Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Te priče o visokim porezima za iznajmljivače okačite mačku o rep!
Komparativno, RH ima 10 do 20 puta manju stopu poreza na dohodak od iznajmljivanja u odnosu na zemlje Mediterana/Europe! Puta, ne posto. A o trošku HZZO-a koji neki rentijer ne plaća a koristi da ne govorim. A di je još porez na nekretnine kojeg gotovo svugdje ima. Ako su zbilja ulazni troškovi toliki, uvijek se može izaći iz paušala pa možeš priznavati trošak! Ali nešto ne vidim da se to radi, nego se svi raskokodaču kad im se ukaže da su povlaštena kasta.

Jasno je da dok raznorazni Kušćevići, Marići i ini drmaju, to se neće mijenjati, ali porezna stopa na rentu je sramotno niska.

Tako nešto sam i ja piso pa sam slabo ocijemjen bio od zajednice.

Zasto ti ne placas HZZO na dividendu ?

Koji redikul Boze moj.

Privatizacija zdravstva je jedino postena. Plati kako znas sam za sebe.

Koliko si accounta otvorio ?

se je zakon.. cijeli svijet u plusu on u minusu hahaa

Za mene je ovo super sezona, ono što je konkurentno će šljakati, a ostali u ligu za opstanak.

Zamislite da je ova sezona za iznajmljivače bolja 10ak% od prošle. Dogodine bi novih 10% betonara niklo.

A cijene će tržište kategorizirati, negdje će rasti.

Zahtjeve za prijateljstvom odobravam ali ne odgovaram na pp.

Za mene je ovo super sezona, ono što je konkurentno će šljakati, a ostali u ligu za opstanak.

Zamislite da je ova sezona za iznajmljivače bolja 10ak% od prošle. Dogodine bi novih 10% betonara niklo.

A cijene će tržište kategorizirati, negdje će rasti.

Stavio sam link i službene brojke, visene poreza… i moderator izbriše

Ok, idem na Liberal hr, ne trpim cenzuru, a i ne kužim je

Zahtjeve za prijateljstvom odobravam ali ne odgovaram na pp.

Komparativno, RH ima 10 do 20 puta manju stopu poreza na dohodak od iznajmljivanja u odnosu na zemlje Mediterana/Europe! Puta, ne posto. A o trošku HZZO-a koji neki rentijer ne plaća a koristi da ne govorim. A di je još porez na nekretnine kojeg gotovo svugdje ima. Ako su zbilja ulazni troškovi toliki, uvijek se može izaći iz paušala pa možeš priznavati trošak! Ali nešto ne vidim da se to radi, nego se svi raskokodaču kad im se ukaže da su povlaštena kasta.

Jasno je da dok raznorazni Kušćevići, Marići i ini drmaju, to se neće mijenjati, ali porezna stopa na rentu je sramotno niska.

Upravo zbog gore navedenih i njima slicnih i je takvo stanje. Drzi se cigle i betona, i rente. I clanske iskaznice, naravno.
Ako ne misle uvoditi porez na nekretnine onda neka ga lijepo ukinu i na kapitalnu dobit.

Mudar si ko mutna voda.

porez na nekretnine = porez na vlasnistvo nad dionicama = porez na glavnicu u banci

porez na najam = porez na kapitalnu dobit = porez na kamate u banci

@Paulie
Moram se složit s vama…

(ex maratonac, ex neumoran, ex maratonac_) - 05.10.2007.

Zasto ti ne placas HZZO na dividendu ?

Koji redikul Boze moj.

Placamo kolega i HZZO ..i HZMO ..i place radnika ..i porez na dobit ..i sve silne troskove koje su potrebne za poslovanje..i onda od dobiti sto ostane tu dobit podjelimo i platimo opet 12 % zato sto smo to podjelili.
Iznajmljivaci imaju porez na “obrtna sredstva” ..imaju troskove..nemaju olaksice ( jos mozda da im poticaje uvedu )..ali nemate porez na dobit sto vecina ostalih ljudi koji se bave poduzetnistvom u vasem/nasem okruzenju ima..I ne “dizite se na zadnje noge ” kad se kaze da ste povlastena kasta…
Nitko ne kaze da vam se uvede porez..nego da se smanji ili ukine drugima

Pozdrav

svi smo mi Crobex

Komparativno, RH ima 10 do 20 puta manju stopu poreza na dohodak od iznajmljivanja u odnosu na zemlje Mediterana/Europe! Puta, ne posto.
Ako su zbilja ulazni troškovi toliki, uvijek se može izaći iz paušala pa možeš priznavati trošak! Ali nešto ne vidim da se to radi, nego se svi raskokodaču kad im se ukaže da su povlaštena kasta.

gluposti,vidi se da se niste nikada bavili iznajmljivanjem i da uopce ne razumijete materiju! zorangutan vam je sve dobro objasnio,ali vas cinjenice ocito ne zanimaju nego mantrate svoje floskule .mali iznajmljivaci koji izanjmljuju dijelove svoje kuce turistima nisu nikakvi poduzetnici i time si samo pomazu budzet da prezive!
problem je losa regulativa koja u isti kod stavlja nekoga tko izgradi vilu s 20 kreveta i bazenom i koji naplacuje 1000 EUR na noc i malog iznajmljivaca koji ima 8-10 ležaja u 2-3 apartmana koji svi zajedno ne donesu niti 250 EUR na noc! onoga tko u kuci ne zivi nego objekt samo renta treba oporezovati kao hotele, bez pausala i razdvojiti ih od malih iznajmljivaca…osnovno treba biti da se za pausalno placanje smanji broj lezaja na 10 i da osobaiznajmljivac na toj adresi mora zivjeti cijelu godinu…tek onda bi se razdvojio pravi privatni smjestaj od rentijera koji koriste beneficije koje su dane malim iznajmljivacima, a u koje oni realno ne spadaju!

na ignoriranju: ljudska bijeda "nabiduasku" (dno dna)

New Report

Close