Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Glavno da mu sva imovina ostaje. Tko je jamio jamio je.

Sav turistički smještaj ispod 3 zvjezdice treba zabraniti, osim hostela za mladež.
Takav smještaj generira masovnu turističku prostituciju, kako cijenama i uslogom, tako i masivnim jeftinim turizmom.
Problem je šti količina neujednačene ponude zasjenjuje turizam 4 i 5 kategorije ovom jeftinom prostitucijom do 3 zvjezdice.

Jesi li ti ikad bio bilo gdje izvan granica Rvacke?

halfte trinken, halfte Šarcu geben

@SeRija
Koje SMEĆE od portala taj IMBEX, uzas… ne otvaram ga nikada a sada mi “vrag nije dao mira” na vas link… a stotine komentara imbecila katastrofa. Taj bi ja portal do jutra zauvijek zatvorio kao i onog Matiju!

Definitivno je za zdravlje društva i kapitalizma nužno povrćati poreze rentijerima/kapitalu a smanjiti poreze na rad.

Dakle prema tebi je za bolje zdravlje kapitalizma nužno povećati porez na kapital?
Za zdraviji kapitalizam su lijek veći porezi!
Fenomenalan zaključak, ovo je fundamentalna premisa potpuno novog futurističkog smjera u ekonomiji!
Ali nekako mi se čini i da su komunizam i socijalizam bili na sličnom tragu, ili sam nešto pobrkao?!

A propos rasprave o prokletim rentijerima:
zašto se svi vi koji bi ste žešće oporezivali te proklete turističke rentijere niste sjetili da bi prvo trebalo za primjer tim prokletnicima puno žešće oporezivati čisti kapital i dobit od kapitala, npr. prazne i neiskorištene nekretnine, neodržavane šume, livade i pašnjake (kao u Njemačkoj), kamate, dividende, vrijednosne papire? Tu pak nema nikakvog rada i truda (za razliku od rentijera koji ipak moraju pljuniti u ruke, ganjati projektante, geodete, dozvole i građevinare, vraćati kredite, nešto sagraditi i onda to održavati, popravljati, čistiti i prati), pa zašto onda prioritetno ne oporezivati čisti kapital, pa to je kruh bez motike?

halfte trinken, halfte Šarcu geben

Meni su smještaji od 3* sasvim ok. A i ugodnije se osjećam kad plaćam noćenje 50e nego 150e.
Ako mogu u pravilu uvijek biram jeftiniji smještaj.
Smještaji 5*, repovi jastoga za večeru te boca vina od 500kn mislim da su precijenjeni, tko hoće nek koristi. Mislim da većina razmišlja kao i ja. Ni strancima ne padaju novci s neba, samo rijetkima

Ja preferiram hotele s 4*. Cijena noćenja po danu s polupasionom cca 200 ojra za dvije osobe i dvoje djece.
Odem na 10 dana… potrošim cca 20.000 kn i to je to.

(ex maratonac, ex neumoran, ex maratonac_) - 05.10.2007.

Definitivno je za zdravlje društva i kapitalizma nužno povrćati poreze rentijerima/kapitalu a smanjiti poreze na rad.

Dakle prema tebi je za bolje zdravlje kapitalizma nužno povećati porez na kapital?
Za zdraviji kapitalizam su lijek veći porezi!
Fenomenalan zaključak, ovo je fundamentalna premisa potpuno novog futurističkog smjera u ekonomiji!
Ali nekako mi se čini i da su komunizam i socijalizam bili na sličnom tragu, ili sam nešto pobrkao?!

A propos rasprave o prokletim rentijerima:
zašto se svi vi koji bi ste žešće oporezivali te proklete turističke rentijere niste sjetili da bi prvo trebalo za primjer tim prokletnicima puno žešće oporezivati čisti kapital i dobit od kapitala, npr. prazne i neiskorištene nekretnine, neodržavane šume, livade i pašnjake (kao u Njemačkoj), kamate, dividende, vrijednosne papire? Tu pak nema nikakvog rada i truda (za razliku od rentijera koji ipak moraju pljuniti u ruke, ganjati projektante, geodete, dozvole i građevinare, vraćati kredite, nešto sagraditi i onda to održavati, popravljati, čistiti i prati), pa zašto onda prioritetno ne oporezivati čisti kapital, pa to je kruh bez motike?
[/quote]

Malo edukacije nebi škodilo.
Za početak Piketty. Veliko štivo, ima dobriš i loših zaključaka ali u suštini dobro.
Ovdje je u pitanju divergencija nejednakosti u društvu koja se većim oporezivanjwm rada u odnoau na kapital sve više događa, a tp zdravo društvo ne želi, slažeš se? Ovo je jako dobro potkrijepljwno povijesnim činjenicama.
Sve uspješne zemlje u svijetu su postale uspješne promjenom u odnoau oporezivanja rada i kapitala. A to mi navodno želimo postati. Ne treba ništa novo otkrivati već prepisivati od drugoga.
A ti ovdje brkaš razne oblike kapitala koje sve odreda treba oporezivati ali s raznim stopama. A zato porez na rad treba smanjiti kako bi privukli know how, kako bi ojačali gospodarstvo i u konačnici kako nam ljudi nebi napuštali državu. Svi koji su napustili drzavu složili bi se, njima nije sporan kapital kojega nemaju već porez na rad.
Bez brige, doći će i to, vjerojatno više pod utjecajem Eu nego naših političara koji su živi rentijeri, ali doći će.
Ovo je temeljno pravilo stvaranja društva jednakosti te je ovo glavna sila koja to usmjerava. A onaj koji to ne shvaća jednostavno neće nikad shvatiti.

Zato cete se vi zaloziti da porez na kapitalnu dobit i dividendu bude 30-40% kao na zapadu ?

Jer nerad moramo destimulirati ?

Mozda da uvedemo zakon da svaki extra profit zapalimo ?

Nije istina da je toliki porez na kapitalnu dobit. Kapitalna dobit je i previše oporezovana jer poslije plaćanja svih živih tekućih poreza, te poreza na dobit potrebno je još platiti inporez na kapitalnu dobit.
ja govorim o rentijerskom kapitalu gdje je stopa oporezivanja 1 ili 2 posto, kad se paušalni porez odbije od stvarnih prihoda. Smiješno zar ne?
Ponavljam, potrebno je pronaći balans između poreua na rad i poreza na kapital.

Btw, pod utjecajem sam oba dva poreza, i onoga na rad jer radim i na kapital jer imam apartmane koje iznajmljujem a hvala bogu i na kapitalnu dobit.

Sav turistički smještaj ispod 3 zvjezdice treba zabraniti, osim hostela za mladež.
Takav smještaj generira masovnu turističku prostituciju, kako cijenama i uslogom, tako i masivnim jeftinim turizmom.
Problem je šti količina neujednačene ponude zasjenjuje turizam 4 i 5 kategorije ovom jeftinom prostitucijom do 3 zvjezdice.

[/quote]

Rijetko sam u Hravtskoj, ja sam iz Istre, a ovi što dolaze u Istru iz Hrvatske obično zagađuju turističku ponudu s 1-3 zvjezdice odnosno u praksi 0 zvjezdica. Svu zaradu odmah pretope u BMW, iz 1999 s 2 mil. KM i slično, a o 4 zvjezdice ili 5 nikada ne pomišljaju.

E kada Istra ne bi na leđima više Hrvatsku nosila …….

Porez na dividendu i kapitalnu dobit nam je 3x manji nego na zapadu, primjerice u usporedbi s Francuskom ili Britanijom. Kad ste protiv zarade od lezanja, onda ste za veci porez na dividendu i kapitalnu dobit.

Jubito
Grga

Rijetko sam u Hravtskoj, ja sam iz Istre, a ovi što dolaze u Istru iz Hrvatske obično zagađuju turističku ponudu s 1-3 zvjezdice odnosno u praksi 0 zvjezdica. Svu zaradu odmah pretope u BMW, iz 1999 s 2 mil. KM i slično, a o 4 zvjezdice ili 5 nikada ne pomišljaju.

E kada Istra ne bi na leđima više Hrvatsku nosila …….

//citam ovo i jednostavno ne mogu virovati sto odrasli ljudi na poslovnom forumu pisu.

Grgure, prvo. Zar mislis da bi hoteli i smjestaji sa 3* postojali da ih nitko nece i da nitko ne zaraduje dobre novce na njima? ono, ponuda/potraznja i to? trziste se samoregulira, to i je smisao cijele price ili?
Ahaaa, ti bi zabranio 😀 nekako mi je jasno da si iz Istre, srca demokracije gdje jedna stranka (lijeva, gle cuda – otud ti ideje o zabrani valjda 😀 ) vlada otkad postoji drzava, nesto tipa Sjeverna Koreja

Drugo. Na ledima nosila Hrvatsku…. hmmm, jer to ona regija iz koje je ona poznata firma koja je napravila 1 milijardu eura duga i gdje vlada ekstremno postena politicka kasta. I koja je naravno zvala u pomoc Zagreb i drugu najposteniju stranku za pomoc? Ili je to ona regija u koju su dosli svi ljudi iz ostatka Hrvatske raditi, kao jeftina radna snaga i koji su je digli na ovo sto je danas?

//a ovi sto dolaze u Istru iz ostatka Hrvatske….
ali zato sigurno ti imas hotel od 5 zvijezdica 😉 😀 siguran sam, ipak si ti Istrijan 😉

Grga, opali 5 puta glavom u zid i saberi se.

Ja sam ‘Ludak’, ali ti si me upravo posramia….

New Report

Close