uništen je i prehrambeni sektor, zemlja dana u najam Rusima za siću, Agrokor razvaljen, preseljeno sjedište firme, opljačkali je dodatno kojekakvi savjetnici, a rezultati savjetovanja doveli u još gore stanje nego prije propasti Agrogora.
Sve u svemu jad i bijeda koja i dalje traje.
amarananab,
dok normalan čovjek ne može svome djetetu sam kupiti udžbenike, nego mora dati novac raznoraznim Mikijima, putem poreza, prireza i svih ostalih mogućih nameta, da oni dogovore tiskanje i distribuciju “besplatnih” udžbenika neće biti pomaka i smanjenja uhljebarine koju plaćamo, a posljedično tome ni uhljeba, politika se nametnula nad cijelo gospodarstvi i tko ne igra u pravoj ekipi nema njemu naprijed, sve nam je umreženo i korumpirano, a u takvom okruženju sve gubi na kvaliteti, pa tako i obrazovanje, što bi bilo najosnovnije za početak napretka,
imam osjećaj da se vraćamo u indijansko doba i poglavice o svemu odlučuju, a svi ostali dužni su njima predati sav svoj “ulov”
amarananab,
dok normalan čovjek ne može svome djetetu sam kupiti udžbenike, nego mora dati novac raznoraznim Mikijima, putem poreza, prireza i svih ostalih mogućih nameta, da oni dogovore tiskanje i distribuciju "besplatnih" udžbenika neće biti pomaka i smanjenja uhljebarine koju plaćamo, a posljedično tome ni uhljeba, politika se nametnula nad cijelo gospodarstvi i tko ne igra u pravoj ekipi nema njemu naprijed, sve nam je umreženo i korumpirano, a u takvom okruženju sve gubi na kvaliteti, pa tako i obrazovanje, što bi bilo najosnovnije za početak napretka,
imam osjećaj da se vraćamo u indijansko doba i poglavice o svemu odlučuju, a svi ostali dužni su njima predati sav svoj "ulov"
Pretplacujem se, mudro zboris!
… zato smo investicijski u blatu, očito vani vlada mišljenje da ćete izgubiti novac, a da nikad ne uspijete ga povratiti natrag … https://www.telegram.hr/politika-kriminal/rekonstruirali-smo-kako-je-nekoc-ugledni-hrvatski-broker-ljudima-otimao-dionice-i-prevario-ih-za-vise-od-16-milijuna-kuna/
Pa to je ziva istina. Mene su u belju prevarili. Htjeli su me prevarit i u rivp.
Ljudi su prosle godine izvarani od strane drzave na svim dionicama agrokora. A bilo je tu mucke i kod franka itd.
Pa to je ziva istina. Mene su u belju prevarili. Htjeli su me prevarit i u rivp.
Ljudi su prosle godine izvarani od strane drzave na svim dionicama agrokora. A bilo je tu mucke i kod franka itd.
Malo pojasni kako su te prevarili ako može.
U belju je todoric morao objaviti ponudu za preuzimanje jer je presao prag, ali nije jer je potkupio ministra i suce. Na rivp bivsem vlho i korfu su htjeli povuci dionice sa burze i objavili sramotno nisku ponudu za preuzimanje pa ih je bakic sprijecio. Bilo je jos hrpa takvih firmi, a ovo za agrokorom je slag na kraju kad sam odlucio vise ne ulagat na zse.
To za BELJE i prag javne ponude je tipični primjer da je Hrvatska korumpirani mulj na dnu Europe. Praktički svakog možeš potplatiti i izokrenuti zakon, samo je pitanje koja je suma potrebna za potplaćivanje.
Zato su skoro sve dionice nisko u odnosu na fundamente, jer je ogromno nepovjerenje u državu i mogućnost brutalne prevare na svakoj dionici.
Ukoliko negdje postoji clanak da HNB ili neki ministar financija objasnjava zasto su cijene dionica danas kakve jesu, a zasto su bile onakve prije 10 godina, molio bih da stavi link.
Americko prenapuhano trziste iz 2008 je danas jos vece, a gdje smo mi?
Kako se i dalje kod nas prelijevaju samo negativni efekti sa inozemnih burzi, na tome svi magistriraju, ali pozitvne efekte nitko ne komentira.
Sad će uskoro i objava rasta BDP-a za II. kvartal na godišnjoj razini. Pa da vidimo kaj budu katastrofičari na to rekli…